HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2017 Salı - 12:55

Kriz büyüyor: Kuş Cenneti'ne Bakanlık el koydu!

İzmir Kuş Cenneti'nde Bakanlık ile İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) arasında yaşanan protokol krizi ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan kritik açıklama geldi. Bakanlık, kuş cennetinin artık kendileri tarafından yönetileceğini belirtti.

Kriz büyüyor: Kuş Cenneti ne Bakanlık el koydu!

İzmir Kuş Cenneti'nde Bakanlık ile İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) arasında yaşanan protokol anlaşmazlığı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada Büyükşehir, Foça, Menemen ve Karşıyaka belediyelerinin bölge ile ilgili gerekli görevleri ifa edemediği ve bu yüzden yeni protokol yapılmayarak Kuş Cenneti'nin artık Bakanlıkça yönetileceği belirtildi.

İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği’nin başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapıyor.  Birlikte Karşıyaka, Menemen, Foça ve Çiğli’nin belediye başkanlarıyla meclis üyeleri de encümen sıfatıyla temsil ediliyor. Öte yandan Başkan Kocaoğlu, sadece KUŞBİR’e ve Ege Belediyeler Birliği’ne başkanlık yapıyor. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Bugün bazı basın-yayın organlarında İzmir Kuş Cenneti Gediz Deltası Sulak Alanı yönetimi ile alakalı olarak İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) ile Bakanlığımız arasındaki protokolün bürokratların engellemesi yüzünden 4 aydır imzalanmadığı yönünde bazı haberler yer almıştır.
      
İZKUŞ aralarında İzmir Büyükşehir, Karşıyaka, Menemen ve Foça Belediyelerinin yer aldığı bir birlik olup, özellikle Gediz Deltası’ndaki kuşların korunmasını gaye edinmiştir. Haberlerde bahse konu protokolün maksadı da Gediz Deltası Sulak Alan Yönetim Planı'nın etkin bir şekilde uygulanarak, alanın aktif olarak korunması ile birlikte Gediz Deltasının uluslararası ortamda ülkemizi temsil edebilecek alt ve üst yapıya sahip, ekoturizm ve bilimsel çalışmaların bir arada yürütüldüğü örnek bir korunan alan olarak oluşturulmasıdır.
Söz konusu haberlerde bu alandan sorumlu olan birliğin bütçesinin 3 milyon TL olduğu ifade edilmiştir, ancak birlik tarafından değil 3 milyon, 3 kuruşluk bir harcama dahi yapılmamıştır. Bu hususla alakalı da Bakanlığımızın bütün ısrarlarına rağmen tarafımıza hiçbir açıklamada bulunulmamıştır.

Bakanlığımızca özellikle son dört yıl içerisinde Gediz Deltası’nda koruma ve yatırım faaliyetlerinde önemli sorunlar yaşandığı ve birlik tarafından Gediz Deltası’na hak ettiği önemin verilmediği tespit edilmiştir. Birliğin önemli miktarda bütçesi olmasına rağmen bu bütçenin alanın korunması ve geliştirilmesi için kullanılmadığı, alana gelen ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmek için alanda yeterli yatırımların yapılmadığı, alanı korumakla sorumlu güvenlik personelinin vazifelerini gereği gibi yerine getirmediği de gözlemlenmiştir. Yine alanda hal-i hazırda bulunan kuş gözlem kulesi, ziyaretçi merkezi gibi ünitelerin bakımlarının yapılmadığı ve bir kısmının kullanılamaz durumda olduğu, alanda bulunan mevcut giriş takının dahi Bakanlığımızca yenilendiği, alana tatlı su temininin sağlanmadığı görülmüştür. Ayrıca bahsi geçen birlik ile Bakanlığımız arasında imzalanan protokol gereği alanda yapılan çalışmaların düzenli olarak tarafımıza rapor edilmesi gerekirken maalesef birlik bu raporlamayı da yapmamıştır.

Bu çerçevede İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği protokolde yer alan sorumluluklarını yerine getirmemesi sebebiyle 11/05/2017 tarih ve 105210 sayılı yazımız ile protokolün feshedilerek alanın yönetiminin tekrar Bakanlığımızca yapılmasına karar verilmiştir.

Netice itibariyle birlik protokol gereği olan görevlerini ifa etmemekte, bütçesi olmasına rağmen gerekli yatırımları yapmamakta ve şeffaf bir şekilde hareket etmemektedir. Bundan hareketle alanın yönetimi Bakanlığımızca gerçekleştirilecek ve burada yapılacak çalışmalar ile İzmir Kuş Cenneti (Gediz Deltası) mevcut durumundan çok daha güzel bir hale gelecektir." 

 
Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD dergisine "FETÖ" makalesi
 
Sındır: Cumhurbaşkanı Milletin tamamını...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:30

hah oldu elinizi kolunuzu sallayarak oraya da girceğinizi mi zannediyonuz siz.. artık çok olmaya başladınız

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 17 Mayıs 2017 Çarşamba 09:38

Bakanlık el attıysa kuş cennetinin bu son zamanlarını gidip görün bir daha göremeyebilirsiniz.

Yorumu oyla      12      6  
coşkun adam 16 Mayıs 2017 Salı 22:31

Bakanlığın tespitlerine cevap verebiliyorsanız verin. farazi laf etmeyin. körfez geçişi, folkart vs. bunlar muğlak ve kaynağı olmayan ifadelerdir ve konunun ciddiyetiyle uyuşmamaktadır. Sorunun çözümüne de bir faydası yoktur.

Yorumu oyla      11      5  
16 Mayıs 2017 Salı 13:44

Kesin özelleştirilir.

Yorumu oyla      15      7  
volkan 16 Mayıs 2017 Salı 13:26

simdi oldu korfez gecisi ve kus cenneti manzarali agaoglu yada folkart konut reklamlari donmeye baslar

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gizli Erdoğan mesajına Topbaş'tan tepki
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan dergide Cumhurbaşkanı ...
Eski bakanın kardeşi kiracısı tarafından öldürüldü
Mersin'in Tarsus İlçesinde ev sahibi ile kiracı kavgası cinayetle sonuçlandı. ...
İzmirli şehidin ailesine şehadet belgesi verildi
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda ...
 
İzmir'de feci ölüm: Tazyikli su dehşeti!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonu çalışanı 47 yaşındaki ...
İzmir'deki o kaza ile ilgili Yargıtay'dan emsal karar
İzmir'in Buca İlçesi'nde 5.5 yıl önce, yanlışlıkla düğmesine dokunduğu ...
Trabzon'da teröristlerle çatışma: 1 şehit
Trabzon'un Maçka İlçesi kırsal alanında devriye gezen jandarma ekipleri ...
 
CHP'li vekil o midibüs için belgelerle konuştu: Korkunç detaylar!
CHP'li Aldan: "Midibüs üç kez fren sistemindeki arıza nedeniyle araç muayenesinden geçememiş" dedi.
İzmir Şoförler Odası Başkanı'ndan facia sonrası 'turizm belgesi' çıkışı: Denetim yok!
Muğla’da 24 kişinin hayatını kaybettiği turu düzenleyen Ceylan’ın kendisine ...
FETÖ'cü SAT komandoları kaçarken yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde aktif rol aldıkları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva