HABERLER>EGE
25 Mart 2018 Pazar - 15:26

Manisa'da servis skandalı! Canından oluyordu

Manisa’da kapasitesinden fazla yolcu taşındığı öne sürülen okul servisine binen 6’ncı sınıf öğrencisi Emirhan Kırmızıkaya (12), aniden açılan araç kapısından düşerek, yaralandı. yaralanan çocuğun babası, servis şoförü ve ilgili firma hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Manisa da servis skandalı! Canından oluyordu

Olay, 20 Mart Salı günü sabah saatlerinde, ilçeye bağlı Karakoca Sarıkaya Mahallesi’nde meydana geldi. Eğitim gördüğü 10 Ekim Ortaokulu’na gitmek için evden çıkan 6’ncı sınıf öğrencisi Emirhan Kırmızıkaya, iddiaya göre, kapasitesinden fazla yolcu taşınan okul servisine bindi. Servisin hareket etmesinden 1,5 kilometre sonra aracın kapısının aniden açılmasıyla Kırmızıkaya, dengesini kaybederek, araçtan yola düştü.

Olayı gören çevre sakinlerince otomobile bindirilip, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne götürülen Emirhan Kırmızıkaya’nın kafasına 4 dikiş atılırken, kırılan sol kolu ise alçıya alındı. Sağ ayağında ve sol elinde de ezilmeler meydana gelen Kırmızıkaya, hastanedeki tedavisinin ardından evine götürüldü.

'ÇOCUĞU ORADA BIRAKIP, GİTMİŞ'
İzmir’deki bir fabrikada çalışan baba Turan Kırmızıkaya, olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, "Normalde bu mahalleye 2 servis gelmesi gerekirken, tek servis geldi. O gün 16 kişilik servise, yaklaşık 25 kişi biniyor. Servis evden yaklaşık 1,5 kilometre ilerledikten sonra kapı bir anda açılıyor. Benim oğlum, kapının açılmasıyla birlikte hareket halindeki araçtan düşüyor. Düştüğü anda servis bir anlık duruyor. Sonra çocuğu orada bırakıp, gidiyor. Düşmeden dolayı kafasında yarık oluştu ve dikiş atıldı. Sağ kolunda kırık var, alçıya alındı. Sol elinde ezilme var, ayağında ezilmeler var" diye konuştu.

Servis şoförü ve ilgili firma hakkında İlçe Jandarma Komutanlığı’na gerekli şikayette bulunduklarını kaydeden baba Kırmızıkaya, "Olayın şokunu üzerimizden attıktan ve hastaneden çıktıktan sonra 23 Mart Cuma günü ilçe jandarmaya giderek, servis şoföründen ve ilgili firmadan şikayetçi oldum. Pazartesi deÿsavcılığa giderek, şoför hakkında suç duyusunda bulunacağım. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli şikayetlerde bulunacağım" dedi.

'2 SERVİS GELMESİ GEREKİRKEN TEK SERVİS GELİYOR'
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan taşımalı servis ihalesine göre, mahallelerine 2 okul servisi gelmesi gerekirken, tek servis geldiğini ve bu nedenle mahalledeki öğrencilerin sıkıntı yaşadığını dile getiren baba Kırmızıkaya, şunları söyledi:

"Normalde yapılan servis ihalesinde bizim mahallemize 2 okul servis aracının girmesi gerekir; ancak nedense tek servis aracı mahallemize geliyor. Bu konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve okul müdürlüğüne defalarca ilettik; ancak kimseden ses çıkmıyor. Bugün benim oğluma olan yarın bir başkasına olur. Servis konusundaki sıkıntımızı defalarca dile getirmemize rağmen hep ’Yapacağız, ilgileneceğiz’ dediler; ancak kimse ilgilenmedi ve olay yaşandı. Burada çocuklarımızın yaşadığı servis sıkıntısına bir çözüm bulsunlar."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise olayın ardından hem servis şoförü hem de firma hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığını, soruşturma kapsamında ilgili firmanın sözleşmesinin feshedildiğini belirterek, 26 Mart Pazartesi gününden itibaren mahalledeki öğrencilerin başka servis araçlarıyla taşınacağını vurguladı. (DHA)

 
Şimdi de sütbank: Bir ineği 60 kişiye kiraladı!
 
AK Partili Dağ'dan flaş açıklama: İzmir'de yerel seçimde MHP-AK Parti ittifakı sinyali!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji, Ege'nin tamamını uyardı... Kabus geri dönüyor!
Kuzey Afrika kaynaklı toz oluşumunun kuvvetli hava akımlarıyla taşınarak ...
Denizli'de sabaha karşı feci kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Denizli'nin Tavas ilçesinde, otomobilin yol kenarındaki su birikintisine ...
Kış dönüyor... Spil'e kar yağdı!
Manisa'daki 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı'na hava sıcaklıklarının ...
 
AK Parti Aydın yeni başkanını seçiyor... Kefeni giydi, 'adayım' dedi!
Aydın’da 7 Nisan’da yapılacak olan AK Parti Aydın İl Başkanlığı kongresi ...
Marmaris'te kaçak iskele gerginliği!
Marmaris'te dünyaca ünlü Kızkumu Plajı'nda tespit edilen kaçak iskeleler ...
Sahra değil, Muğla!
Muğla kent merkezinde toz taşınımı nedeniyle gökyüzünün rengi değişti.
 
Köyceğiz'de korkunç son! 4 çocuk babası canına kıydı
Köyceğiz ilçesinde, emekli memur Mustafa E. (58), kendini iple ağaca asarak yaşamına son verdi.
Aydın'da kamyonlu kovalamaca: Her yer sebze-meyve!
Nazilli ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçan sürücünün kullandığı ...
Uşak'ta korkunç kaza: Son yolculuğu oldu
Uşak'ın Sivaslı ilçesinde, yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü, yaşamını yitirdi.
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva