HABERLER>EKONOMİ
26 Eylül 2017 Salı - 13:12

Madencilik sektörünün kalbi İzmir'de atacak: MINEX'te rekor büyüme!

Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olan MİNEX- 7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında kapılarını açıyor. Geçtiğimiz yıl 6 bin 296 metrekare sergi alanında 84’ü yabancı 166 katılımcıya ev sahipliği yapan MINEX, bu yıl yüzde 58’büyüdü.

Madencilik sektörünün kalbi İzmir de atacak: MINEX te rekor büyüme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşecek. 

Yabancı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören MINEX’te bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak Orta Doğu, Balkanlar, İtalya ve Körfez Bölgesi de yer alacak. Sektörün önemli bölgeleri olarak görülen Çek Cumhuriyeti ve Polonya, bu yıl da fuardaki yerini alacak. 

Fuarın ürün grubu şöyle: 
“Metalik Madenler, Endüstriyel Hammaddeler, Kimyasal Sanayi Hammaddeleri, Gübre Sanayi Hammeddeleri, Seramik Refrakter Cam Sanayi Hammeddeleri, Çimento Hammaddeleri ve Yapı Malzemeleri, Tünel ve Tünel Ekipmanları Teknolojileri, Enerji Hammaddeleri, Kıymetli Taşlar, Prokpeksiyon, Maden İşletme Makinaları ve Ekipmanları, Sondaj Makine ve Ekipmanları, Cevher Hazırlama ve Zenginleştirme Makine ve Ekipmanları, Yardımcı Makine ve Techizatlar, İşyeri Sağlığı ve Güvenlik Malzemeleri.” 

Geçtiğimiz yıl 6 bin 296 metrekare sergi alanında 84’ü yabancı 166 katılımcıya ev sahipliği yapan MINEX, bu yıl yüzde 58’büyüdü. On bin metre kareye ulaştı. Fuara katılan firma ve temsilciliklerle birlikte MINEX 7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı yerli ve yabancı katılımcı sayısıyla da rekor artışına imza atmaya hazırlanıyor. 

Geçen yıl Amerika, Almanya, Avusturya, Avusturalya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya, Güney Kore, İrlanda, İran, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç ve Polonya olmak üzere toplam 20 ülkeden 84 uluslararası katılımcıyı ağırlayan fuar, bu yıl güçlü alım heyetleri büyütmeye devam edecek. 



UZMANLAR MAKİNALAR HAKKINDA BİLGİ VERECEK
TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında MINEX 2017 Madencilik, Doğal kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. 

Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcıların katılacağı kongrenin amacı; kullanılmakta olan maden makinelarinin kullanıcıya tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platforma buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması. 

Kongre kapsamında; maden işletme, cevher hazırlama ve zenginleştirme, mermer, altyapıya yönelik kullanılan maden makinaları ve bunların teknolojileri ile ilgili konular tüm dünyadan önemli uzmanlarca sunulup tartışılacak.

 
BerKM'de Altıok ve Süreya şiirleri
 
Kınık'ta TOKİ heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İASOB'ta dayanışma gecesi
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri arasındaki bağın geliştirilmesi ...
'Denetim yok' dedi, uyardı: Türkiye büyük risk altında
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Türkiye’de denetim olmadığı ...
PTT'den personel alımına ilişkin flaş açıklama...
PTT AŞ tarafından, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen ...
 
EBSO Meclisi'nden 'büyüme' ve 'sanayi yatırımı' uyarısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Emlak vergisinde yeni düzenlenme
Emlak vergisine getirilecek sınırlamada, emlak vergi değeri esas alınacak. ...
İlk zeytin kırıldı: Sezon İzmir'de açıldı
İTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli: "Dünya ikinciliği hedefi koyan Türkiye'nin ...
 
Kış lastiği zorunlu mu değil mi? İşte cevabı...
Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, kış lastiği konusunda kendileri açısından ...
İzmir'i uçuracak projede harekete geçiliyor: Ne zaman bitecek?
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve her yıl 1 milyonu aşkın ...
KOSBİ’de 262 parselin tapuları verildi
İzmir’in en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Kemalpaşa Organize ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva