HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Haziran 2013 Salı - 14:08

Menemen’de kursiyerlerden yıl sonu sergisi

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarında eğitim alan 420 kadının 1000’e yakın eseri sergilenmeye başlandı.

Menemen’de kursiyerlerden yıl sonu sergisi

İZMİR - 2011-2012 eğitim öğretim döneminde Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından sergilenmeye başlandı. Ahşap Boyama, Üç Boyutlu Resim, Tel Kırma, Gümüş İşlemeciliği, Mis Sabun, Giyim ve Kumaş Desenleme, Kurdele Nakışı, Kırk Yama ve Takı Tasarım kurslarına katılan 420 kursiyerin eğitimleri süresince oluşturdukları eserler büyük beğeni topladı.
 
İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Siyasi Partilerim Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreni, halk oyunları gösterileri ile renklendi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının sunulması ve kurs öğretmenlerinin teşekkür belgesi ile onurlandırılmasının ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin; kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile birlikte, 1 hafta süresince ziyaretçilere açık tutulacak serginin açılış kurdelesini kesti.
 
“KURABİYE YEMEK YERİNE MESLEK ÖĞRENİYORUZ”
Törende kursiyerler adına konuşma yapan Gönül Tamer; “Sergimizde göreceğiniz güzelliklerin yaratılmasında en büyük katkıyı bize sağlayan, Menemen Belediyesi’nde meslek edindirmeyi teşvik eden sayın Başkanımıza minnet borçluyuz. Bizler boş zamanlarımızda O’nun sayesinde kabul günlerinde kurabiye yemek yerine meslek öğreniyoruz, el sanatları ile ilgileniyoruz, hatta bunu bir meslek edinmek için çalışıyoruz. O nedenle sevgili Atatürkçü Tahir Başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz, sizi çok seviyoruz” dedi.
 
 “ATATÜRKÇÜ BAŞKAN OLARAK ANILMAKTAN ONUR DUYDUM”
Menemen Belediye ailesi olarak, büyük bir titizlikle ve özveriyle Menemenlilere her alanda hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “İnanın bu kursları yol, su, yeşil alan, ulaşım gibi önemsiyorum. 2008’den buyana ısrarla devam ettirdiğimiz Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarımızın, kadınlarımızın sosyalleşmesinde büyük katkısı olduğuna inanıyoruz. Eğer kadın sokağa çıkar, üretime dahil olursa hem ailesine hem de ülkesine büyük fayda sağlar. Bu kurslarımızın kadınlar arasındaki iletişimi güçlendirdiği, yeni dostluklar oluşmasına fayda sağladığını bilmek bile bizlere yetiyor. Kurslarımızın başarıyla gerçekleşmesinde emeği geçen değerli eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Kursiyerler adına konuşma yapan Gönül Tamer’in, Atatürkçü bir başkan olarak kendisine hitabından büyük onur duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında; “Atatürkçü olmak gerçekten kolay değil. Atatürkçü olmak, O’nu anlamak, Atatürk’ün ilkelerinden gitmek hepimizin boynunun borcu. Sizler Atatürk’ün kadınları olarak bugün buradasınız. Atatürk’ün kadınları olarak devam edeceksiniz, çocuklarınız da Atatürk’ün kadınları olarak bu ülkeye sahip çıkacak. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere; bu ülkenin tek vatan, tek bayrak, tek millet olduğunun ve bu milletin adının da Türk Milleti’nden başka bir şey olmadığının cevabını en güzel siz veriyorsunuz. Bu milletin adı sadece ve sadece Türk Milleti kalacaktır, buna inancımın bu gün bir kez daha sizleri görünce kuvvetlendiğini belirtmek istiyorum” dedi ve konuşmasını Büyük Önder Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü ile bitirdi.
 
15 HAZİRAN TARİHİNE KADAR AÇIK KALACAK
2008 yılından bugüne hizmet veren Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nin, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde olduğunu ve bugüne kadar ilçe genelinde 100 kadar kurs açıldığını söyleyen Mesleki Eğitim Merkezi Kursları Koordinatörü Mehtap Uyar; “Kurs Merkezimizin yanı sıra, birçok mahalle ve köylerimizde de kurslar açıldı. Bugüne kadar 1000’den fazla kadının katıldığı kurslarımıza Karşıyaka, Buca ve Balçova gibi ilçelerimizden de katılanlar oldu. Çeşitli fuarlarda ilçemizi temsil etmenin onurunu da yaşadık. Bu etkin ve verimli çalışmalarımıza büyük katkısı bulunan Belediye Başkanımız Sayın Tahir Şahin ve çok değerli eşi Nurdan Şahin’e tüm kursiyerler ve eğitimcilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi ve Menemenlileri 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergiye davet etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’in miniklerinden büyüleyici performans
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği bale ve müzik kurslarına katılan minik ...
Engelsiz sergi Konak’ta
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi ...
EXPO’nun tüm pulları Urla’da
Urla Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Dünya Filatelisi’nde EXPO süreci ...
 
Konak’ta bir haftada üç park
Taksim Meydanı’nda Gezi Parkı’na AVM yapılmasına tepkiler yurt genelinde ...
Karikatür oscarları Güzelbahçe'de
Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği 2. Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı.
Başkan Sındır’dan ‘2B’ mağduru köylülere destek
‘2B’ arazileri nedeniyle mağdur olan köylülere Bornova Belediye Başkanı ...
 
Başkan Tartan’dan ‘direniş’e tuvalet desteği
İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplanan ve Gezi Parkı direnişine katılan gençlere ...
Semih Şentürk'ten Başkan Sındır'a teşekkür
Semih Şentürk, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay sındır’ı ...
İzmir bu yıl da pilini çöpe atmadı: Yine rekor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘çevre dostu’ kampanyasından yeni bir ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva