HABERLER>SPOR
29 Nisan 2019 Pazartesi - 12:39

Menemen’de eski Başkan Şahin’den hem zeytin dalı hem açıklama: Gayrimenkulleri devrediyoruz!

Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin, şampiyonluk sonrasında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a çağrıda bulunurken 176 gayrimenkulün iade edileceğini açıkladı. Şahin, “Kucaklaşmak istiyorlarsa gelsinler samimi bir şekilde kucaklaşsınlar. Menemen için, birlik, beraberlik, kardeşlik adına çağrıdır. İcazet değil! Benim dönemimde Menemen Belediyespor’a kiralamış olduğumuz bütün gayrimenkulleri devrediyoruz. Belediyeden bir kuruş istemiyoruz. Yok barış istemiyorlarsa onlar dibine kadar kavga etsinler ben köküne kadar mücadele edeceğim” dedi.

Menemen’de eski Başkan Şahin’den hem zeytin dalı hem açıklama: Gayrimenkulleri devrediyoruz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin flaş açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimleriyle 20 yıldır oturduğu koltuğu kendisi gibi Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Aksoy’a devreden Şahin, Menemen Belediyespor’un liginde şampiyon olmasıyla birlikte net mesajlar verdi.

Seçimlerin ardından halef ve selef arasında yaşanan gerilimli süreçte sürpriz bir gelişme yaşandı ve Şahin, Aksoy’a çağrıda bulundu. Tartışmalı birkaç konuda karşı karşıya gelen iki ismin Menemen Belediyespor’daki çift başlı durum hakkında sert açıklamaları basına yansımıştı.

Gelişmelerin ardından ilçe tarihinde ilk kez sportif alanda büyük bir sevinç yaşandı ve TFF 2. Lig Kırmızı Grup 33. hafta mücadelesinde Şanlıurfaspor'la golsüz berabere kalan Menemen Belediyespor, son hafta öncesinde şampiyonluğunu ilan ederek Spor Toto 1. Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Geçtiğimiz günlerde Şahin, yeni Başkan Aksoy için, “Mevcut başkan takım şampiyon olmasın istiyor. Bu takım şampiyon olursa Tahir Şahin ismi yeniden gündeme gelecek. Yeni başkanın narsist bir yapıda olduğunu görüyorum. Bu hareket karşısında yuh artık derler” açıklamasında bulunmuştu. Aksoy ise ilçedeki 176 gayrimenkulün Menemen Belediyespor’da olduğunu ifade etmiş ve “Menemen Belediyespor halkındır, sattırmam” mesajını iletmişti. Sayıştay ve bilirkişi raporlarını dayanak gösteren Aksoy Menemen Belediyespor’un belediyeye 5 milyon 300 bin TL’lik kira borcu olduğunu söylemiş ve yargı sürecinin başlayacağını açıklamıştı. Gelinen noktada Şahin sürpriz bir çıkışa imza attı ve gayrimenkullerin belediyeye iade edileceğini aktardı.

TEK BAŞLI BİR SÜREÇ VAR, BAŞKAN BENİM!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un futbol takımına prim vermesi üzerine konuşan Şahin, ‘Ortada çift başlı bir durum mu var?’ sorusunu yanıtlarken, “İki başlı diye bir durum yok. Menemen Belediyespor ayrı Menemen Belediyesi ayrı bir kuruluş. Menemen Belediyespor’u yöneten yönetim başka, belediyeyi yöneten yönetim başka. Biz kendi işimize bakıyoruz belediye de kendi işine bakıyor. Çift başlı bir durum söz konusu değil. Tek başlılık vardır, Menemen Belediyespor yönetim kurulu üyeleri vardır, ben de eskiden beri ilgilendiğim için onursal başkan olarak ilan edildim, öyle devam ediyorum. Burada tek başlı bir süreç var” dedi.

SERDAR BAŞKAN YAPACAĞINI YAPIYOR, BİZ DE ŞİMDİLİK SEYREDİYORUZ
31 Mart yerel seçimleriyle koltuğa oturan Aksoy ile kendisi arasındaki gerilimli duruma değinen Şahin, “Bizim tartışmamız falan yok. Onu Serdar başkanın yanlışları olarak görüyoruz. Serdar başkan önce 20 yıllık belediye başkanlığı yapmış birinin 15 metrekarelik benzin istasyonundaki ofisini mühürlerse, sonra ağabeyinin atlarını koyduğu damını mühürlerse burada bir tartışma olmaz. Serdar başkan yapacağını yapıyor, biz de seyrediyoruz şimdilik” açıklamasını yaptı.

ÇOCUKLARIMIZI AÇ BIRAKIP PARAYLA KAPATMAK İSTİYORLARSA KÜLLİYEN YANILIYORLAR!
Belediye Başkanı Aksoy’un ilan ettiği 5 bin TL’lik ve 10 bin TL’lik primler noktasında konuşan Şahin, “Futbolculara verilen primler dün Serdar Bey’in verdiği 5 bin TL’lerle başlamadı. 20 yıldır her hafta 5 bin TL’ler, 7 bin TL’ler, 10 bin TL’ler verildi. Eğer sadece bir 5 bin TL’lik primle ‘başarı benim’ diyorlarsa o zaman ’20 yılda verilen primlerin başarısı ne olacak?’ diye adama sorarlar. 20 yılda Tahir Şahin’in yaptığı altyapı yatırımlarıyla, her şeyiyle sorarlar. 5 bin TL’lik primi vererek başarıya ortak olmak istiyorsanız, samimiyseniz belediyede çalışıp da spor kulübünde aşçılık yapan 2 kadınımızı, yeşil sahayı bakan 5 çimcimizi, 5 güvenlikçimizi alıyorsa, bunun adı başarıya ortak olmaksa ortak olsunlar. Çocuklarımızı aç bırakıyorlarsa onu parayla kapatacaklarını sanıyorlarsa külliyen yanılıyorlar. 15 gündür benim kendi eşim futbolcuları aç bırakmamak için mutfakta çalıştı. Sezon sonuna kadar elini yaksa da çalışmaya devam ediyor. Başarı kimindir, onundur, şunundur muhabbetinde olmadım, olmam da! Primi futbolcu kardeşlerime kim verirse kabul ederiz. Bu belediye başkanı, vali, sıradan vatandaş olur, biz kim prim verirse kabul ederiz. Amatör olarak aldığımız bu takımda kimin emeği var kimin yok herkes biliyor. Sen benim futbolcumu aç bırakacaksın sonra prim vererek, ‘başarı benim’ diyeceksin, kimse yemez onu! Benim vatandaşım ondan da benden de akıllı! Kimse bunları yemez, bunlar ufak hareketler” ifadelerini kullandı.

GAYRİMENKULLERİ DEVREDİYORUZ, BİR KURUŞ İSTEMİYORUZ, BARIŞ İSTİYORLARSA KUCAKLAŞSINLAR!
Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin ayrıca, Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a barış çağrısında bulunurken, 176 gayrimenkulün iade edileceğini de açıkladı. Şahin, “Bunları bıraksınlar, kucaklaşmak istiyorlarsa gelsinler samimi bir şekilde Menemen Belediyespor yönetimiyle ve Menemen Belediyespor Onursal Başkanı ile kucaklaşsınlar. Bir tane Menemenspor var, başka yok! ‘Benim için mevzu Menemen ise Menemenspor ise gerisi teferruattır’ dedim ve demeye de devam edeceğim. Çağrı şu; Menemen için, birlik, beraberlik, kardeşlik adına çağrıdır. İcazet değil! Benim dönemimde Menemen Belediyespor’a kiralamış olduğumuz bütün gayrimenkulleri devrediyoruz. Belediyeden bir kuruş istemiyoruz. Belediye belediyeciliğini yapsın, spor kulüplüğü spor kulüplüğünü yapsın. Spora siyaset karıştırmasınlar. Başka yerde oynasınlar, sokakta kaldırım yapsınlar, park, bahçe, çocuk oyun alanları, yeni kültür merkezleri yapsınlar, yeni yollar açsınlar, yeni imar planları yapsınlar. Belediyenin işi bunlar. Ben 20 yıldır her iki işi yaptım. 30 yıllık tecrübemle şimdi onursal başkanlık yapıyorum. Barış yapmak istiyorlarsa kimseyle de küs değiliz. Barış yapmak, birlik içinde olmak istiyorlarsa Tahir Şahin 20 yıldır ilçeyi uzlaşı içinde yönetti, kulübü de bu anlayışla yönetirim. Yok barış istemiyorlarsa onlar dibine kadar kavga etsinler ben köküne kadar mücadele edeceğim” dedi.  

 
Narlıdere’de ‘Esnaf Masası’ kuruldu
 
Deprem profesöründen İzmir ve Marmaris için kritik uyarılar!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemenli 30 Nisan 2019 Salı 10:20

Menemende satılmadık yer kalmamış hizmet yaptım diyor

Yorumu oyla      4      5  
Mesut şahin 30 Nisan 2019 Salı 07:19

Tabi oda farkına varmış kanunsuz iş yaptığını her yeri karıştırıp öyle terk ettin o koltuğu tabiki de vericeksin belediyeye ait olan yerleri mecbursun vermeye onlar menemenlinin birde hesap vereceksin adalete unutma

Yorumu oyla      4      5  
Mnmn 30 Nisan 2019 Salı 00:22

Anlaşıldığı üzere şampiyonluk sonrası lig yükselme nedeniyle tff den alınacak pasta büyük, barışalım dendiğine göre...

Yorumu oyla      4      5  
Adem Tanrıverdi 29 Nisan 2019 Pazartesi 23:42

??????

Yorumu oyla      4      5  
selçuk 29 Nisan 2019 Pazartesi 23:24

bırakın kavgayıda menemene bişiler yapın. çilek festivalinde servis çeken resmi araçlara insan binmeye korkar bakımsız pis..prim dagıtacagınıza kaliteli hizmet edin

Yorumu oyla      5      5  
yılmaz 29 Nisan 2019 Pazartesi 23:23

serdar aksoy haklı beyler

Yorumu oyla      4      5  
Cumali akay 29 Nisan 2019 Pazartesi 13:37

İyi güzel her hafta verdigin pirimleri cebindenmi vermiş o verilen her kuruş menemen halkının parasıdır

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe, 55 gün sonra ateşten çıktı
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir'i ...
Nazilli'de şampiyonluk kaçtı, ortalık karıştı!
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta 26 maçtır yenilmeyip kıyasıya bir zirve ...
İzmir'in engelsiz takımı Avrupa'ya damga vurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, mücadele ...
 
Futbolcu Sural'ın acı haberi sonrası kahreden detay!
Alanyaspor kafilesinin geçirdiği kazada hayatını kaybeden Josef Sural'ın ...
Alanyasporlu futbolcu kazada hayatını kaybetti
Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün ...
Tarih yazdı... Menemen Belediyespor şampiyon!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 33. hafta mücadelesinde Şanlıurfaspor'la golsüz ...
 
Kaf-Kaf mucizesi! Play-Off'a 1 kaldı!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup´ta Karşıyaka, üst üste dördüncü galibiyetini ...
Pınar Karşıyaka havlu attı!
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde play-off'a kalma mücadelesi veren ...
Göztepe umut dolu
Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'i deplasmanda 2-0 yenerek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva