HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2013 Çarşamba - 08:56

Kritik davada flaş gelişme: ‘Casuslar’ MİT’i de fişlemiş!

İzmir merkezli ‘askeri casusluk’ davasının bir numaralı sanığı işadamı Bilgin Özkaynak’ın Sapanca’daki evinde ele geçirildiği öne sürülen dijital verilerin içinden önemli isimler çıktı. Bu arada savcılık dosyada yer alan bilgileri ilgili bakanlıklara gönderdi.

Kritik davada flaş gelişme: ‘Casuslar’ MİT’i de fişlemiş!

İSTANBUL - Eylül 2011’de sızan ve kamuoyunda “Oslo görüşmesi” olarak bilinen MİT-PKK görüşmelerini MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte gerçekleştiren emekli MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu ile ilgili “fişleme” kayıtları da dijital veriler arasında bulunuyor.
 
Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şubat 2012’de, KCK operasyonları kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Afet Güneş ile ifade vermeye çağırdığı eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile ilgili fişleme şöyle:
- “Bütün meslek hayatı boyunca herkese ve her gruba mavi boncuk verdi. CHP üzerinden onunla ve Afet Hanım’la irtibat kurmaya çalıştık ama bizi kabul etmedi. Afet Hanım bu konuda daha ılımlı.
- Hükümetle uyumlu bir çalışma dönemi geçirdi. Ak Parti onu uzun süre değiştirme gereği görmedi. Başbakan açılım sürecinde bir süre geçince onun yalan söylediğini ve kendisini oyaladığını düşünmeye başladı.
- İddia doğruysa, ‘MİT’i sokağa dökerim her yer ceset dolar’ demiş ama Başbakan resti görmüş.
- Kaşif’i korumaya çalıştı. Askerle ilişkileri soğuktu.
- Hükümetin açılım politikasına ikna olmasında önemli rol oynadı. Askerin ses çıkarmaması için askerlerin zaaflarını içeren bazı dosyalar hazırlanmasına izin verdi.
- Bize uzak biri. Herhangi bir görev almasına engel olunması gerek. Yeniden kritik bir yere gelmesine tahammül gösteremeyiz.
 
TANER: DELİ SAÇMASI ŞEYLER
Emre Taner, bu konuyda bilgilendirilmediğini belirterek, şunları söyledi: “İlk kez sizden duyuyorum. Bu yazılanlar deli saçması şeyler. Kimler neden yapmış? Bilmiyorum. Emekli olduktan sonra her yere bizim ismimizi sokmaya başladılar. Ben artık bu işlerden uzağım. Eşimin hastalığı ile ilgileniyorum.”
 
GÜNEŞ HÜKÜMET KARŞITI
Afet Güneş ile ilgili fişleme kaydının yazarı ve son kaydedeni ise emekli Albay Coşkun Başbuğ olarak gözüküyor. afetdocx adlı dosyanın oluşturulma tarihi 16 Kasım 2010. Son kayıt tarihi ise 21 Şubat 2011. Dokümanda şu ifadeler bulunuyor:
- “Öcalan İmralı’ya getirildiğinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın izni olmasına rağmen sorgulara girmesine izin verilmemesi ve Tolon Paşa’nın talimatıyla adada zor şartlarda kalması nedeniyle TSK’ya soğuktur. Ergenekon sürecini desteklemiştir.
 
CEP TELEFONU BİLE VAR
- Müsteşarlık konusunda özellikle CHP kanadından girişimde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu ile emekliliği sonrasında görüştü.
- Hükümet karşıtı. Asker karşıtlığı olması hükümetle aynı yöne doğru hareket etmesi sonucunu getiriyor.”
Afet Güneş’in kullandığı telefon numarasının yanı sıra ailesiyle ilgili olduğu iddia edilen sorunlar ve bilgilere de ver verildi. Dosyadaki iletişim bilgilerinin Güneş’e ait olup olmadığını anlamak, eğer doğruysa bu fişleme bilgileri ile ilgili savcılık tarafından kendisinin haberdar edilip edilmediğini öğrenmek için fişleme kaydındaki numarayı aradım. Telefona çıkan kişi Afet Güneş’ti. Kendimizi tanıttıktan sonra İzmir merkezli davada kendisi hakkında fişleme bilgilerinin yer aldığını söyledim. Telefon numarasına da bu bilgilerden ulaştığımızı söyledik. Güneş güldü, ilk kez duyduğunu söyledi. Savcılıktan bilgi verilmemişti. Güneş, mağdur ve şikayetçiler arasında da bulunmuyordu.
“Çok enteresan” diyerek şaşkınlığını gizlemeyen Güneş, görev yaptığı dönemde bu çete hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. Son yorumu ise “Demek ki Türkiye’de herkes birbirini kontrol ediyor.”
 
KOZİNOĞLU BİZİ TEMSİL EDİYOR
Odatv davasında yargılanırken Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu ile ilgili fişleme de dokümanlar arasında yer alıyor:
- “ÖKK kökenli olması nedeniyle rahat davranabiliyoruz. Bizi Ankara’daki toplantılarda temsil ediyor.
- Talimatlara uymadığına dair
Mehmet Eymür döneminden kalan belgeler elimizde. Gerekirse kullanılabilir.
- Hükümeti
yıkmak için elinden gelen her şeyi yapmaya niyetlidir.”
 
MİT VE MHP KASETİ
Dosyadaki bir fişleme de MİT’çi M.B. ile ilgili. En kritik konu ise MHP’deki kaset olayına ilişkin: “Özel Görev Gücü benzeri çalışma ile farklılık yarattığı izlenimi oluşturmak istiyor. Bu gruplardan birisinin MHP kasetleri ile alakalı olması bizi zor durumda bırakmak üzereydi.”

BELGELER BAKANLIKLARA…
İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen askerî casusluk soruşturması kapsamında önemli bir gelişme daha yaşandı. Soruşturmayı yürüten savcı, dosyada yer alan belgeleri ait oldukları kurumlara gönderdi. İçişleri, Dışişleri, Ekonomi ve Maliye bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu ile temasa geçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gurhan Acar 13 Şubat 2013 Çarşamba 11:36

Sayın emniyet mensuplarını ve sayın savcımızı tebrik ediyorum, sayelerinde ülke büyük bir felaketten kurtulmuş..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de aşırı hız faciası: 3 ölü!
Konak’ta, aşırı hız sonucu kontrolden çıkan otomobil orta refuju aşarak ...
Tarihi vakıfa kredi şoku: Hissedarı olduğu banka...
Cumhuriyet dönemi yazarlarından Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun büyük büyük ...
Yargıda 4.reformda sona doğru: Pakette neler var?
Başbakan Erdoğan, Yargı Reformu Çalışma Toplantısı'nda bazı bakan ve milletvekilleriyle ...
 
Kritik haftada ikinci gün: EXPO Heyeti Efes’te
İzmir’in EXPO 2020 adaylık başvurusunu yerinde değerlendirmek amacıyla ...
Sınırda 13 kişinin öldüğü patlama anı!
Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 4'ü Türk 13 kişinin öldüğü patlama güvenlik ...
İzmir’de dere sularında korkunç ölüm
İzmir’in Dikili İlçesi'nde, yağmur nedeniyle debisi yükselen derenin sularının ...
 
Eğitim uçağı düştü: 1 ölü
Mersin'in Tarsus ilçesinde bir eğitim uçağı düştü. Kazada ilk belirlemelere ...
Deve güreşi ustasına av tüfekli infaz!
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde, güreşler için deve yetiştiriciliği ve zeytinyağı ...
Hayata veda eden Mustafa bir mucize yarattı
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, motosiklet kazasında ağır yaralanıp beyin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva