HABERLER>DÜNYADAN
25 Mayıs 2017 Perşembe - 09:06

Manchester saldırganının kardeşi yakalandı

İngiltere'de Manchester Arena'daki bombalı saldırıyı düzenleyen Salman Abedi'nin kardeşi Haşim Abedi'nin, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güvenlik güçlerince yakalandığı bildirildi.

Manchester saldırganının kardeşi yakalandı

UMH'ye bağlı İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özel Caydırıcı Kuvvetler, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yayımladığı açıklamada, Manchester saldırısının faili Salman Abedi'nin kardeşi olduğu belirtilen Haşim Abedi'nin bir buçuk aydır güvenlik güçlerince takip edildiğini belirtti. Açıklamada, inceleme ekiplerinin Haşim Abedi hakkında başkent Trablus'ta terör eylemi düzenleme girişiminde olduğuna dair bilgi edindiği aktarıldı.

Bu bilginin Libya Başsavcılığı Ofisi Araştırma Bürosu başkanına sunulduğu kaydedilen açıklamada, onun emri üzerine Abedi'nin ivedilikle salı günü akşam saatlerinde yakalandığı ifade edildi.

Haşim Abedi'nin, kardeşi Salman Abedi'nin daha önce gönderdiği 3 bin doları teslim alırken yakalandığı belirtilirken, olayın gerçekleştiği yere ilişkin bilgi verilmedi.

Manchester doğumlu Haşim Abedi'nin ilk sorgusunda, kendisinin ve kardeşinin terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu itiraf ettiği bildirilen açıklamada, "Haşim, saldırının hazırlık aşamasında İngiltere'de bulunduğunu itiraf etti. Terör saldırısının tüm ayrıntılarına vakıf olduğunu açıkladı. İngiltere'den 6 Nisan 2017 tarihinde ayrıldığını ve kardeşi Salman ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi" ifadeleri kullanıldı.

Basında yer alan haberlerde ise Manchester failinin babası Ramazan Abedi'nin de Trablus'un Ayn Zara bölgesinde yakalandığı öne sürüldü.

İngiliz polisi, Manchester'daki konser salonu Manchester Arena'da gerçekleştirilen bombalı saldırının failinin 22 yaşındaki Salman Abedi olduğunu açıklamıştı.

Manchester Arena konser salonunda ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konserinin sonunda meydana gelen bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı. Polis, saldırganın da patlama sırasında öldüğünü duyurmuştu.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 7'YE ULAŞTI

Manchester polisinden yapılan açıklamada, Manchester Arena konser salonundaki saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Manchester kenti Blackley bölgesinde bir kadının, ülkenin Nuneaton bölgesinde de bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Polisin soruşturması ve operasyonlarının ülke genelindeki bazı adreslere yapılan aramalarla hızlı ve etkili şekilde sürdüğü vurgulanan açıklamada, olayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 7'ye çıktığı ifade edildi.

Manchester polisi, aynı soruşturma kapsamında çarşamba günü Güney Manchester'da 3, Wigan bölgesinde bir erkeği, salı günü de yine Güney Manchester'da 23 yaşında bir erkeği saldırıyla bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına almıştı.

Bu arada İngiliz basını, 23 yaşındaki şüphelinin, saldırganın ağabeyi Ismael Abedi olduğunu öne sürdü.

İngiltere'de iç istihbarat servisi MI5 bünyesindeki Ortak Terör Analiz Merkezi, terör tehdit seviyesini salı akşamı "ciddi"den "kritik"e yükseltmişti. "Kritik" seviye, İngiltere'deki terör tehdit seviyeleri skalasındaki en yüksek basamağı teşkil ediyor.

Manchester Arena konser salonunda pazartesi gecesi pop müzik sanatçısı Ariana Grande'nin konserinin sonunda yaşanan bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi yaralanmıştı. Polis, adını Salman Abedi olarak açıkladığı saldırganın da patlama sırasında öldüğünü bildirmişti. (AA)

 
Utanç davasından yıllar sonra: İşte yeni hayatı
 
İl Başkanı Güven dev toplantı öncesi konuştu: Kritik rapor önerisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'da başörtüsü yasağı
Almanya'nın Frankfurt kentindeki eyalet mahkemesinde başörtüsü ile hakimlik ...
Manchester saldırısında flaş gelişme: Bombayı...
Reuters ajansı son dakika açıklamasıyla duyurdu: Manchester'da 22 kişinin ...
Kraliçeye yaklaşırken gözaltına alındı: Bıçaklı saldırgan alarmı
İngiltere'nin başkenti Londra'da Kraliyet ailesinin ikamet ettiği Buckingham ...
 
Fransa'da OHAL uzatılıyor
Fransa, Olağanüstü Hal uygulamasını 1 Kasım 2017'ye kadar uzatılmasını planlıyor.
DEAŞ'a büyük darbe: Al Masri öldürüldü
Halep'in doğusunda gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın 'savaş ...
Dev şirketten büyük hata: Cebinden 50 milyon dolar çıkacak
Şirketin muhasebe sisteminden kaynaklanan hata nedeniyle 2.5 yıldır New ...
 
Sıkıyönetim ilan eden Duterte Putin'den silah istedi
Ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan eden Filipinler ...
Türkiye'den büyük rest: Kritik zirveye damga vuracak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yarın Brüksel’de katılacağı önce NATO ...
DEAŞ kilise bastı: Çok sayıda rehine var
Filipinler'de terör örgütü DEAŞ bağlantılı olduğu açıklanan Ebu Sayyaf ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva