HABERLER>EKONOMİ
13 Temmuz 2018 Cuma - 09:24

Lezzetin kalbi İzmir'de atacak

Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA Fair), ilk kez İzmir'de düzenlenecek. Her iki fuar aynı zamanda turizmin amiral gemisi gastronomi sektöründen ünlüleri ağırlayacak, 5 bine yakın şef gövde gösterisi yapacak.

Lezzetin kalbi İzmir de atacak

Bir milyon kişiye aşkın istihdam gücüyle Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük çatı örgütü olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenecek fuar, sektörün yol haritasını belirleyecek. 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Fuarİzmir'de gerçekleşecek fuar; otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarını ağırlayacak.

“KADİM KENT İZMİR BU FUARLA PARLAYACAK”
Mövenpick Otel'de düzenlenen fuarın tanıtım toplantısında konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, fuarın başırıya ulaşması için fuar düzenleyicilerden “acil” kodlu çalışılmasını istedi. Ayyıldız, fuarın hem turizm sektörüne hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, “Hedefimiz bölgemizi ve ülkemizi tanıtmak. Bu coğrafyanın, sadece burada yaşayanların değil tüm dünyanın ilgilendiği bir yer olduğunu anlatmak istiyoruz. Kadim kent İzmir'in yıldızı bu fuarla daha da parlayacak. Bunun için acil kodlu, 'emergency' çalışacağız. Bunu da normal çalışma biçimimiz haline getireceğiz. Geriye dönmeyeceğiz. Zaman mekan bunu gerektiriyor. Bu sektör ele alındığında tek başına olmuyor. Tüm ilişkili sektörleri ele aldığınız zaman başarıya ulaşabiliyorsunuz. Bu fuar için işte böyle çalışılacak” dedi.
“EGE MUTFAĞINI TANITACAK"
TUROFED Başkanı Osman Ayık, İstanbul’da düzenlenen EMİTT fuarından edindikleri 20 yıllık tecrübeyi İzmir HORECA’ya yansıtmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ayık, İzmir'in Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu ifade ederek “İzmir’in sunabileceği çok şey var. Hem tedarik merkezi, hem de gezilip görülecek çok yer var. Bu fuara sadece ekipman açısından bakmamak lazım. Çünkü Ege, gastronomi turizminde sağlıklı beslenme deniliğinde dünyada akla gelen mutfaklardan biri haline geldi. Bu fuarla Ege Mutfağı tüm dünya ile buluşacak” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN AŞÇILAR GELECEK
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, daha önce Kuşadası'nda düzenlenen ve yıldan yıla büyüyen HORECA fuarlarının artık kabına sığmadığını söyledi. Turizmin 54 yan sektörü beslediğini, 600 bin yatak kapasiteli Ege'deki konaklama sektörü için de fuarın büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. İşler, “Turizm grip olursa sektör nezle oluyor. Bu silsile olarak yansıyor. Bizlerin HORECA’yı sadece fuar olarak değil bir turizm festivali, bir gastronomi festivali olarak da ele almamız gerekiyor. Bu fuarı hepimiz birlik olarak daha da büyütmemiz gerekiyor” dedi. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Uysal da fuarda dünyanın önde gelen şeflerini ağırlayacaklarını söyledi. Uysal, Ne kadar mutfak kültürümüzü yurt dışına taşırsak o kadar mutlu olacağız” diye konuştu.
TURİZM ZİRVESİ DÜZENLENECEK
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Ege Bölgesi'nin 2019 ve 2020 yıllarında 6 milyon turist ağırlamasının öngörüldüğüne dikkat çekti. Ceylan, fuar kapsamında Ege'nin turizm kentlerinin belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenecek “Turizm Zirvesi” ile sektörün yol haritasının belirleneceğini söyledi. 4 gün sürecek fuar, Ege Şefler Yarışması'na da ev sahipliği yapacak. Diyetisyen Taylan Kümeli ile “Gençlerle eğlenceli yemek atölyesi” renkli görüntülere sahne olacak. Ünlü Yemek Yazarı Sahrap Soysal, “Lezzetli Ege Kasabaları” sunumuyla fuara damga vuracak. Barbekü ve sokak lezzetlerinde ise ünlü şeflerin tadımlarıyla damaklar şenlenecek. “Sütün en güzel hali Ege peynirleri” ve Şarap özel bölümleri de fuarın yine ilgi çekici etkinlikler olacak.

 

 
İlişkisini canlı yayında itiraf etmişti! İstenen ceza belli oldu…
 
Buca'da obezite buluşması: Boyundan büyük lokma yeme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar yeni güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kurunda önceki gece gelen rekorun ardından dün de dalgalı bir seyir ...
İncirin ihracat yolculuğu başlıyor
Türkiye'nin, üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu taze incirde ihracat ...
Bakan Albayrak'tan flaş enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonun en kısa sürede önce ...
 
Ege İhracatçı Birlikleri, Tarım OSB’de yer alacak
Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye’nin en önemli tarım üretim merkezlerinden ...
İzmir'de üretici fiyatı dibe vuran karpuzun suyunu çıkardı!
Ödemiş'te karpuzun kilogram fiyatı 20 kuruşa kadar düşünce kahvehanelerde ...
Torbalı'da 9 yıllık hasret sona erdi!
Torbalı’da, 9 yıllık hasret sona erdi. 172 bin nüfusa sahip ilçede; İŞKUR, ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolarda gece yarısı yaşanan ve yurtdışı kaynaklı yaşanan artış kuru yeni tarihi zirvesine taşıdı.
İzmir'in çılgın projesine bilirkişi vetosu!
AK Parti'nin İzmir'de hayata geçirmeyi planladığı en büyük projelerden ...
İzmir Ekonomi'de mütevelli heyet başkanı Özgener oldu
İZTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan İzmir Ekonomi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva