HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2020 Pazartesi - 20:01

Mecliste Çiğli planlarına ret… AK Parti tepki gösterdi Soyer konuştu: Husumet, keyfiyet yok!

Çiğli’yi ilgilendiren bazı imar planlarının reddedilmesi sonrasında söz alan AK Partili Boztepe, “Bazı ilçelerde ret görmüyoruz ama bazı ilçelerde imarla ilgili maddedeler reddediliyor. İlçelerde imar komisyonunda yer alanlar yıllarca Büyükşehir’de yer almıyordu. Çünkü böyle olunca hem avukat hem savcı olunuyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İlçe belediye başkanımızla görüştük. İletişimsizlik var sanıyorum. Öyle bir husumet, reddetmek, keyfiyet olmaz” dedi.  

Mecliste Çiğli planlarına ret… AK Parti tepki gösterdi Soyer konuştu: Husumet, keyfiyet yok!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Başkan Mustafa Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Oturumda ‘Kentsel Dönüşüm Stratejisi Uygulaması Yapılanması’ başlığı altında sunum yapıldı. Kentin merkezindeki konutların sağlıklı hale getirilmesi noktasında detaylı bilgiler verilirken Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm stratejini hakkında da açıklamalar yapıldı.

Toplantının İdlib’te gerçekleşen operasyonlarda hayatını kaybederek şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Oturumda ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yer aldı.

MHP’DEN FETHİ SEKİN TEŞEKKÜRÜ
İzmir körfezinde hizmet sunacak olan bir vapura Şehit Polis Fethi Sekin’in isminin verilmesi oturumda gündeme geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AK Parti’nin verdiği önergenin düşmüş olması nedeniyle maddede yer alan, ‘önerge hakkında karar verilmesine yer olmadığının oy birliğiyle uygun bulunduğu’ ifadesi dikkat çekti. MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin söz aldı ve “İl Başkanımız Veysel Şahin’in girişimiyle bir sürecimiz oldu. Biz bu önergeyi vermeden önce açılan ankette Fethi Sekin’in ismi yoktu. Biz önergeyi kahramanımızın ismi ankete konulsun diye vermedik. Biz doğrudan isim verilsin diye önerge verdik. Fethi Sekin isminin vapura verilmesini önemsiyoruz, başkanımıza ve meclisimize teşekkür ediyoruz” dedi.

BAZI İLÇELERDE RET VAR BAZILARINDA YOK
Çiğli’yi ilgilendiren bazı imar planlarındaki değişikliklerin komisyonda reddedilmesi ve meclis gündemine gelmesi sonrasında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Biz Çiğli’de kararları genelde oy birliği ile alıyoruz. Burada oy birliği ile ret gördük ve üzüldük. Bazı ilçelerde ret görmüyoruz ama bazı ilçelerde imarla ilgili maddedeler reddediliyor. İlçelerde imar komisyonunda yer alanlar yıllarca Büyükşehir meclisinde yer almıyordu. Çünkü böyle olunca hem avukat hem savcı olunuyor” açıklamasında bulundu.

SOYER: HUSUMET, KEYFİYET OLMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İlçe belediye başkanımızla görüştük. İletişimsizlik var sanıyorum. Öyle bir husumet, reddetmek, keyfiyet olmaz” dedi.  

İTHAMI KABUL ETMİYORUM
Komisyon Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Ufuk Yörük ise, “Komisyona atfen avukat, savcısı ithamını kesinlikle kabul etmiyoruz. İlçelerin kritik gördüğü noktalarda tek tek ilgilileri arayamayız. Lütfen ilçeler önemli gördükleri hususları öğrenmek için arasınlar. Belediye başkanımızı komisyona bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Boztepe muhalefet şerhi koydu ve önerge komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

BUĞRA BEY BU SALON TAMAM ARTIK, ELLERİNİZDEN ÖPER
Dilek ve temenniler bölümünde salonun ses düzeninde sıkıntı yaşandı. Bunun üzerine Soyer esprili bir şekilde Genel Sekreter Buğra Gökçe’ye seslendi ve “ Buğra Bey bu salon tamam artık… Ellerinizden öper” dedi. AK Partili sıralardan da salonun eski olduğu yönünde sesler yükselince Soyer bu kez, “O işi Buğra Bey halledecek” açıklamasında bulundu.

 
Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile görüştü
 
Bir komşuda daha koronavirüs tespit edildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mart 2020 Salı 08:50

Büyükşehir merkez ilçe Çiğli'ye ne yapmış şimdiye kadar? Şehirle alakası olmayan dış ilçe Urlaya yapılanlar Çiğli'ye yapılsaydı şimdi Çiğli en sosyetik ilçe olacaktı.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Matematik köyü krizi: Meclis ikiye bölündü!
Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin’in kurduğu ve 2007 yılından bu yana Selçuk’ta ...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Urla’da kutlandı
Düzenlenen etkinliğe, Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Önder ...
Başkan Oran 'alternatif toplantı'da mesajını yineledi: Çeşme'yi ham yaptırmam!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ...
 
Çiğli Belediyesi’nden kadın-erkek eşitliğine destek
Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa ...
Çeşme’nin kadın efeleri sahnede!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Atatürk tişörtleri giyerek Zeybek ...
Bakan Pakdemirli Başkan Koştu ile proje inceledi
Ak Parti Bergama 7. Olağan İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Bergama'ya ...
 
Torbalı’da duygulandıran 8 Mart ziyaretleri
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Torbalı Belediye Başkanı İsmail ...
Mevlana Tesisleri 'kadın emeği'yle açıldı
Buca Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenerek içerisine kültür merkezi, ...
Kemeraltı'nda 'mor' buluşma
Kemeraltı'nda 'mor' buluşma
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva