HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2012 Pazartesi - 11:14

Konak’ta çevre kirliliği tartışıldı

Konak Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi’nin düzenlediği, ‘Çevre Kirliliği ve Sağlık Üzerindeki Etkileri’ sempozyumu Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde halka açık olarak gerçekleştirildi.

Konak’ta çevre kirliliği tartışıldı

İZMİR- Katılımın yoğun olduğu sempozyumda çevre kirliliği, nedenleri, insan sağlığı üzerindeki etkileri, neler yapılması gerektiği ile mevcut altyapı ve arıtmanın önemi gibi konular ele alındı.
 
KALDER İzmir Şube Müdürü Osman Ünal, KALDER İzmir Şubesi olarak çevre için eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini söyleyerek, desteği için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar’ın oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Işın Özdemir, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Alpaslan ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı E. Helil İnay Kınay yaptıkları çarpıcı açıklamalarla dikkat çektiler.
 
OKULLARDA ÇEVRE EĞİTİMİ ŞART
Halkın çevre kirliliğini önlemek adına daha duyarlı davranması gerektiğine vurgu yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Işın Özdemir, çevreyi temiz tutma konusunda bilinçlendirme çalışmalarının okullarda yapılmasının şart olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Alpaslan günümüzde atık tesislerin olmazsa olmaz hale geldiğine değinerek, katı, sıvı ve gaz atık tesisleri kurulmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Alpaslan, katı, sıvı ve gaz atıkların çevreyi kirletmesini önlemek için atık yönetiminin ve atık tesislerinin mutlaka yapılması gerektiğini ifade ederek, çevre kirliliği kontrolünün ancak bu şekilde sağlanabileceğini söyledi.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı E. Helil İnay Kınay ise Türkiye’nin çevre profiline değinerek, verdiği rakamlarla çevre kirliliğinin zararlara dikkat çekti.
 
İZMİR’İN SUYU İÇİLEBİLİR
Türkiye genelinde içme sularının çok sağlıklı olmadığına dikkat çeken Çevre Mühendisi Helil İnay Kınay, 2950 belediyeden sadece 206’sında içme suyu arıtma tesisi olduğunu belirtti. Ülkemizde ileri biyolojik yöntemle arıtma yapan tesislerin en fazla 13 adet arıtma tesisi ile İzmir olduğunu ifade eden Kınay, İzmir’in içme suyunun içilebilir kalitede olduğunu kaydetti.
 
HAVAMIZ, SUYUMUZ, TOPRAĞIMIZ KİRLİ
Türkiye`de 81 ilden ancak 22’sinde AB standartlarında arıtma yapabilen ileri biyolojik arıtma tesisi bulunduğunu sözlerine ekleyen Kınay, “Türkiye’de 20 milyon ton atığın 630 bin tonu tehlikeli atıktır. İzmir’de ise 17 adet lisanslı tehlikeli atık geri kazanım ve bertaraf tesisi, 1 adet yakma tesisi, 3 adet atık yağ, 1 adet bitkisel atık yağ, 2 adet akü, 1 adet ön işlem ve 1 adet de ömrünü tamamlamış lastikleri alan tesis bulunmaktadır” dedi.
Çevre Kanunu’nun yayınlanmasının üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen 29 yıl öncesine göre ülkemizde çevre sorunlarının azalmadığına, aksine artığına dikkat çeken Kınay, bu gün ülkemizin hava, su ve toprağının 29 yıl öncesine göre daha kirli olduğunu açıkladı. 

Sempozyumun sonunda KALDER, konuşmacılara Ege Orman Vakfı’ndan birer fidan hediye ederken, katılımcılara da sertifika verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama ikinci üniversitesine kavuşuyor
Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalan protokolle ...
'Bir fikrim var' diyenler haydi 'Akademiye'
Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi, açtıkları ...
Çiğli’de yoksullukla mücadeleye devam
Türk Kızılay Çiğli Şubesi Kadın Kollarının düzenlendiği kahvaltıya katılan ...
 
Güzelbahçe Fen Lisesi'nin ruhsatı da tamam
Güzelbahçe'de bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Anadolu Fen ...
Bornova’nın merkezine önemli yatırım
Bornova’da Kaymakamlığı’nın arkasında kalan 1000 metrekarelik alanda kamulaştırması ...
Bayraklı’nın yağmursuyu problemi çözülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’nın en işlek caddelerinden Şehit ...
 
Karabağlar'ın vizyonu değişiyor
Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki yapım çalışmalarını tamamlama noktasına ...
Başkan Kocaoğlu dert dinledi gönül aldı
Köylerden sonra kent merkezindeki mahallelerde de “seri toplantılara” ...
Büyükşehir'den bir kent ormanı da Gaziemir'e
Moloz dökümüne kapanan Gaziemir Evka-7 mevkiindeki 24 dönümlük taş ocağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva