HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Haziran 2017 Perşembe - 15:59

Konak Kent Konseyi'nden mülteci etkinliği

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, "Bu kent hepimizin" temasıyla bir dizi etkinlik organize etti.

Konak Kent Konseyi nden mülteci etkinliği

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, "Bu kent hepimizin" temasıyla bir dizi  etkinlik organize etti. Etkinlikler, İzmirli bisikletçilerin "Bu kent hepimizin" yazılı tişörtlerle Üçkuyular’dan Gündoğdu’ya kadar pedal çevirmesiyle başladı. Aksam saat 20.00'de Gündoğdu’da düzenlenen müzik ve şiir etkinliğine bisikletçilerin yani sıra mülteciler ve İzmirliler birlikte katildi. Burada ki etkinlikte mülteci şairler kendi dillerinde şiir okurken, Türkiyeli şairler, okunan şiirlerin Türkçesini okudular. Ardından İzmir Müzisyenler Derneği’nin mülteci çocuk grubu Türkçe ve Arapça şarkılar söyleyerek, katılımcıların gönülleri fethettiler. İftar vaktinde tüm izleyicilere Suriye yemeği olan felafel verildi ve etkinlik İzmir Müzisyenler Derneğinin söylediği farklı dillerden ezgiler ve halaylarla bitti.

Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Dünya Mülteciler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, mülteci sorununu her yıl katlanarak arttığına vurgu yaparak “Dünyada her yıl giderek daha çok insan, yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalıyor. Savaşlar ve savaşların getirdiği ekonomik krizler insanların ülkelerini terk etmesindeki en önemli faktörler. Birleşmiş Milletler’in rakamlarına göre 2016 yılında 60 milyona yakın insan yerinden edilmiş durumda. Bugün 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın bir  çok kentiyle aynı anda insan hakları savunucuları olarak mültecilerle dayanışmak, devletlere ve uluslararası örgütlere mültecilerle ilgili sorumluluklarını hatırlatmak için sokaktayız. O halde bize mültecileri yalnız bırakmamak, ısrarla ve inatla barışı talep etmek, her türlü ırkçı ve ayrımcı mülteci söylemlerine karşı çıkmak ve savaştan ve zulümden kaçan bu  insanlarla dayanışmak; onlara koşulsuz olarak ‘Hoşgeldiniz’ demektir ” dedi.

TÜRKİYE AB’NİN YENİ MÜLTECİ HAPİSHANESİ
Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi ise Türkiye’de yaşayan 4 milyona yakın mültecinin hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirterek “Suriye’de savaş başladığından beri açık kapı politikası izleyerek milyonlarca insana barınak olan Türkiye maalesef mültecileri AB üyelik  görüşmelerinin siyasi kozu haline getirdi. Yapılan kirli pazarlıklar sonucu 3 milyar avro ve TC vatandaşlarına vize muafiyeti karşılığında Türkiye AB’nin yeni mülteci hapishanesi olmayı kabul etti. Ayrıca. bu zamana kadar ciddi  bir toplumsal entegrasyon politikası geliştirilememesi, içeride mülteci sorunu için şeffaf ve katılımcı bir tartışma ortamı yaratılmaması mülteciler ve yerel halk arasında kutuplaşmaya davet çıkarmaktadır.  Nasıl seçildiği bilinmeyen bölgelere mülteciler için kamp alanları kurulması yerel halkın görüş ve onayı alınmadığı için tepkilere neden olmaktadır” diyerek, Türkiye’de kalmak isteyen mültecilere uluslararası hukuk çerçevesinde mülteci statüsü verilmesi gerektiğini söyledi.
 
.

 
İzmir’de yangın paniği: Askeri lojmanlarda...
 
İzmir'de kumar yuvalarına baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te 2 bin 500 kişilik iftar sofrası
Ödemiş Belediyesi, Kadir Gecesi’nde Birgi Mahallesinde 2 bin 500 kişilik ...
Selçuk’ta tarihi atmosferde Kadir Gecesi
Selçuklular Kadir Gecesi’nde tarihi İsabey Camii’nde buluştu.
Urla'ya bayram müjdesi: Seferler başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla ...
 
'Şair Ceketli Çocuk' Konak’ta şarkılarıyla anıldı
Karadeniz’in asi sesi Kazım Koyuncu ölümün 12. yılında Konak Belediyesi ...
Bornova Belediyesi’nden Kadir Gecesi’nde özel buluşma
Bornova Belediyesi’nin Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile birlikte Ramazan ...
Kemalpaşalı muhtarlar iftarda buluştu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçeye bağlı eski belde ve köyler ...
 
Karşıyaka'da 15 bin kişilik iftar 2 bin kişilik sahur
Ramazan ayının bereketini dev sofralara taşıyan Karşıyaka Belediyesi, ...
Buca'da kurulan Ramazan sofrasına yoğun ilgi
Buca Belediyesi’nin Kadir Gecesi’nde Ufuk Mahallesi’nde kurduğu iftar ...
İlber Hoca Sakin Şehir'e geliyor
Seferihisar Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelecek Ünlü Tarihçi ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva