HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2019 Cumartesi - 16:01

Liselilerden ‘Birleşmiş Milletler’ Modeli konferansı

İzmir Karşıyaka’daki Uğur Okulları öğrencileri tarafından küresel sorunlara çözüm üretmek amacıyla 'Birleşmiş Milletler Modeli' Konferansı düzenlendi. Farklı illerden ve 47 farklı okuldan gelen öğrencilerin katılımıyla düzenlenen konferansta, öğrenciler farklı ülkelerin perspektifinden küresel konuları değerlendirdi.

Liselilerden ‘Birleşmiş Milletler’ Modeli konferansı

İzmir'deki Uğur Okulları, iki gün süresince 47 farklı okuldan 260 öğrencinin katılımı ile düzenlenen Uğur Birleşmiş Milletler Modeli Konferansı'na ev sahipliği yaptı. Lise düzeyindeki öğrenciler konferansta hem müzakere kültürünü öğrendi hem de toplum önünde kendini ifade edebilme yeteneğini geliştirdi. Uğur Okulları Karşıyaka Örnekköy Kampüsü Müdürü Orkun Karapostal, etkinlikte öğrencilerin tamamen Birleşmiş Milletler konferansı modelindeki çalışma usulü ile küresel sorunları ele aldığını belirterek çok sayıda ülke delegelerinden oluşan komitelerin bulunduğunu anlattı.Karapostal, "Ben bu etkinliği organize eden öğrencilerin müdürü olma onurunu yaşıyorum. Burada misafirim. Bu konferansın tüm hazırlık süreçlerinde öğrencilerimiz aktif görev aldılar. Basınla ilişkiler, sponsor bulma çalışmaları, komitelerin oluşturulması ve servise kadar tüm konularla onlar ilgilendi" dedi.

Öğrencilerin üniversiteleri bitirdiklerinde önlerine alternatif olarak çıkacak mesleklerden yüzde 50'sinin henüz bilinmediğini kaydeden Karapostal, "Böyle bir değişimi yaşadığımız dünyada diplomadan, lise eğitiminin ardından girecekleri sınavdan ve seçeneklerin içinden doğruyu bularak ilerleyecekleri bir eğitimden konuşmamız mümkün değil. Bu çocukların gerekli donanıma sahip olmaları için çalışıyoruz. Bu tür konferanslar bunun için çok önemli. Girişimcilik, müzakere kültürü, yaratıcılık, sorunlara çözüm bulabilme, toplum önünde kendini ifade edebilme becerileri açısından gerekli" diye konuştu.

Öğrencilerin kendi belirledikleri komitelerde eğitim, sağlık, savaş, uyuşturucu ile mücadele gibi küresel sorunları farklı ülkelerin perspektifinden değerlendirdiğini söyleyen müdür Karapostal, şunları söyledi:

"Biz bu yıl bu konferansa ev sahipliği yapıyoruz. Ama yıl içinde öğrenciler benzer etkinliklere katılıyor. Türkiye'nin her bölgesinden gelen okullar var. Şuan kampüste 47 farklı okuldan 260 öğrenci ağırlıyoruz. Ağırlık İzmir olmak kaydıyla Kahramanmaraş'tan Antalya, Ankara, İstanbul ve Eskişehir'den gelen öğrencilerimiz var."

DELEGELİĞİ ÖĞRENİYORLAR
Konferansın organizasyon takımında genel başkanlık görevini yürüten 10'uncu sınıf öğrencisi Samet Yasin Özdamar (16) konferansın kendilerine çok faydalı olduğunu belirterek, "Burada her ülke kendi delegesiyle boy göstererek belli konular üzerinde kendi görüşlerini belirtiyor. Belli tartışmalar gerçekleştirerek sorunlara çözüm üretmeye çalışıyorlar. Biz de lise öğrencileri olarak 'Model United Nations' denilen Birleşmiş Milletler modellerini yapıyoruz. Bu sayede hem politikayı öğreniyor hem dünya sorunları hakkında bilgilenmiş oluyor hem de delegeliğin nasıl birşey olduğunu, farklı farklı ülkeleri temsil etmenin nasıl bir duygu olduğunu öğrenmiş oluyoruz" dedi.

Basın ve Yayın Takım Başkanı Polina Yarmoshenko ise şöyle konuştu:

"Ben buna benzer daha önce 4 konferansa katıldım. İkisine delege olarak katıldım ikisinde de organizasyon takımında çalıştım. Bu tarz konferanslar bize çok fazla katkı sağlıyor. Yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Toplum karşısında konuşma yeteneğimizi geliştiriyoruz." (DHA)

 
Galatasaray - Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu!
 
Başkan Engin’e “gençlik” aşısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim Meydanı'nda "Fotoğrafımı paylaştın" kavgası
Taksim Meydanı'nda Fas uyruklu sevgililer kavgaya tutuştu. Kadın, "polis ...
Almanya'da Türk düğün konvoyu gündem oldu
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden olan ve Almanya'nın Wuppertal şehrinde ...
Son telefon konuşması: 'Burada ceset var gelin bakın'
İzmir'in Tire ilçesinde, bir tarlada av tüfeğiyle intihar eden kahvehane ...
 
Bacağından bıçaklandı, telefonunu vermedi
Sultangazi'de, cep telefonunu almak isteyen gaspçılara direnen genç bacağından bıçaklandı. 
MİT görevlisi olarak tanıtıp dolandırdılar
Antalya'da, kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak ...
Irak'ın kuzeyinde PKK hedefleri imha edildi
Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyine düzenlediği hava harekatında, ...
 
Buse koluna dövme yaptırıp, 'Kaybolursam buradan bulursunuz' demiş
Antalya'nın Kemer ilçesinde hortumun dereye sürüklediği otomobilde kaybolan ...
İzmir’de feci kaza! 4'ü çocuk 7 ölü!
İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesi'ndeki trafik kazasında ...
E-Devlet üzerinden yeni hizmet
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, vatandaşların adlarına açılan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva