HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2018 Çarşamba - 14:25

Menemen’deki stat krizinin görüntüleri ortaya çıktı!

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ismini taşıyan şehir stadyumunda isimlerin ve tabelaların kaldırılmasıyla başlayan gerginlik sürüyor. AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’in ilçeye giderek bizzat yerinde çalışma yaptığı kaldırma işleminin görüntüleri da ortaya çıktı. 

Menemen’deki stat krizinin görüntüleri ortaya çıktı!

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Menemen İlçesi’nde mülkiyeti Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne ait kullanım hakkı 10 yıllığına Menemen Belediyesi’ne verilen stadyumda yapılan çalışmalar krize neden oldu. Belediyenin yaklaşık 7 milyon TL para harcayarak düzenleme ve tribünlerini yaptığı stada geçtiğimiz yıl Kasım Ayı’nda belediye meclisi kararıyla “Tahir Şahin Stadı” ismi verilmişti. CHP’li Belediye Başkanı Şahin’in adını taşıyan stadın birçok yerine tabela ve levhalar konuldu.

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün il müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda belediyeye gönderilen resmi yazıda stada isim verilmesine gerekçe olan Tahir Şahin’in kim olduğu, ne iş yaptığı, spora ve sportif faaliyetlere katkısı resmi yazıyla soruldu. Müdürlük, evraklarda eksik olduğu gerekçesiyle stada isim verilmesini kabul etmedi.

İlçede uzun süredir tartışmalara neden olan olay AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’in ilçeye giderek müdahalesiyle daha da büyüdü. Yanına, ilçe spor müdürü, AK Parti İlçe Başkanı Mithat Çetin ve meclis üyelerini de alan Sait, müdürlük görevlileri ve merdivenlerle sahaya girerek söküm işlerini koordine etti.  Sait’in ilçedeki müdahalesine Belediye Başkanı Tahir Şahin ise sert tepki gösterdi. Şahin, “Stat alanından ismimi sökebilirsiniz, kazıyabilirsiniz ama hemşerilerimin gönlünden asla silemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“KAYINVALİDEMİ ZİYARETE GİTTİM” DEMİŞTİ
Olayın büyümesinin ardından Egedesonsöz’e konuşan AK Partili Sait ise , “Benim eşim Menemen Seyrekli, akrabalarımız, dostlarımız var. Rumelilerin olduğu kalabalık bir kitlemiz var. Belediye başkanını da yakından tanırım. O da Boşnak’tır. O gün de kayınvalideyi ziyarete gitmiştik” açıklamalarında bulunmuştu. Sait ayrıca, belediye başkanının stada yaşarken ve görevdeyken isim doğru olmadığını söylemişti.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Menemen’de tartışmalara neden olan isim kaldırma olayının görüntüleri ortaya çıktı. AK Partili Sait’in görevliler ile alana gelip çalışmaları koordine ettiği görüldü. Sait, zaman zaman vatandaşlarla tartışırken bakanlık yetkilileri ve valiliğin de duruma karşı çıktığını ifade etti. Sait’in, “Dört aydır biz bu süreçle uğraşıyoruz. Belediye yazılara rağmen kaldırmıyor. Müdürlük de gerekeni yapıyor” sözleri dikkat çekti.

KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yakından takip ettiği öğrenilen süreçle ilgili Sait’in kendisi hakkındaki sert sözlerine tepki gösteren Belediye Başkanı Şahin, “O zatı muhterem eski vekil kendine yakışan açıklamayı yapmış. Böyle durumlarda, bu tip insanlara yapacak bir şey yoktur. Takdir başta Menemenli hemşerilerim olmak üçere tüm kamuoyunundur” ifadelerini kullandı.

 
Mezar yeri için servet ödedi!
 
İzmir'i sağanak vurdu... '15 dakikalık' kabus!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabri yildiz 2 Mart 2018 Cuma 07:27

Milletin ve devletin parası ile yapılan bir hizmet kendi adını vermis bence yanlış bir şehit veya hayata olmayan isim vere bilir

Yorumu oyla      9      5  
Ferhat Aksu 1 Mart 2018 Perşembe 20:37

Günaydın peki sahit bey siz hangi sıfatla ordasınız siyaset yapıyorsunuz sizden olmayanı kabul etmiyormusunuz Menemenli vatandaşlar size gereken cevabi sandıkta verecek emın olun

Yorumu oyla      9      5  
ismail 1 Mart 2018 Perşembe 08:20

yaşayan birinin adı verilmesi yanlışsa. kasımpaşa takımının kullandığı stadın adı neden Recep Tayyip Erdoğan stadı . bunun gibi bi çok örnek verebilirim . CHP li değilim ama Tahir şahin e haksızlık yapıldığını düşünüyorum

Yorumu oyla      16      5  
karşıyakalı 28 Şubat 2018 Çarşamba 23:56

yazık milletvekili olamamak zor gelmiş olmalı. en çok da akp izmir şubesine yazık. adamlar sürekli kazanan bir takımda aksayan kanat oyuncusu gibi olmuşlar. ne yapacaklarını şaşırıyorlar. menemende tekrar kaybederler sonra yine bir süre görünmezler ortada. bir de kayın pederini gezmeye gelmiş insan için stad ortasında kameralı çekim yaptırmak pek öylesine olmamış sanki.

Yorumu oyla      16      5  
Hikmet 28 Şubat 2018 Çarşamba 23:02

Rıfat sait İzmir valiliği ne soyunmuş anlaşılan

Yorumu oyla      13      5  
bucalı 28 Şubat 2018 Çarşamba 18:47

bravo rıfat saite bucadaki cemil şeboy tesisleri içinde desteğini bekliyoruz

Yorumu oyla      14      7  
Nurizade 28 Şubat 2018 Çarşamba 18:28

Dinleri imanları yalan dolan üstüne. Ülke Tv muhabirine de maaşallah. Tam bir militan. En kısa zamanda bir yerlere müdür olur.

Yorumu oyla      16      6  
İzmirli 28 Şubat 2018 Çarşamba 17:47

Rıfat sait in orada ki görevi ne ki tabelakarı sökme işini organize ediyor. Rıfat sait yeniden milletvekili olmak için mücadele ediyor. Umreye giderken kendisi ve eşi nasıl giyiniyordu. Gşyim tarzı milletvekili olmayınca birden değişmiş gazetelerde öyle gördük. Burada şimdi acaba gizli görevlimi nedir.

Yorumu oyla      18      5  
28 Şubat 2018 Çarşamba 17:11

Bu olay nedeniyle aferin alanlar: 1-Gurubuna sahip çıkamayan ve siyasetin S sinde habersiz ilçe başkanı 2-Kayınpederini ziyarete gelen Millet vekili 3-Delikanlılığın kitabını yazan meclis üyesi.Ya herro ya merro diyo.helal sana 4-geç kalmış mülki amir başkanı

Yorumu oyla      11      5  
Burhanmenemen 28 Şubat 2018 Çarşamba 17:03

Anketten kubilay ismi çıktı başkan yine kibiriyle kendi adını koydu.sevindim isim değişikliğine....

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de onlar da baskın yedi!
Denetimlerde 7 sultan papağanına el konulurken, işletmelere de 10 bin 508 lira para cezası kesildi
İzmir'de kalpazanlara eğlence mekanında suçüstü!
Piyasaya sahte para sürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı .
İzmir'deki kazada beli kırıldı... Şahitlere çağrı yaptı
Alsancak Semti’nde, evine gitmek için bindiği belediye otobüsünün duraktan ...
 
Baro Başkanı Özcan, canlı yayında çarpıcı rakamlarla konuştu: 10 yılda yüzde 125 arttı!
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, “Her 4 kız çocuğundan biri cinsel istismara ...
İzmir'deki o meydanın isminin değiştirilmesi için çağrı!
İzmir'de faaliyet gösteren 61 sivil toplum kuruluşunun ortak platformu ...
'Türkiye kararı iyi okusun' diyen ABD sözcüsüne yanıt!
Dışişleri Bakanlığı: "ABD Dışişleri'nin, BMGK kararının 'Türkiye tarafından ...
 
Bakanlardan İzmir'de şehit ailesine ziyaret
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Milli Eğitim ...
10 Kasım’da göbek atan müdürün cezası belli oldu
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa ...
Skandal sözlerin ardından Akit TV'den istifa etti!
Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programındaki, “Sivil öldürecek olsak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva