HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2015 Cumartesi - 09:25

Kredi değerlendirme devinde ‘son dakika’ İzmir raporu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, döviz kurlarının aşırı hareketlendiği şu günlerde yeni bir kredi analiz raporu daha yayınladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finans durumunu değerlendiren Fitch, “Belediye’nin 2015-2017 döneminde cari dengesinin sağlam kalmaya devam edeceği ve yatırım harcamalarının tamamını karşılayacağı” tahmininde bulundu.

Kredi değerlendirme devinde ‘son dakika’ İzmir raporu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “AA+” olan ulusal uzun vadeli kredi notu ile “yatırım yapılabilir” seviyesindeki yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notu (BBB) teyit edildi. Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi kredi notuyla ilgili Haziran ayında yaptığı açıklamanın ardından, piyasaların aşırı hareketli olduğu şu günlerde, 21 Ağustos Cuma akşamı yeni bir kredi analiz raporu daha yayınladı. Fitch’in bu son raporunda, olumsuz iç ve dış ekonomik koşullara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü mali yapısını bir kez daha onaylandı.
 
ÖNCE TESPİT, SONRA TAHMİN
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet marjları ve varlıklı ekonomisi ile güçlü olmayı sürdürdüğü belirtilen Fitch’in açıklamasında, faaliyet dengesinin 2015-2017 yıllarındaki faaliyet gelirlerinin yüzde 60’ı civarında “güçlü seviyelerde” kalması beklendiği ifade edilerek, yine güçlü faaliyet performansı sayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borç servislerini “rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede” olduğu kaydedildi.
 
Derecelendirme kuruluşu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015-2017 döneminde cari dengesinin sağlam kalmaya devam edeceği ve söz konusu dönemde Belediye’nin yatırım harcamalarının tamamını karşılayacağı tahmininde de bulundu.
 
Açıklamada, İzmir’in büyük yatırımlar için yeni borçlanmalar yaptığı, borç portföy hareketinin çok uluslu ve uzun vadeli olmasının ise borç profili için hafifletici etkisi olduğunun altı çizildi. Fitch, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılındaki cari dengesinin “sermaye harcamalarının yüzde 97’sini karşıladığını” da kaydetti.


 
BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN DEĞERLENDİRME
Fitch Ratings’in son raporuna ilişkin şu değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Olumsuz iç ve dış ekonomik koşullara ve buna bağlı olarak finansal piyasalardaki dalgalanmalara rağmen; şeffaf, istikrarlı ve tedbirli mali yapımızı yatırımlarla birlikte güçlenerek sürdürüyoruz. Bizim çok iyi bildiğimiz bu durum, Fitch’ten gelen ‘yatırım yapılabilir’ notuyla bir kez teyit edildi. Ulusal ve küresel finans sistemi ve ekonomiyle ilgili gelişmeler, mutlaka  kentimizi de az ya da çok etkileyecek. Belediyemizi bu gelişmelerden azami şekilde korumaya çalışmak, varsa fırsatlardan istifade etmek, iç veya dış piyasadan gelebilecek her türlü olumsuz şok karşısında ekonomimizin hasara uğramamasını sağlamak, bizim hassasiyetlerimizin başında geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, ulusal ve küresel gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz.”

 
İzmir’deki paralel operasyonda herkes serbest!
 
Flaş! Beyaz Saray: IŞİD’in 2 numarası öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir personeline iş sağlığı eğitimi
Gaziemir Belediyesi çalışanlarına iş güvenliği uzmanları tarafından ‘iş ...
Selçuk'ta park atağı
Sosyal sorumluluk projelerine öncelik veren Selçuk Belediyesi, bu çerçevede ...
Başkan’dan A’dan Z’ye İEF raporu: Suriyeli ve ‘konser’ sorusuna yanıt
Türkiye’nin fuarcılık çınarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 28 Ağustos ...
 
Karşıyaka’da okul öncesi eğitime büyük yatırım
Kurduğu anaokullarıyla bugüne kadar binlerce çocuğu geleceğe hazırlayan ...
Buca’nın üzüm bağında ilk fideleri yeşeriyor
Buca’nın sembolü topraklarına geri döndü. Buca Belediyesi’nin ilçenin ...
Bornova’da üreticiye büyük destek: Ücretsiz…
Bornova Belediyesi’nin, ilçe sınırları içerisinde tarımsal üretimi desteklemek ...
 
Aydın Erten Parkı yeniden doğdu
Konak’ın semti Gültepe’nin ilçe olduğu yıllarda iki dönem belediye başkanlığını ...
İzmir Fuarı’nda mavi göl!
Fuar'ın ortasında yer alan ve ziyaretçilerin çevresinde serinlediği gölün ...
Ödemiş’te yerinde ihale dönemi!
Ödemiş Belediyesi Kemer ve Hacıhasan mahallelerindeki kestane ağaçları ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva