HABERLER>GÜNCEL
12 Mart 2020 Perşembe - 19:07

Medya patronuna soruşturma!

İş insanı Ahmet Taçyıldız’ın suç duyurusu sonrası İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahid Ören hakkında "tehdit, şantaj, iftira ve suç uydurma" iddialarıyla soruşturma başlatıldı.

Medya patronuna soruşturma!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, iş insanı Ahmet Taçyıldız’ın suç duyurusu sonrası İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören hakkında “tehdit, şantaj, iftira ve suç uydurma" iddialarıyla soruşturma başlattı. Taçyıldız, İhlas Grubu şirketlerinden 160 milyon liralık alacağı olduğunu, Ören'in borçlarını ödememek için sahip olduğu medya şirketleriyle gerçeği yansıtmayan haberler yaptırdığını iddia etmişti.

“SUÇ UYDURMA, İFTİRA, KARALAMA KAMPANYASI"
Taçyıldız’ın avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda, İhlas Holding medya kuruluşları tarafından ortaya atılan FETÖ bağlantısı iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi. Ahmet Taçyıldız hakkında ne şu an ne de geçmişte FETÖ ile ilgili herhangi bir soruşturma yürütülmediği belirtilen suç duyurusunda şöyle denildi: “Şüphelinin neden müvekkilimize yönelik bu şekilde bir karalama kampanyası başlattığının, neden iftira, suç uydurma gibi kötü niyetli eylemlerde bulunduğunun açıklaması ise çok basittir. Gerçeklerle hiçbir ilgisi olmayan haberleri gerçekmiş gibi, elindeki basın gücünü kullanarak, borcu olan parayı ödemekten kurtulmayı hedeflemektedir. Oysaki müvekkilimizi alnı aktır. Kendisi hakkında şüpheli tarafından yürütülen bu karalama kampanyasına asla boyun eğmeyecektir"

“160 MİLYON TL’DEN BİZZAT SORUMLU"
Suç duyurusunda, Taçyıldız’ın yetkilisi olduğu P. Faktoring isimli firma alacakları nedeniyle Mücahid Ören’in sahibi ve yetkilisi olduğu İhlas grubu şirketlerine karşı İstanbul Adliyesi’nde sıralı icra takipleri başlatıldığı kaydedildi. İcra takipleri sonrası Mücahid Ören’in, iş insanı Taçyıldız’a ulaşarak borçla ilgili uzlaşmak istediği bildirilen suç duyurusunda, iki şirket arasında 29 Aralık 2014 tarihli “Borç Ödeme ve İbra Protokolü" başlıklı bir sözleşme imzalandığı bildirildi. Sözleşmede Ören’in yetkilisi olduğu İhlas Grubu şirketlerinin, Taçyıldız’ın yetkilisi olduğu P. Faktoring’e 160 milyon TL borçlu olduğunu kabul ettiğinin kayda alındığı ifade edilen suç duyurusunda, ödeme için senetler verildiği bildirildi. Suç duyurusunda senetlerde İhlas grubuna dahil gazete, hastane gibi şirketlerin de borçlu göründüğü, tüm bunların sahibi olarak da Mücahid Ören’in bizzat borçlu sıfatıyla sorumlu olduğu vurgulandı.

“İŞLEMLERİ GERİ ALSIN YOKSA YAYINLAR DURMAYACAK…"
Protokole rağmen ödeme yapılmayan senetlerden biriyle ilgili 28 Şubat 2020 tarihinde Bakırköy 3. İcra Müdürlüğü’nde işlem başlatıldığı bildirilen suç duyurusunda, bu yasal takipten hemen sonra 9 Mart 2020’de Mücahid Ören’in, Taçyıldız’ın bir tanıdığı olan M.G.’ye whatsapp iletisi gönderdiği anlatıldı. Suç duyurusunda iletinin içeri de şöyle paylaşıldı: “Merhaba Mehmet bu adam bugün öğleye kadar hukuki işlemleri geri alsın yoksa yayınlar başlıyor. Hafta sonu bilgi yağdı adamla ilgili hiç durmayacak haberiniz olsun."

“BASIN ORGANLARINI SİLAH GİBİ KULLANDI"
Suç duyurusu dilekçesinde, whatsapp iletisinden bir gün sonra İhlas Holding medya kuruluşlarında gerçeklerle ilgili olmayan iftira ve suç uydurma niteliğinde yayınlar yapıldığı belirtilerek, “Müvekkil hakkında bugüne kadar söz konusu iddialarla ilgili hiçbir soruşturma bulunmamasına rağmen, sanki varmış gibi yansıtılarak, kamuoyunda olumsuz bir algı yaratılmaya çalışıldığı, bu şekilde şüphelinin üzerinde gücünün olduğu basın organlarını adeta bir silah gibi kullanarak tehdit ve şantaj başta olmak üzere suç işlediğinin görüleceği inancındayız" denildi. (DHA)

 
Kopenhag'dan UEFA'ya iptal talebi!
 
'Koronavirüs' toplantısında alınan tedbirleri açıklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Resulayn'dan acı haber: 1 asker şehit
Şanlıurfa Valiliği'nce Suriye'nin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/PYD/YPG ...
Op.Dr. Burak Önvural Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Hizmetinizde
Alsancak Talatpaşa Caddesi üzerinde açtığıp ortopedi ve travmatoloji kliniğinde ...
Dink cinayetinde yargılanmıştı: Emekli istihbaratçı öldürüldü
Gazeteci Hrant Dink cinayetinde olay yerinde olduğu iddiasıyla tutuklandıktan ...
 
İzmir Kitap Fuarı korona virüsü nedeniyle ertelendi
Önümüzdeki ay yapılması planlanan 25. İzmir Kitap Fuarı, corona virüsü nedeniyle ertelendi.
Üniversiteler tatil olacak mı? YÖK'ten açıklama!
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı, Yekta Saraç, ''Meselenin tatile getirilmesini ...
MEB duyurdu: Tüm sosyal etkinlikler iptal!
Milli Eğitim Bakanlığı, corona virüs tedbirleri kapsamında okullardaki ...
 
İzmir'deki AVM'de dehşet anları: Silah sıktı, kadın emniyet müdürü ikna etti!
İzmir'in Bornova ilçesinde, alışveriş merkezine pompalı tüfekle giren ...
İzmir sularında 125 hayatı kurtaran operasyon!
İzmir'de Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk kara sularına ...
19'unda baba katili oldu!
Adıyaman'da, Dilan B. (19), evde tartıştığı babası Yusuf B.'yi (44) tabanca ile vurarak öldürdü.
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva