HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Eylül 2019 Salı - 13:31

Konak'tan 'Patival'e davet

Konak Belediyesi’nin Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Lider Pet FoodveKinderland/Çocuklar Ülkesi’yle birlikte düzenlediği,40’a yakın sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği, Türkiye’nin en kapsamlı festivali “Patival Konak; Can Dostlarımızla Buluşuyoruz”, 28 Eylül Cumartesi günü, Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

Konak tan  Patival e davet

Sokak hayvanları özelinde gerçekleştirilerek onlara yuva arayan ilk festival olarak dikkat çeken ve “doğa, çocuk, can dostları” temasıyla düzenlenen Patival Konak’la ilgili basın toplantısı, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, organizasyona destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensuplarının geniş katılımıyla gerçekleşti.

"SİZE ANLATACAK BİR ÖYKÜMÜZ VAR”
Düzenlenen basın toplantısında organizasyonla ilgili bilgiler veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sözlerine “Bizim bugün burada size anlatacak bir öykümüz var. Bilmenizi isterim ki, bu öykü, hayatı ve çevreyi savunan yani ağacına, toprağına, suyuna, can dostlarına sahip çıkan, daha iyi bir yaşamın mümkün olduğuna inanan, çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmak isteyenlerin hikâyesidir” diyerek sözlerine başladı.

Festivali, İzmir’in kalbinde gerçekleşecek bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü vurgulayan Batur, “Türkiye’nin alanında en büyük doğa, çocuk, yaşam ve evcil hayvan festivalini Konak’ta gerçekleştiriyor olacağız. Bu noktada, festival çatısı altında oluşturduğumuz güç birliğinin de oldukça görkemli olduğunu vurgulamak isterim.Greenpeace, Ege Orman Vakfı, TEMA, İZÇEV, AKUT gibi çevre kuruluşları,Anadolu Otizm Derneği, Çağdaş Yaşam Derneği, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı,HAYTAP’tanFoça Hayat’a, Çeşme’deki ÇESAL’denHayvanlara Yardım Derneği’ne Menemen Can Dostları’ndanSeferihisar’daki SEHAYDER’ekadar uzanan ve adını sayamadığımız birçok sivil toplum kuruluşu bizi destekleyecek. Biz büyük bir topluluk olarak Gündoğdu’da yerimizi alacak ve doğamıza, hayatı paylaştığımız can dostlarımıza, çocuklarımıza yani aslında daha iyi bir yaşam umuduna tutunacağız” dedi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ”
İzmir’in yakın zamanda büyük bir felaket yaşadığını ve neredeyse bir ilçe kadar büyük yeşil alanını, o alanı ev sayan nice canlısını kaybettiğini anımsatan Batur, “Ciğerlerimiz yanarken, hepimiz çok üzüldük, çaresiz kaldık. İşte biz bu etkinlikle doğanın bizim için, hayat için önemine dikkat çekerek farkındalık yaratmak istiyoruz. Ama bu öykünün size anlatmak istedikleri sadece bu kadar da değil… Festivalimizin çok önemli bir özelliği daha var. Böylesi kapsamlı olan ve çok sayıda katılımcıyla desteklenen bu etkinliği sokaktaki can dostlarımız özelinde düzenliyoruz” diye konuştu.

“CAN DOSTLARIMIZI SAHİPLENDİRECEĞİZ”
Batur, festival sırasında barınaklarda kalan yaklaşık 100 can dostun sahiplendirilmesinin hedeflendiğini de belirtti. Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin festivalin ardından da can dostlara yuva arayışına,sosyal medya hesapları ve belediye web sayfasından destek vermeyisürdüreceğini söyledi.

İZMİRLİLERE ÇAĞRI
Bağışlanan mama miktarının katılım oranında artacağını belirterek, tüm İzmirlileri festivale çağıran Batur, sözlerini şöyle noktaladı:

“Festivalin tüm destekçilerine çok teşekkür ediyorum; onların emekleri büyük. Tüm hemşehrilerimide bu hafta sonu, Gündoğdu’ya, aslında Konak’ta bundan böyle her öykünün daha iyi nasıl yazılacağını görmeye bekliyorum; çünkü biz bunun için gece gündüz çalışıp, elimizden gelen ne varsa yapıyoruz.”

HAYTAP İzmir Temsilcisi Meral Örünç ile festivalin fikir annesi, hayvan hakları savunucu Banu Özdemir, desteklerinden dolayı Başkan Batur’a teşekkür etti.

BEŞ SAATLİK, DOLU DOLU PROGRAM
Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak ve akşam saat 21.00’e kadar devam edecek festivaldebirçok sivil toplum kuruluşu İzmirlilerle buluşacak.Festivalde birbirinden renkli aktiviteler yer alacak. Hayvan haklarına duyarlılığıyla bilinen, O Ses Türkiye 2015 yılı birincisi ElnurHüseynov konser verecek. Dans gösterileri, K9 şovları ve can dostların yetenek ve güzelliklerini sergileyecekleriçeşitli yarışmalar yapılacak. “En Yetenekli”, “En Şık” ve “Sahibine En çok Benzeyen” olarak belirlenen üç farklı dalda düzenlenecek yarışmalarda dereceye giren can dostları için çeşitli hediyeler verilecek. Katılım herkese açık olacak.

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER
Projenin ana destekçilerinden Kinderland/Çocuklar Ülkesi ise etkinliğe gelecek çocuklar için üç farklı oyun atölyesi kuracak. Meslek öğrenme oyun atölyelerinde çocuklar hem eğlenerek öğrenecek hem de sürpriz hediyeler alacak.

VE “BİR ÖYKÜSÜ VAR”
Festival, barınaklarda bakılan can dostların öykülerini de gündeme taşıyacak. Konak Belediyesi, ŞopengaziNebiha Deprem Bakımevi’ndeyaşamını sürdüren can dostlarının her birinin fotoğraf ve öyküsünün yer aldığı bir kitapçık hazırladı. Üniversite öğrencilerinden oluşan Ateş Böceği Gönüllü grubuyla birlikte, günlerce süren çalışmanın ardından oluşturulan “Bir Öyküsü Var” kitapçığı, sıcak bir yuva bekleyen onlarca can dostun öyküsünü katılımcılara aktaracak. Kitapçık, Şopengazi Barınağı’na ait stantta yer alacak, katılımcılar bakımını üstlenmek istediği can dostu festival sırasında sahiplenebilecek.

BARINAKLARA MAMA DESTEĞİ
Etkinliğin bir diğer ana sponsoruLider Pet Food festival sonunda,yüzlerce kedi ve köpeğin bulunduğu ŞopengaziNebiha Deprem Bakımevi ile Konak Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamını sürdüren can dostları için katılımcı oranında mama bağışı yapacak. Her iki barınak için 1’er ton mama bağışı sağlanması hedefleniyor.

Lider Grup, festivale gelen tüm İzmirlilere ücretsiz kedi ve köpek maması da hediye edecek.

Konak Belediyesi dekatılımcılara sokak hayvanları için ücretsiz mama kabı ve temizlik torbası dağıtacak.

 
Hızla ilerliyor: İzmir’de sağanak alarmı!
 
Parlamentoyu tatil kararına mahkeme engeli
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 24 Eylül 2019 Salı 19:19

BİR YANDA TEKNOFEST,BİR YANDA PET FOOD

Yorumu oyla      4      5  
karataşlı 24 Eylül 2019 Salı 17:20

Yürü be abdül başkan,çok iyi biliyoruz ki bu faaliyetlere desteğiniz ısınma turları.İnsana da dokunacak projelerinizide sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 20’ncisini düzenlediği Barış Selçuk ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU'nun Kadifekale bölgesine su aktaran P6 Pompa İstasyonu’nda yenileme ...
Bornova'da diyabet şenliği
Türkiye'ye örnek olan "Evde Yaşlı, Gebe, Lohusa ve  Bebek Bakım Hizmetleri" ...
 
Güney Kore’den Karşıyaka’ya fuar daveti 
Karşıyaka Belediyesi, Güney Kore’nin Hamyang kentinde 2020 yılında düzenlenecek ...
Narlıdere'de trafolar sanat eserine dönüşüyor
Narlıdere'de trafolar sanat eserine dönüşüyor
Bornova'da pazar yeri düğümü çözüldü: Sıra tegahlarda
Yeni Özkanlar Pazaryeri’nde tezgahların adaletli dağılımı için Pazarcılar ...
 
Karşıyaka'da Roman Şenliği'ne geri sayım
Karşıyaka Belediyesi tarafından, Roman kültürünün zenginliğini paylaşmak ...
Bornova'da dama heyecanı
Bornova Belediyesi ve Ege Damacılar Derneği işbirliği ile Bornova'da ilk ...
Kiraz'daki veterinerlik fakültesi eğitime başladı
Kiraz'da açılan Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde eğitim başladı.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva