HABERLER>EGE
15 Temmuz 2015 Çarşamba - 11:57

Manisa'da gergin meclis: Büyükşehir iş yapmasın istiyorlar

Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısına AK Parti grubunun 'kamu yararına' önergelerle ilgili tutumu damga vurdu. AK Parti Grubunun ‘önergeler komisyona gitsin' ısrarına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tepki gösterdi. Ergün, “Büyükşehir iş yapmasın istiyorsunuz. Açık ve net söylüyorum. Manisa halkına buradan söylüyorum. Büyükşehir hizmet üretmesin, bütün mesele budur. Takdiri halkımıza bırakıyorum” dedi.

Manisa da gergin meclis: Büyükşehir iş yapmasın istiyorlar

MANİSA- Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında AKP Grubunun hizmete yönelik önergeleri ertelemesi tartışma konusu oldu. AK Parti Grubu önergelerin komisyonlara gönderilmesini talep ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kamu yararının düşünülmediğini belirterek, AK Parti grubuna tepki gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alım ihalesinin üç yıllığına yapılmasıyla ilgili önerge AKP Grubunun ısrarı üzerine komisyona gönderildi. Başkan Ergün, “Hizmet alım ihalelerinin üç yıllığına yapılmasını içeren bir önerge. Yunusemre Belediyesi’nin 3 yıllığına bunu yaptığını biliyorum. Bir ay daha ihale sürecini uzatacaksınız. Yeni yılın planlamasıyla ilgili ihaleye hazırlanıyoruz. Bunun kararını komisyona göndermenin bir anlamı yok. Bunun komisyona gitme kararı abesle iştigaldir Komik duruma düşüyorsunuz. Yasal bir mevzuat bu. Kanun öyle diyor. Siz avukatsınız, grup başkan vekilisiniz. Yunusemre Belediyesi’nin üç yıllık çöp ihalesi kararı alıp almadığını sormak isterim. Benim basından okuduklarım bu yöndedir ” dedi.

BAŞKAN ERGÜN’DEN BELGELİ AÇIKLAMA
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından AKP Grup Başkanı Zülfikar Gürcan komisyonda ısrarlı olduklarını ifade etti. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de Yunusemre Belediyesi’nin üç yıllığına hizmet alım ihalesi yapmadığını açıkladı. Başkan Ergün’de Kamu İhale Kurumuna Yunusemre Belediyesi tarafından yapılan ihale başvurusu belgesini göstererek“ Çöp toplama hizmet alım işi ihale ilanı var. Yapılmıştır, yapılmamıştır bilmem ama üç yıllığına Kamu İhale Kurumuna gönderilmesinin örneği burada” diye konuştu.

KAMU ZARARI VURGUSUNA RAĞMEN ERTELEDİLER
Toplantıda trafik güvenliğini sağlayacak TEDES ve TYKM Proje sistemlerinin kurulması ve 10 yıllığına işletilmesi Belediye Encümenine yetki verilmesine yönelik önergede masaya yatırıldı. Başkan Ergün Manisa için bu projenin önemli olduğunu belirterek, “10 gün Emniyet Müdürlüğü ile bir buçuk senedir süreci ve şartnameleri hazırlanan bütün ilçelerimizi kapsayacak bir anlaşma yaptık. Trafik planlama ve kamera kontrol sistemlerinin kurulmasıyla ilgili bir karardır. Bunun komisyona gitmeden geçirilmesi taraftarıyım. Gecikmesi demek kamu zararıdır” dedi. AK Partili Zülfikar Gürcan ise komisyona gönderilmesini talep etti. Karar komisyona gönderilirken Başkan Ergün, AK Parti’nin hizmeti önlediğini belirterek, “İş yapmayın diyorsunuz. Büyükşehir iş yapmasın istiyorsunuz. Açık ve net söylüyorum. Manisa halkına buradan söylüyorum. Büyükşehir hizmet üretmesin, bütün mesele budur. Kararı halkımıza bırakıyorum” diye konuştu. Trafik güvenliğini sağlayacak önergeleri içeren madde AK Parti grubunun oyları ile komisyona gönderildi. Ayrıca Muradiye hattında çalışacak yeni otobüslerle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatif havuzunda biriken paradan yüzde 2 pay almasını içeren madde de görüşüldü. AK Parti Grubunun yeniden komisyon ısrarı üzerine Başkan Ergün, “ Bir ay ertele, pay alma diyorsun. Bu araçlar sahaya çıkıyor. Kent kart sistemi takıldı. Bunu öteleyelim diyorsanız öteleyin” diye konuştu.

 
AYM İzmir’deki ölümü kazada devleti mahkum etti!
 
Antik taş ocağında ‘Grammy ödüllü’ konser
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizde boğulan asker 3 kişiye hayat verdi!
Balıkesir’in Erdek İlçesi’ndeki Mayın Filo Komutanlığı’nda vatani görevini ...
Bozcaada bayramda dolup taşacak
Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki tatil cenneti Bozcaada, arife ile birleştirilen ...
Portekizli bakan Marmaris'te tatilde
Monteiro, Muğla'nın ünlü turistik ilçesi Marmaris'te beraberindeki komutanlarla mavi tura çıktı
 
Rus sunucudan eşine sürpriz doğum günü
Bodrum'da tatil yapan Rus sunucu Vladimir Posner, eşinin 60'ıncı yaş günü ...
Taşkın havuzunda balçığa saplanarak öldü
Denizli’nin Çivril İlçesi Gümüşsu Mahallesi'nde serinlemek için taşkın ...
Minik Emine’nin kahreden ölümü: Ağabeyinin ardından…
Manisa’nın Selendi İlçesi'nde, ağabeyinin ardından yolun karşısına geçmek ...
 
Disko inşaatında korkunç ölüm!
Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde bir disko inşaatında çalışan demir doğrama ...
Direğe çarpan sürücü ölümden döndü!
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
Bodrum Rus dergisine kapak oldu
Bodrum'a Mayıs ayında gelerek çekimler yapan National Geographic Rusya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva