HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2017 Pazartesi - 13:10

Başkan Kocaoğlu tek tek dinleyecek... ‘Söyle muhtarım, derdin ne?’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların Büyükşehir ile ilgili taleplerini değerlendirmek ve şikayetlerine çözüm üretmek amacıyla 30 ilçede 1294 muhtarla bire bir görüşecek. Muhtar toplantılarının ilki Karabağlar Belediyesi'nde gerçekleşti.

Başkan Kocaoğlu tek tek dinleyecek... ‘Söyle muhtarım, derdin ne?’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  vatandaşların mahalle bazında sorunlarını tespit etmek, talepleri değerlendirerek hızla çözüm üretmek amacıyla zaman zaman gerçekleştirdiği muhtar toplantılarına yeniden başladı.

30 ilçede 1294 muhtarın mahalleleriyle ilgili şikayetlerini tek tek dinleyecek olan Başkan Kocaoğlu, haftanın ilk günü Karabağlar muhtarlarıyla bir araya geldi. Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya,  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aysel Özkan, Suphi Şahin ve Yıldız Devran, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Hepşengünler, Alev Ağrı, Ceyhan Kayhan Aykut Kolatar ve Güven Güngörmüş ile 58 mahallenin muhtarı ve Büyükşehir bürokratları katıldı.

Seri bir şekilde 30 ilçede muhtarlarla bir araya gelerek toplantı yapacaklarını, ihtiyaçları tespit edip yol haritası belirleyeceklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kent merkezinde önemli projeleri yürütüyoruz. Büyükşehir'e alt yapısı olmayan 19 ilçe bağlanmıştı. Önce bağlanan 10 ilçedeki arıtma, kanal, şebeke gibi birçok problemini çözdük. 3 yıldır da Büyükşehir'e yeni bağlanan 9 ilçedeki yatırımlara ağırlık veriyoruz. Bu, merkez ilçelerimizi ihmal ettiğimiz anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz gün bürokratlarımızla toplantı yaptık. Muhtarlarımızı da tek tek dinleyerek kış programını belirleyeceğiz" diye konuştu.

ALT YAPI.. ALT YAPI..
Tüm muhtarların şikayetlerini dinleyerek tek tek cevap veren ve yapılacakları not alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sürekli alt yapı yatırımı yapmalarına rağmen metropolde eskiyen şebekeler nedeniyle su patlakları yaşandığına dikkat çekerek, "13.5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Yerin altından yukarı çıkamadık.  Devamlı alt yapı ile uğraşıyoruz. Bir de benim şansıma  doğalgaz geldi.  Kentin acil ihtiyaçlarına göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak elimizde sihirli değnek yok. Bu kış merkezdeki asfalt problemini,  yaza kadar da su patlağı şikayetlerini çözmek istiyoruz" dedi.

Muhtarların kentsel dönüşüm ile ilgili sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşümün boş alana inşaat yapmak demek olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti: "Burada bir çarpıklık var.  Biz de zaman zaman dile getiriyoruz.  Ben Sayın Başbakan'a da, Bakanlara da bu konuda açık yürekliliklerle söyledim. Bu iş iki farklı yasayla yapılamaz. Özellikle Karabağlar'ı ele aldığımızda; dönüşecek yerlerimizi dönüştürmüyorsun, boş alanı imara açıyorsun. Uzundere'nin üstündeki 800 dönüm araziyi TOKİ'ye konut yapsın diye veriyorsun. 5 bin dönüm alan riski alan ilan edildi. TOKİ tepede yapacağına, gelsin burada vatandaşın hakkını versin, yapsın. Bu doğru değil!" şeklinde konuştu.

 
Başkan Uğurlu, Egede Son Söz'e konuştu: 'Bir deli başkan geldi...'
 
Ege Üniversitesi'nde ilk ders İlber Ortaylı'dan: Gavur İzmir diyenler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uğurlu, Egede Son Söz'e konuştu: 'Bir deli başkan geldi...'
Başkan Uğurlu, Egede Son Söz'e konuştu: 'Bir deli başkan geldi...'
Bornova'nın özel kafesi 1 yaşında
Bornova Belediyesi’nin, Çölyak Hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) çocukların ...
Kahramanlar Otoparkı ışıl ışıl
İzmir'in Konak ilçesindeki bin 200 araç kapasiteli Kahramanlar Katlı Otoparkı’nın ...
 
12. buluşma: Balkanlar İzmir'e geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Balkanlılar ...
Başkan Kocaoğlu, Mardinlilerle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Mardinliler Federasyonu'nu ziyaret etti.
Karşıyaka’dan yürekleri ısıtan yardım
Anadolu'nun farklı il ve ilçeleriyle dayanışma ruhunu güçlendirmek için ...
 
Dumanların arasından Çekya ve Belarus çıktı: Dostluk kazandı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16 ülkenin katılımıyla ...
Karşıyaka'nın gururu oldu: Ranta değil çocuklara açıldı!
Karşıyaka Belediyesi rantın yüksek olduğu etrafında gökdelen ve konut ...
Bayındır’da Edebiyat Festivali son buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi’nin ortak çalışması ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva