HABERLER>EGE
14 Temmuz 2015 Salı - 20:53

Bozcaada bayramda dolup taşacak

Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki tatil cenneti Bozcaada, arife ile birleştirilen ve 4 güne çıkan bayram tatili öncesi ilçedeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Bozcaada bayramda dolup taşacak

ÇANAKKALE - Kuzey Ege Denizi'ndeki en önemli tatil beldelerinden olan Çanakkale'nin Bozcada İlçesi, Ramazan Bayramı tatilini iple çekiyor. Okulların Haziran'da kapanmasının ardından Ramazan ayının başlaması nedeniyle turizm sezonunu tam anlamıyla açamayan Bozcaada, çifte bayram hazırlığı yapıyor. Arife olan perşembe gününün de 3 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle birleştirilmesiyle 4 güne çıkan tatili öncesinde vatandaşlar gözünü Bozcaada'ya dikti. Çanakkale turizminin lokomotifi haline gelen Bozcaada'da bayram tatili boyunca otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
 
Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi konumundaki Bozcaada'da yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi bulunduğu, bayramda otellerin rezervasyonlarının ise tamamen dolu olduğu öğrenildi. Bunun yanında günübirlik olarak adaya geleceklerle birlikte küçük bir merkeze sahip olan adada 'İğne atsan yere düşmeyecek' deyimi neredeyse gerçek olacak. Ancak, bayram tatilinde adaya araçlarıyla gelme planı yapanlara yetkililerin önemli bir uyarısı var. Yetkililer, mağdur olmamaları için sürücülerin, adaya gelmeden önce dönüş için mutlaka rezervasyon yaptırmalarını istedi.
 
İlçede oluşacak yoğunluğu göz önüne alan yetkililer ise alınacak önlemler için Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bugün (Salı) bir toplantı yaptı. Kaymakam Abdulgani Mağ başkanlığındaki toplantıya, CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaşar, Bozcaada İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erbil Terbıyık, Gestaş A.Ş. Destek Hizmetler Sorumlusu Ali Karakaya, trafik polisleri ve zabıta ekipleri katıldı.
 
Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, İlçede her bayram olduğu gibi bu bayramda da yine bir yoğunluk beklediklerini söyledi. Kaymakam Mağ, "Bayram tatili öncesinde koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Gelen misafirlerimize daha rahat ve güvenli bir bayram tatili sunma adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın güzel bir tatil geçireceklerini umduğumuz Bozcaada'ya bekliyoruz" dedi.
 
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise,  Bozcaada'nın Çanakkale turizminin en önemli değerlerinden birisi olduğunu belirterek, "İşletmelerden aldığımız bilgilere göre her sene yaşanan yoğunluk bu bayramda da yaşanacak. Yerel yönetim olarak, misafirlerimizin ve Bozcaada halkının huzurlu ve mutlu bir tatil geçirmesi için bütün tedbirleri aldık. Bayram yoğunluğuna hazırız. Bozcaada'nın şansı bu yoğunluklara çok uzak olmaması. Şu an aldığımız bilgilere göre otellerde neredeyse yüzde 100 oranında bir doluluk var. Bu bizi sevindiriyor.   Ada içerisinde trafiğin işleyişi açısından da misafirlerimizin mümkün olduğunca araçları için ada dışındaki otopark noktalarını kullanmaları önemli" dedi. (dha)
 
 

 
AYM’den bir flaş 'eğitim' kararı daha!
 
IŞİD bayram namazını yasakladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Portekizli bakan Marmaris'te tatilde
Monteiro, Muğla'nın ünlü turistik ilçesi Marmaris'te beraberindeki komutanlarla mavi tura çıktı
Rus sunucudan eşine sürpriz doğum günü
Bodrum'da tatil yapan Rus sunucu Vladimir Posner, eşinin 60'ıncı yaş günü ...
Taşkın havuzunda balçığa saplanarak öldü
Denizli’nin Çivril İlçesi Gümüşsu Mahallesi'nde serinlemek için taşkın ...
 
Minik Emine’nin kahreden ölümü: Ağabeyinin ardından…
Manisa’nın Selendi İlçesi'nde, ağabeyinin ardından yolun karşısına geçmek ...
Disko inşaatında korkunç ölüm!
Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde bir disko inşaatında çalışan demir doğrama ...
Direğe çarpan sürücü ölümden döndü!
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
 
Bodrum Rus dergisine kapak oldu
Bodrum'a Mayıs ayında gelerek çekimler yapan National Geographic Rusya ...
İlaçları nefes borusuna kaçan doktor öldü
Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görevli Diş Hekimi 41 yaşındaki ...
Bodrum’da pazaryeri Pakistanlı mültecilerle doldu
Bodrum’da Suriyeli ve Burmalı kaçaklardan sonra Pakistanlı kaçaklar akın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva