HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2012 Cumartesi - 12:02

Matkap: 'İl başkanlığı konusunda desteklediğimiz aday yok'

CHP İzmir il başkanının kim olacağı konusunda en doğru kararı delegelerin vereceğini kaydeden Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, tercihlerinin çarşaf listeden yana olduğunu açıkladı

Matkap:  İl başkanlığı konusunda desteklediğimiz aday yok

ANKARA - CHP'de 3 Haziran'da yapılacak kongre öncesinde karşılıklı suçlamalarla devam il başkanlığı tartışmalarına genel merkez müdahil olmayacak. Yeni Asır Ankara Temsilcisi Zafer Şahin'e konuşan CHP'nin iki numaralı ismi Nihat Matkap, "İzmir'in siyasi birikimi bu sorunları aşmaya yeter de artar bile. Bu konuda genel merkezin aklına ihtiyaçları yok. Parti yönetimi olarak herhangi bir adaydan yana tavır almamız söz konusu değil" dedi. Kongrede çarşaf liste ile seçime gidilmesini istediğin belirten Matkap'ın yaptığı çarpıcı açıklamalar şöyle: - Mevcut il başkanı ile bazı milletvekilleri arasındaki tartışmalar genel merkezde bir rahatsızlık yarattı mı?
Gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz. Hemen belirteyim son derece haksız değerlendirmeler yapılıyor. Birileri bir şey söylüyor, bunun üstüne kırk tane yorum yapılıyor. Bunlar hoş değil. Ancak sonuç itibariyle bütün bu tartışmaları normal karşılıyorum. Asıl bunlar olmasa şaşırırdım. Milletvekillerimiz de, örgüt yöneticilerimiz de orada siyaset yapıyor. Tabi ki görüşlerini dile getirecekler.
 
"AKLA İHTİYAÇ YOK"
- Tartışmaların sona ermesi için devreye girmeyi düşünüyor musunuz?
İzmir'deki siyasi birikim ve örgütümüzün dinamikleri bu sorunu aşmaya yeter de artar bile. Örgütümüz günü geldiğinde en doğru kararı verecektir. Onların bu konuda genel merkezin aklına ihtiyacı yok. CHP Türkiye'nin tek köklü partisidir. Bu partiyi örgütler yönetiyor. Böyle tartışmaların olması parti olmanın bir gereğidir. Kamuoyu da medya da bunu doğal karşılamalı.
 
- İl başkanlığı için çok sayıda isim dolaşıyor kulislerde. Genel Merkez olarak desteklediğiniz bir aday var mı?
Bizim parti yönetimi olarak herhangi bir adaydan yana tavır almamız söz konusu değil. Planlamayı İzmir örgütünün yapmasını bekliyoruz. Bugüne kadar diğer illerde de süreç böyle işledi. Genel Başkanımızın da Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak benim de tavrımız müdahaleci olmamak yönünde.
 
- Müdahil olmayacaksınız ama il başkanı seçilecek kişide aradığınız bazı kriterler vardır muhakkak. Nasıl bir il başkanı olmasını istiyorsunuz İzmir'de?
Kriter her yerde aynı. Yöneticilik, saygınlık ve etki olmazsa olmazlarımız. İl başkanı bir anlamda İzmir'in siyasi komutanıdır. Öyle bakmak gerekir. O koltuğu layıkıyla dolduracak nitelikte olmalı. İzmir'i önemsiyoruz. Burada yakaladığımız başarıyı daha üst düzeye çekmek amacındayız. Örgütümüzün morali çok yerinde. Eskiye göre çok daha iyiyiz.
 
- Kongrede seçim çarşaf liste ile mi yapılacak blok liste ile mi?
Bizim telkinimiz ve tercihimiz il kongresinde seçimin çarşaf liste ile yapılması yönünde. Arkadaşlara da bu yönde tavsiyelerimiz olacak. Samsun ve Amasya'da divan başkanlığını yaptığım kongrelerde arkadaşlarımızı ikna ederek seçimi çarşaf liste ile yaptırdım. İzmir'deki kongreye de katılacağım. Doğru olan seçimin çarşaf liste ile yapılması.
 
"İnanç ve etnik yapılar terfi unsuru olmamıştır"
- CHP'nin bir mezhep partisi haline geldiğini iddia edenler var. Sizi de bu konuda eleştiriyorlar. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu yorumları?
Atatürk'ün yurttaşlık anlayışında ve Cumhuriyetin temel anlayışında köken ve inanç kriterleri yoktur. CHP'nin 90 yıllık tarihinde hiçbir zaman inanç ve etnik yapılar terfi etmenin kriteri olmamıştır. Aynı zamanda birilerini yıpratmak için malzeme olarak kullanılmamıştır. Kimsenin anne ve babasını önceden tayin etme gücü yoktur. Bunları konuşanlar, bu konu ile kendilerine yer arayanlar, sadece ABD'nin ve bazı ülkelerin Büyük Ortadoğu Projesine hizmet ediyorlar. Siyasetçiler görev alanları ile uygulamaları konusunda her zaman eleştirilebilir. Ancak inanç yapılarından etnik kökenlerinden dolayı suçlanamazlar. Bu değerlendirmeleri yapanlar siyaseten aciz insanlardır. Bunu dile getirenler kendi anne ve babalarını tayin edebilmişlerse bu eleştirilere devam etsinler.
 
Örgütlenmede 'sol' model
- Kurultaydan sonra nasıl bir CHP göreceğiz. Hedef nedir?
AK Parti yapılan anketlerde halen her dört seçmenden ikisinin oyunu alabiliyor. Bizim hedefimiz onlara giden bu iki oydan birini CHP'ye getirmek. Örgütlerin önüne bu hedefi koyacağız. Örgütlenme modelimiz giderek iyileşiyor. Sol bir partinin örgütlenme modeline doğru götürüyoruz CHP'yi. Bu hedefi yakalamaya hazırız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Mayıs 2012 Pazar 10:44

Ben İzmirli bir vatandas olarak İzmir'de yaşamayan birini il başkan adayı olarak görmek istemediğimi belirtmek istiyorm. İzmirin yetiştirdiği bir cok değerli adaylar vardır mutlaka. Bunlardan biri de SEDAT UZUNBAY. İzmirlinin arkasında durduğu için birçok bedel ödemiş biri Sedat Uzunbay. MYK ve milletvekilliğinden olmuştur kendi doğrularının peşinden gittiği için. İzmir bunu çok iyi biliyor. İzmirlinin ve izmir'in ona vefa borcu vardır ve bu borcu ödemenin zamanı 3 hazirandır.

Yorumu oyla      13      6  
Bilal-Denli 12 Mayıs 2012 Cumartesi 13:59

en doğru kararı delegelerin vereceğini kaydeden Nihat Matkap,.Teşekkürler Sayın Matkap,CHPli vatandaş.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Susam: Çekte iade-i itibar fonu kurulsun
CHP’li Susam karşılıksız çek sayısındaki artışın endişe verici olduğuna ...
CHP’li Güler’den Kozak Havzası için toplantı
Bergama’nın Kozak Havzası çamfıstıklarındaki verim düşüklüğü ve İbre kurumaları ...
Erdoğan'dan eşine dayak atan personel için talimat
TRT spikeri eşi ve halasını dövmekle suçlanan Başbakanlık müfettişi için ...
 
Türeli: İzmir’e de “ilik bankası” kurulsun
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
BDP'li Kürkçü'nün makam aracı bisiklet
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ''hem ulaşım kolaylığı sağladığı ...
Cumhurbaşkanı Gül başkanlık sistemine 'mesafeli'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Başkanlık sistemiyle ilgili fikirlerimi daha ...
 
CHP Konak'ta, delegeler Başkanı yalnız bıraktı!
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, il delegasyonuna toplantı ...
Başbakan Erdoğan: Süt sağlam, muhalefet bozuk
Trabzon'da konuşan Başbakan Erdoğan, okullarda dağıtılan sütle ilgili ...
Kılıçdaroğlu’dan İzmir’e özel ekip!
CHP İzmir İl Kongresi’ne yönelik ‘renk’ vermeyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva