HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2016 Salı - 12:25

Kubilay Anması’nda basına yer var, Başkan’a yine mikrofon yok!

Menemen’de her yıl 23 Aralık’ta yapılan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma törenlerinde ‘basın kotası’ aşıldı. Etkinlik programı çerçevesinde bu yıl da CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşma yapamayacak.

Kubilay Anması’nda basına yer var, Başkan’a yine mikrofon yok!

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ - Menemen’de gericiler tarafından hunharca öldürülen Asteğmen Kubilay için her yıl yapılan anma törenleri öncesinde tartışmalar yine alevlendi. Geçtiğimiz yıl sadece Anadolu Ajansı ve TRT’nin törenleri takip edebileceği kararının alınmasının ardından bu yıl izlenecek yol merak konusu olmuştu. Bazı yayın organlarında bu yıl törenleri yine AA ve TRT’nin takip edeceği gündeme gelmesi üzerine Ege Ordu Komutanlığı’ndan açıklama yapıldı.

Ege Ordu Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada “Törenin yapılacağı Yıldıztepe Kubilay Anıtı’nda bu yıl sarı basın kartı olan tüm basın mensupları törenleri takip edebilecektir” denildi.

TAHİR ŞAHİN YİNE VETO YEDİ!
Geçtiğimiz yıllardaki etkinlik programlarında konuşmalar yapan ancak geçen yıl yapacağı konuşma programdan çıkarılan CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin bu yıl yine konuşma yapamayacak.



Konu ile ilgili Egedesonsöz’e konuşan Tahir Şahin, “Belediye Başkanı olarak demokratik kitle örgütleri ile birlikte ben de ‘sessiz yürüyüş’e katılacağım. Kubilay anması, Türkiye’de laiklik adına yapılan en önemli anmalardan biridir. Kubilay’ın mirasçıları olarak biz Atatürkçüler olarak dik durmak zorundayız. Laikliğin bu ülkenin temel harcı olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminde gördük ve ona sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu yıl da Yıldıztepe’de konuşma yapamayacağım. Yıldıztepe’de bundan önce 15 yıl boyunca konuşma yaptım. Her seferinde Türkiye’nin başına gelecek felaketleri ve 15 Temmuz gibi olayların yaşanabileceğini hep vurguladım. Her ne kadar konuşturulmasam da ben yine aynı düşüncedeyim ve eğer konuşsaydım bu vurguları yapacaktım. Basına geçen sene uygulanan yasaktan kalkılması ise memnuniyet verici” dedi.

İKİ AYRI PROGRAM
23 Aralık’ta Menemen’de düzenlenecek olan anmalar askeri ve sivil olmak üzere ikiye ayrılıyor. Askeriye tarafından yapılacak anmada program saat 10’da Yıldıztepe Kubilay Anıtı’nda başlayacak. Anmada sadece silahlı kuvvetler adına bir konuşma yapılacak ve şehitlik gezilecek. Aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de bulunduğu demokratik kitle örgütleri Menemen Kapalı Spor Salonu önünde buluşup Yıldıztepe’ye ‘sessiz yürüyüş’ düzenleyip programa katılabilecek.

Yürüyüşün ardından Gölpark’ta bulunan Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Spor Salonu’nda Kubilay anısına bir kitap fuarı açılacak. Spor salonunda ilk kez yapılacak olan kitap fuarı açılışında Tahir Şahin de bir konuşma yapacak.

Konuşmanın ardından spor salonunda “Karanlığa Geçit Yok! Yaşasın Cumhuriyet” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panele ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ADD Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan ve İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan da katılacak.

 
Balbay 'taklit ve tağşiş'i sordu: Sizde vicdan yok mu?
 
İzmir devi rotasını toz boyaya çevirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de emeklilerden ‘60 yaş kartı’ isyanı!
İzmir'de 60 yaş üstündekilerin yıllık 125 lira karşılığında alarak toplu ...
İran ve ABD'den Türkiye kararı: Bugün kapalı
İran ve ABD, bugün temsilciliklerini açmayacak.
İzmir’deki ‘ByLock’ operasyonunda ne karar çıktı?
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
 
İzmir’de odun yüklü traktör devrildi: 1 ölü
İzmir’in Ödemiş İlçesinde, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp ...
İzmir'de kapatılan üniversiteye FETÖ operasyonu: 14 gözaltı
Kapatılan Gediz Üniversitesinde çalışanlara yönelik operasyonda, hakkında ...
İZELMAN’ın minikleri birer iyilik meleği
İZELMAN Anaokulları öğrencileri, yine alkışlanacak bir projeye imza attı. ...
 
İzmir’in tarihi camiine tel örgülü koruma!
İzmir’in en eski camilerinden biri olan Faik Paşa Camisi'nin çevresi minaresinden ...
'Mahrem abi' operasyonu: 120 gözaltı kararı
FETÖ'ye yönelik 30 ilde başlatılan operasyonda, "mahrem abiler" oldukları ...
ABD Büyükelçiliği önünde havaya ateş açıldı!
Büyükelçilik önünde pompalı tüfekle havaya ateş açan kişi gözaltına alındı. ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva