HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2017 Pazartesi - 20:46

Konak Meclisi’nde CHP’de büyük çatlak: Çoğunluk sağlanamadı, meclis toplanamadı!

Eylül ayı oturumunda Başkent Üniversitesi’ne ait arazi için alınan satış kararının CHP’nin grup toplantısında tekrar gündeme getirildiği ve Başkan Pekdaş’ın olumsuz görüş verdiği öğrenildi. Sonrasında bazı CHP’lilerin grubu terk etmesinin ardından mecliste yeterli çoğunluk sağlanamadı.

Konak Meclisi’nde CHP’de büyük çatlak: Çoğunluk sağlanamadı, meclis toplanamadı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında flaş bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunun meclis öncesinde gerçekleşen kendi arasındaki toplantıda çıkan tartışmanın krize döndüğü ifade edildi. Bazı meclis üyelerinin grup toplantısından çıktığı öğrenildi. Sonrasında meclis yeterli çoğunluk sağlanamadığından dolayı başlayamadı.

CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ partisinin grup toplantısından çıkarak meclis salonuna geldi. Karadağ, AK Parti Grubu ve belediye bürokratlarının bulunduğu salona, “Arkadaşlar görüyorum, yeterli çoğunluğumuz yok. Meclisimizi bir sonraki tarihe erteliyorum” dedi ve toplantıyı kapattı.

ÇOĞUNLUK NEDEN SAĞLANAMADI?  
Eylül ayında gerçekleşen oturumda Halkapınar’da bulunan Başkent Üniversitesi’ne ait araziyle ilgili tartışma yaşanmıştı. Meclis mahkemelik olan ve hastane yapılması planlanan alanın satılmasını kararlaştırmıştı.

Bu konunun CHP Grubunda tekrar gündeme geldiği öğrenildi. Kamuoyunda ‘Yalı Grubu’ olarak bilinen ve eski Meclis Üyesi Mustafa Kocaoğlu’na yakın siyaset yapan 12 CHP’li meclis üyesinin, ‘Geçtiğimiz ay verdiğimiz kararı tekrar meclis gündemine alalım. Bu konuyu istişare edelim’ diyerek önerge verdiği belirtildi. Başkan Pekdaş’ın ise, ‘Karar alınmış. Olmaz öyle şey’ dediği ve önerge hakkında olumsuz görüş bildirdiği ifade edildi. Bunun üzerine öneriyi getiren meclis üyelerinin grup toplantısını terk ettiği öne sürüldü.

BAŞKAN BAŞAK TOPLANTI YAPACAK!
Yaşanan kriz sonrasında CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın 3 Ekim (Yarın) Salı Günü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ve grubun tamamını toplantıya çağıracağı ve sorunun çözümü için inisiyatif alacağı öğrenildi.

Dağılan grup toplantısının ardından Başkan Sema Pekdaş meclise gelmedi. Grubun yapıldığı salonda başkan yardımcıları ve müdürleriyle toplantıya devam ettiği belirtildi.

İLÇE BAŞKANI YILDIRIM’DAN SALVO!
Gelişmelerin üzerine AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı hedef alan Yıldırım’ın, ‘Derhal İstifa Et’ başlıklı paylaşımı şu şekilde:

"Konak Belediye Meclisi Ekim Ayı ilk toplantısını "yeterli çoğunluk olmadığı" gerekçesiyle gerçekleştiremedi. Ak Parti Grubu olarak tam kadro yerimizi aldığımız Meclis Salonu'na CHP'li Meclis Üyeleri gelmedi. Böylece, Konak Belediyesi'ndeki kriz bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.

Geçtiğimiz ay ki Meclis Toplantısı'nda Grubumuza yönelik çirkin davranışlar sergileyen Başkan Sema Pektaş'ı uyarmıştık. Haklı taleplerimize kulaklarını tıkayan, sayısal yetersizliğimizin üzerimizden Grubumuzu ezmeye çalışan Pekdaş'ın bu tavırlarına boyun eğmemiş ve Meclis Toplantısı'nı terk etmiştik.

Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'ın yönetim yetisini kaybettiğini ifade etmiş, kendisine istifa çağrısında bulunmuştuk. Ekim ayının ilk Meclis Toplantısı'nda, İzmir'in kalbi Konak'ın yönetilemediğini gerçeğine bir kez daha şahit olduk. İlçemiz adına üzüldük. "Çakma Hanımağa" rollerindeki şahısın Konak Belediyesi'ne düşürdüğü durum ortadadır.

Bizler, geçtiğimiz ay Meclisi terk ederken, sadece Ak Parti Grubu'nun değil, "meclis üyeliği"nin onurunu korumak istemiştik. Çünkü, Sema Pektaş, sadece Ak Parti Grubu'na değil, kendi partisi CHP'li Meclis Üyeleri'ne de şaşı bakıyor. Başkanlık koltuğunda oturan zatın, kaba, aşağılayıcı, alaycı, meclis üyelerini hiçe sayan tavırlarına, Meclisi terk ederek net bir yanıt vermiştik. Bu gelişme sonrası, şahsımı Meclise sokmayacağını beyan eden şahıs, bugün kendisi meclise gelememiş, aylık olağan meclis toplantısını yapamamıştır. Biz, zaten bu şahsın Konak Belediyesi'ni yönetme yetisini kaybettiğini ifade etmiştik. Kendisini istifaya davet etmiştik. Bugünkü tablo, üzerinden bir ay geçmeden, ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Kendi Grubu'na hakim olamayan, Meclis üyelerinin iradelerini yok sayan, Konak Belediyesi'ni kendi dar kadrosuyla yönetmeye çalışan, demokrasiyi içselleştirmemiş, baskıcı bu zihniyet artık iflas etmiştir.

Pekdaş'ın yapması gereken, onurlu davranıp o makamı daha fazla yıpratmadan koltuğunu bırakmasıdır. Konak Belediyesi, ancak demokrasiyle, çok seslilikle ve ortak akılla yönetilebilir. Diktatöryal eğilimleri olanlar, narsistler, kibir abideleri Konak'ı yönetemez."

 
Bomba iddia! Gökçek dahil 5 başkanının istifası istendi!
 
Polis bile şok oldu... Tam 350 bin TL: 2 günde yuttu 4 günde çıkarttı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 3 Ekim 2017 Salı 14:07

"Diktatoryal eğilimleri olanlar, narsistler, kibir abideleri"... Bir yerleri çağrıştırdı da...

Yorumu oyla      11      5  
Kenan 3 Ekim 2017 Salı 07:46

Olmadı Sayın Pekdas beceremediniz belediyeyi yonetmeyi.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu tek tek dinleyecek... ‘Söyle muhtarım, derdin ne?’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların Büyükşehir ...
Başkan Uğurlu, Egede Son Söz'e konuştu: 'Bir deli başkan geldi...'
Başkan Uğurlu, Egede Son Söz'e konuştu: 'Bir deli başkan geldi...'
Bornova'nın özel kafesi 1 yaşında
Bornova Belediyesi’nin, Çölyak Hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocukların ...
 
Kahramanlar Otoparkı ışıl ışıl
İzmir'in Konak ilçesindeki bin 200 araç kapasiteli Kahramanlar Katlı Otoparkı’nın ...
12. buluşma: Balkanlar İzmir'e geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Balkanlılar ...
Başkan Kocaoğlu, Mardinlilerle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Mardinliler Federasyonu'nu ziyaret etti.
 
Karşıyaka’dan yürekleri ısıtan yardım
Anadolu'nun farklı il ve ilçeleriyle dayanışma ruhunu güçlendirmek için ...
Dumanların arasından Çekya ve Belarus çıktı: Dostluk kazandı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16 ülkenin katılımıyla ...
Karşıyaka'nın gururu oldu: Ranta değil çocuklara açıldı!
Karşıyaka Belediyesi rantın yüksek olduğu etrafında gökdelen ve konut ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva