HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2017 Perşembe - 12:09

Kocaoğlu ve Güven sahaya indi: Referandum mesajları!

İl Başkanı Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, referandum çalışmalarına start verdi. İki Başkan 12 Şubat’ta yapılacak büyük buluşma öncesinde ön hazırlık için ilçe turlarına başladı.

Kocaoğlu ve Güven sahaya indi: Referandum mesajları!

EGEDESONSÖZ - Türkiye, Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliğinin tarihi referandumuna kilitlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 12 Şubat’ta eski genel başkanlar, eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları, eski belediye başkanlarının, eski parti meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek geniş buluşma öncesinde ilçe turları başlattı.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilk durağı Menderes oldu. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın ev sahipliğinde bir araya gelen örgüt ‘referanduma hazırız’ mesajı verdi.

İki başkan daha sonra Torbalı’ya geçti. İlçe Başkanı İsmail Uygur’un ev sahipliğinde Sultan Düğün Salonu’nda partililerle bir araya gelen başkanlar, halk oylaması sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKANLAR NE MESAJ VERDİ?

HAYIR ÜLKEYE NEFES ALDIRACAKTIR!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Türkiye'de rejimi, parlamenter sistemi geriye götürecek, başkanlık sistemini getirecek bir anayasa teklifi var. Anayasa değişikliğinin parlamentodan nasıl geçtiğini televizyonlardan izledik. Bugün anayasaya 'hayır' diyenler ve 'evet' diyenler diye toplum AKP tarafından kutuplaştırılıyor. Aslında uzun süredir kutuplaştırılıyor, ötekileştiriliyor. 'Hayır' diyenler FETÖ'cü, PKK'lı, IŞID'ci, 'evet' diyenler AKP'li. Böyle bir propaganda yapılıyor. AKP iktidarı yorulmuştur. 'Hayır diyenler şu cephede' dedikleriyle 2002 beri neler yaptıklarını biliyoruz. Hayır çıkarsa ülkenin yararına olacaktır. Hayır çıkarsa 'bir dur, kendine gel, dinlen, ülkeyi düşün ve yanlış noktalara gidiyorsun' diye millet ciddi bir frene basacaktır" dedi.

"KARARSIZLAR BELİRLEYECEK"
Kocaoğlu, referandum sonucunu kararsız seçmenin belirleyeceğini vurgulayarak, "Bugün vaziyet hiç de abartıldığı ve yandaş medya tarafından yazıldığı gibi değil. Yüzde 18-20 arasında kararsız var. Hayır cephesi sadece CHP değil. Bu cephede bizim solumuzdaki partiler de, sağımızda yer alan partiler de var. Ama MHP'de çok büyük bir kesim ve AKP'nin yüzde 9-9,5'u hayırcı. AKP'nin bütün çabası, kendi içindeki hayırcıları ‘evet’e dönüştürmek. Bütün gerilim, özellikle CHP'den uzaklaştırmak için yapılan manipülasyonlar, düzmece haberler bu noktaya kilitlenmiş durumda. Söylediğim gibi ne son ne başlangıç. Ama ‘hayır’ ülkeye nefes aldıracaktır" dedi.

"DEMOKRASİ EVİ VE POZİTİF DİL ÇAĞRISI"
Hayır kampanyası için Demokrasi Evi adında ofisler kuralmasını öneren Kocaoğlu, üslup ve tarz konusuna da değinerek, şöyle konuştu:

"Oraya dili sivri olmayan arkadaşlarımızı koyalım. Referandumun bu merkezden yönlendirilmesi daha doğru olacaktır. Bir de çalışmaların pozitif olması lazım. Bizim ne cumhurbaşkanı, ne başbakanla işimiz yok. Biz parlamenter sistemden yanayız. Bu belalı coğrafyada, Ortadoğu bataklığında, dünyanın en hareketli coğrafyasında bizim parlamenter sistemle, emniyet siboplarıyla yönetilmemizin daha sağlıklı olduğuna inanıyoruz. Onun için 'hayır' diyoruz. Parlamenter sisteme inananlar, tek kişi yönetimine karşı olanlar, aklın ve bilimin önderliğinde bu ülke yönetilsin diyenler, hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilsin, can ve mal güvenliği güçlensin diyenler ‘hayır’ cephesinde yer alacaktır. ‘Hayır’ bu ülkeye gerçekten nefes aldıracaktır. Ekonomi oturacaktır. Bu süreçte hükümet palyatif tedbirlerle ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyor. Eğer referandumdan evet çıkarsa, hemen bir gün sonra nereye doğru evrileceğimiz ortaya çıkacaktır. Ama o zaman da iş işten geçmiş olacaktır. Onun için hepimize iş düşüyor. Hepimiz kapı kapı, adam adam çalışmak zorundayız."

İZMİR ATATÜRK’ÜN BİZE EMANETİ
İl Başkanı Güven ise, “Bu anayasa çok kötü. Hükümet anayasanın içeriğini konuşmuyor. Anayasanın içeriğini anlatırsak 'hayır' çıkacak. Önümüze koyulan anayasa 80 milyon yurttaşımıza yakışmıyor. Anayasa yürütmeyi, hukuku yok sayıyor. İzmir, Atatürk'ün bize emaneti. Biz Anadolu'ya olan sorumluluğumuzun farkındayız. Referandumda 'hayır' çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

Başkanlar daha sonra Ödemiş, Kiraz ve Seçuk'a giderek ziyaretlerini tamamladı.

 
Yeni kimliklere akın: 1 ayda 2 milyon başvuru
 
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 9 Şubat 2017 Perşembe 13:09

CHP'liler, CHP'lilere referandumu anlatmaya devam ediyor.Genel Başkan ilçe Başkanlarına, Belediye Başkanları birbirlerine, MYK, parti meclisine, İlçe başkanı, mahalle temsilcilerine... Acele etmeyin 16 Nisan'a çok var daha, bir ara da seçmene anlatırsınız.

Yorumu oyla      15      9  
nurullah coşkun 9 Şubat 2017 Perşembe 12:56

arkadaş bırak siyaseti ayrancılarda kazdığınız yolları, medeniyeti onarın. Ne izsu imiş arkadaş iz miz yok izsudan kazdığı günden beri. Arkadaş kazıp gitmek nerede var.

Yorumu oyla      12      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP gerginlik politikasından uzak duracak
Referandum stratejisini belirlemek için art arda toplantılar düzenleyen ...
CHP Karşıyaka Gençlik'ten referandum buluşması
CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları, anayasa değişikliği ve yaklaşan referandum ...
Erdoğan'dan ünlü iş adamına: Pazarlık etme!
TOBB Ekonomi Şûrası'nda Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın ...
 
CHP’li Bakan’dan Trump’a: One minute!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
ABD'li komutandan El Bab açıklaması: Türkiye inanılmaz iş çıkardı
DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian, "Türkiye ...
Erdoğan dünyaca ünlü ismi ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiliz müzisyen Yusuf İslam'ı kabul etti.
 
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi uzatıldı
TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap ...
CHP’li Nurlu’dan ‘silah çekme iddiası’na karşı suç duyurusu
CHP Manisa Milletvekili Nurlu, kendisi hakkında iddialarda bulunup şikayetçi ...
Flaş gelişme: Çankaya'da sürpriz zirve
Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi yarın saat 15.00'te Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva