HABERLER>GÜNCEL
14 Eylül 2013 Cumartesi - 14:34

Makedonya bağımsızlığını Villakent'te kutladı

Makedonya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 22. Yıldönümü Ege-Koop’un Avrupa standarlarındaki prestij projesi Villakent’te gerçekleştirilen resepsiyonla kutlandı. İş, siyaset ve diplomasi çevrelerinden 400’ü aşkın davetlinin katıldığı resepsiyonda Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a ikili ilişkilerin geliştirilmesine sağladığı katkı ve geceye ev sahipliğinden dolayı plaket taktim edildi. Makedon Büyükelçi, “ Sayın Hüseyin Aslan, verdiği destekler ve yaptığı çalışmalarla Makedonya’nın Fahri Konsolosu gibidir” derken Aslan da, Üsküp ile İzmir’in kardeş kent olması önerisini burada da yineledi.

Makedonya bağımsızlığını Villakent te kutladı

İZMİR - Resepsiyonda  ev sahipliği yapan Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, davetlilerle tek tek tokalaştı. Türkiye’nin en büyük bahçeli konut projelerinden biri olma özelliğine sahip Villakent’in ‘Teras Parkı’nda düzenlenen resepsiyona bine yakın davetli katıldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve 40’ı aşkın Makedon derneğinin başkan ve yöneticileri de gecede hazır bulunanlar arasındaydı.

ASLAN: BÜYÜKELÇİ’NİN ÇABALARI TAKDİRE ŞAYAN…
Gecenin açılış konuşmasını yapan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  Büyükelçi  Taskovski’nin gerek sevecen tavrı ve insan ilişkilerinde sergilediği performans, gerekse diplomat olarak uluslararası ilişkilerde elde ettiği başarılar ve özellikle de Türkiye-Makedonya ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi konusunda gösterdiği çabalara dikkati çekerek, “ Hem Sayın Büyükelçiyi hem de Makedonya Cumhuriyeti Başbakanlık Yabancı Yatırımlar ve İhracatı Destekleme Ajansı Temsilcisi Sayın Alev Süleyman’ı, Türkiye-Makedonya ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda sergilediği olağanüstü çabadan ötürü kutluyorum” dedi.
 
“ÜSKÜP İLE İZMİR KARDEŞ KENT OLMALI…”
Geceye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Aslan, bir süre önce gündeme getirdiği Üsküp ile İzmir’in kardeş kent olması önerisini de yineleyerek, “ Makedonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında tarihin derinliklerinden günümüze taşınan kültürel ve tarihsel derin bağlar bulunmaktadır. Makedonya’nın her köşesinde ve özellikle de Üsküp’te, Manastır’da adım attığımız her noktada bir Osmanlı-Türk izi görmemiz mümkün olabilmektedir. Kişisel olarak ben ve kurumsal olarak da Genel Başkan sıfatımla Makedonya-Türkiye ilişkilerinin her alanda daha da ileri noktalara taşınabilmesi konusunda özel ve içtenlikli bir çaba göstermiş bulunuyorum. Ülkeye her gittiğimde Makedon yetkililerinin bizimle işbirliğine her alanda açık ve davetkar olduklarını gördüm. Dolayısıyla İzmir’in Makedonya’nın başkenti Üsküp’le ekonomik, turistik ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda her türlü işbirliğine hazır olduğunu da özellikle ve açıklıkla ifade etmek istiyorum. Bu bağlamda Üsküp’le Ege’nin incisi ve ülkemizin parlayan yıldızı İzmir’in “kardeş kent” olmalarını bir kez daha öneriyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİ: ASLAN’A MİNNETTARIZ…
Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski de, Aslan’a hem geceye ev sahipliği yapması hem de ikili ilişkilerin geliştirilmesi için bugüne kadar sergilemiş olduğu çabalardan dolayı minnettar olduğunu vurguladı. Makedon Büyükelçi, “ Dost ülke Türkiye’nin desteklerini hiçbir zaman unutmayız. Karşılıksız verilen bu destekler bizzat Başbakanımız tarafından bile her yer de dile getirilmektedir. 22 yıl önce büyük acılar yaşadık ancak şimdi büyük ve güçlü Makedonya’yı yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yolda bize destek olan başta Sayın Hüseyin Aslan olmak üzere bütün Türk dostlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ASLAN FAHRİ KONSOLOSUMUZ GİBİ…”
Büyükelçi, daha sonra Aslan ile Makedonya Ege Derneği Başkanı Nina Pandurski’ye de yapmış olduğu katkılardan dolayı birer plaket taktim etti. Makedon Büyükelçi, plaket taktimi sırasında birkez daha Aslan’a teşekkür ederek, “ Kendisi hem verdiği desteklerle hem ülkemizin tanıtımına yönelik çalışma ve katkıları ile adeta Fahri Konsolosumuz olmuştur” dedi. Gece Grup Mladi’nin Makedon şarkıları içeren konseri ile son buldu. Makedon halayında Aslan, Sındır ve Büyükelçi Taskovski de yer aldı.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de balık bolluğu: 2.5 liraya hamsi
İzmir’de, balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlarda yaşanan ...
Vali Mutlu açıkladı: ‘Marjinal gruplar’ derken…
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 'marjinal gruplar' söylemine açıklık ...
İzmir’de dev operasyon: Bir düzine zehir tarlası!
İzmir’in Kemalpaşa ve Ödemiş İlçeleri’nde 12 tarlaya yapılan baskınlarda ...
 
İzmir’de yürek yakan kaza: Bebeğini kaybetti
İzmir’in Yeşildere Caddesi'nde, kontrolden çıkarak yaya üst geçidinin ...
Doğal Yaşam Parkı’nda bir sevgi hikayesi
İzmir Doğal Yaşam Parkı’na yaralı olarak getirilen porsuk, 4 ay süren ...
AK Partili Meclis üyesi 5.5 yıldır kayıp
20 Mart 2008’den beri izine rastlanmayan Kırşehir’in AK Partili meclis ...
 
Foça bombacısı lütfetti: Mahkemede özür!
İzmir’de geçen yıl ağustos ayında Menemen’de üç köylüyü öldürüp, ardından ...
İzmir'de korkunç cinayet: İki kızkardeş annelerini...
İzmir Aliağa'da 2 kız kardeş, kendilerine baskı yaptığını öne sürdükleri ...
Ahmet’in ölümünü gaz kapsülü aydınlatacak
Üzerinde, Hatay'daki gösteriler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva