HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2018 Salı - 08:20

Kocaoğlu o ihale için sert çıktı: KİK sabah akşam bizi kik'liyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının Nisan ayı ilk oturumu, gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin denetim raporu görüşüldü. Meclis oturumunda yatırımların yarım kaldığına dair eleştirileri yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, Kamu İhale Kurumu’nu eleştirdi.

Kocaoğlu o ihale için sert çıktı: KİK sabah akşam bizi kik liyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin nisan ayı birinci bileşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturumda, ilk önce İzmir Büyükşehir Belediyesi encümen üyeleri, ESHOT idare encümeni üyeleri ve meclis ihtisas komisyonu üyeleri seçimleri yapıldı.

Meclisin ilk oturumunda daha sonra 2017 yılı denetim raporuna görüşüldü. AK Parti, denetim raporunu eleştirdikten sonra rapora şerh koydu. Rapor CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile meclisten geçti. Toplantıda, rapora dair eleştirilerini sıralayan AK Parti’ye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tek tek yanıt verdi. Kocaoğlu, belediyeye ait şirketlerin zarar ettiği yönündeki gelen eleştirilere, "Ne hesabı verilmeyecek bir şey var ne de bir yasal problem söz konusu" yanıtını verdi. Şirket zararları konusunun enteresan olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Herkes nereden geldiğini nereye gittiğini bilir, bilmesine rağmen temcit pilavı gibi tekrarlar. Otopark fonu konusunda da hep konuşulur. Biz otopark yapıyoruz, çalışmalarımız devam ediyor. Orada gördüğünüz para, ihalesi yapılan işlerde kullanılacaktır" dedi.

’İZMİR’DE SULUKULE ÖRNEĞİ YOK’
Denetim raporuna yansıyan bir diğer eleştiri de kentsel dönüşüm çalışmaları oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüme para harcamayacaklarını belirtti. Belediyenin, bakanlık olmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Bütçeye koyduğumuz Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığının harcamasıdır, maaşıdır, kırtasiyesidir. Biz kentsel dönüşüm yapıyoruz. Üçüncü ihalemizi de gerçekleştirdik ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm yapıyoruz. Zaten yasal olarak ’al sana şu kadar para, kentsel dönüşüm yapıyoruz’ diyemeyiz. Uzundere’de, Örnekköy’de yapıyoruz, diğer yerlerde çalışıyoruz. İzmir’de ne Sulukule, ne Fikirtepe örneğini yaşattık" dedi.

"KİK SABAH AKŞAM BİZİ 'KİK'LİYOR"
Opera binasının son durumu ile ilgili de bilgi veren Kocaoğlu, sürece dair bilgi verdi ve binanın temelini yakında atacaklarını açıkladı. Opera binası için yapılan ikinci ihalenin de birinci ihalede olduğu gibi Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "KİK sabah akşam bizi ’kik’liyor. Kazanan yüklenici firma mahkemeye gitti. Mahkemeyi kazandık, yer teslimi yapıldı, önümüzdeki ay hepinizi temel atma törenine bekliyoruz. Katı atık tesisi konusunda zaten eğer konuşmak gerekirse biz konuşacağız. Katı atık, evsel atık, siyaset malzemesi yapılır mı Allah’ınızı severseniz. Şu mahkeme bitsin de onu da yapalım" ifadelerini kullandı.

’ÇOK SIKINTILAR ÇEKTİK’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 2 milyar 200 milyon borcunun olduğunu ve bunun 15 yıla yayılmış, dengeli şekilde ödendiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Vadesi geçmiş hiçbir borcu yoktur. Yatırımlarını da dengeli bir şekilde sürdürmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi istisnalar dışında raylı sistem için borçlanmaktadır. Bugün Konak Tramvayı da sisteme oturduğunda 850 bin yolcuyu raylı sistemle taşıyacaktır. Bunlar için bu harcama yapılmıştır. Onun da giderlerini yaptığımızda raylı sistemlerin yüze kaçının borçlanarak, kaçının öz kaynakla yapıldığı herkesin malumu olacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanma kapasitesinin yüzde 30’unu borçlanmıştır. Biz çok borçlu bir belediye devraldık. Çok sıkıntılar çektik. Borçlu olmanın ne demek olduğunu biliyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz" dedi.

’ALTAPI ÇALIŞMALARI SÜRECEK’
Alt yapı çalışmalarına yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili ilçe belediyeleri arasında süren tartışmalara atıfta bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, "’Yolları İZSU bozuyor’ diye konuşuluyor. Biz altyapı yaptırımı yapmak zorundayız, yapıp kenti ayağa kaldırmak zorundayız. İhtiyaç olduğu için su tesisatları yenileniyor. ’Toz oldu, çukur oldu’ diye her tarafta menfi propaganda yapılıyor. 14 senedir altyapı yapıyorum, uzun süre yapmaya da devam edeceğim" dedi. Oturumda, AK Parti’li üyeler, Kocaoğlu’nun Körfez projesini iptal ettiğine yönelik sözlerine açıklık getirmesini isterken Kocaoğlu şu yanıtı verdi: "Körfez’de geri adım atmadık. ÇED raporu proje değil, bir ön izindir. ÇED raporu alınmadan zaten proje ihalesine çıkamazsınız. ÇED raporu aldık, ihale 27 Nisan’da yapılıyor. Körfez Projesi ÇED raporu ile tüp geçidin ÇED raporunu aynı firma düzenledi. Aynı firma ihaleyi kazandı. Körfezin ÇED raporunu verdi, yüzde 40 iyileştirme öngörerek. Aynı firma tüp geçidin de ÇED’ini yaptı. Sonucunda eğer başka tarama yapılmazsa, bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı taramanın getirdiği sirkülasyon artışı yüzde 40’tan yüzde 10’a düşüyor diye rapor verdi. Biz bu hazırlıkları yapacağız, İZSU’ya gerekli aracı da alacağız, kendi imkanlarımızla taramayı sürdüreceğiz, bunun için de proje ihalesine çıkacağız ama proje ihalesi hazır olacak, tarama yapacağız, büyük ihaleye tüp geçidin durumu ve öngörülen 17 milyon metreküp taramayı tüp geçidi yapacak firma yaparsa biz ihaleye çıkacağız. Her türlü hazırlığı yağacağız."

Aziz Kocaoğlu ayrıca kent ekmek büfelerinde satılan ekmek fiyatlarını eleştiren AK Partili meclis üyelerine şu yanıtı verdi: "Fırıncılar bize geldiler, ’biz artık rekabet etmeyeceğiz normal fiyattan satacağız’ dediler. Demek ki yine anlaşmayı bozmuşlar. Ama kantar bizim elimizde." Toplantının bitiminde ’denetim raporu’ yerine ’faaliyet raporu’ ifadesini kullanan Kocaoğlu’nu meclis üyeleri uyarınca, Başkan Kocaoğlu’ndan ’Bizim gitme zamanımız gelmiş, öyle görünüyor’ dedi. (DHA)

 
İZTO seçimleri sonrası Özgener'den ilk açıklama: Yeni bir dönem başlıyor!
 
Başkan İnce'ye silahlı saldırıya flaş tahliye!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bence 11 Nisan 2018 Çarşamba 05:14

Yorumcu Gürkan'a katılıyorum, orta ve uzun vadede yapılması planlanan tüm projeler şimdiden gündeme gelmeli, bu İzmir düşmanlarının engellemesinden kaynaklanacak gecikmeleri önleyecektir. Ayrıca Kocaoğlu'nu da verdiği dosyadan nasıl bir geri dönüş aldığını açıklamaya davet ediyorum, İzmirliler iktidarın düşmanlığını kalem kalem bilmeli!

Yorumu oyla      9      5  
Ankaradan 2 10 Nisan 2018 Salı 21:51

Sayın Kocaoğlu ve ekibinin tüm engellemelere rağmen bu kadar başarılı olduğu anlatıldı.Ah keşke Ak Parti‘de böyle belediye başkanı olsa denildi.Elbette Sayın Kocaoğlu Ak Partiye geçmez.

Yorumu oyla      9      5  
10 Nisan 2018 Salı 20:46

herkes buca metrosunu yazıyor, buca tramvayı ve bornova merkez istasyonu unutuldu.

Yorumu oyla      9      5  
Olmaz kardeşim 10 Nisan 2018 Salı 18:40

Böyle belediye olmaz kardeşim, hem köylüye yardım et, kente gelmesin, hem gıda güvenliğini sağla, hem raylı sistem yap, hem toplu taşıma gitmemiş köy, kasaba kalmasın, hem de bunlar çalıp, çırpmadan yapılsın! Ayıptır, ayıp, başkalarına örnek olacaksınız! :))

Yorumu oyla      17      6  
izmirden 10 Nisan 2018 Salı 16:50

sevgili yorumcu;bu sorunuzu anlamadım.Onlar CHP li olduğu için görüş ve vizyonları bu partiye uygun olduğu için başarılılar.AKP zihniyeti rant ve büyük,CHP zihniyeti ise halk ve çevre üzerine yoğunlaşır.Onlar AKP li olsaydı zaten burada seçim alamazlardı

Yorumu oyla      14      6  
Ankara'dan 10 Nisan 2018 Salı 16:10

İzmir'de neden metro yapımı sorun oluyor diye Ankara'dan bu işleri yakından bilen bir arkadaşıma görüşünü sordum.Verdiği cevap 'İzmir büyükşehir belediyesi taktir edilmeli ayrıca bu kadar mücadele ve sabrına hayranım' dedi ve devam etti 'Türkiye'nin şu anda gerek toplu ulaşım gerek diğer konularda tam ideal belediye keşke belediye başkanı ve ekibi bu haliyle Ak Parti'li olsaydı' ne dersiniz Sayın Kocaoğlu ve ekibi İzmir'e hizmet için Ak Partiye geçsin mi?

Yorumu oyla      14      9  
Gürkan 10 Nisan 2018 Salı 13:56

Açıklanan maliyetlere göre Buca ve Narlıdere metro hatlarının yapım bedeli 5 MİLYAR TL gibi bir rakam. Otogar hattı da 500 MİLYON TL gibi bir rakam. Belediye 5 milyarlık metro yapmayı planlarken koskoca bakanlık sadece 500 milyonluk projeyi İzmir 'e reva görmüş. Yahu en azından bir metro, tramvay hattı daha yapın. Bu şehir 50 milyar üzeri vergi veriyor , bunu mu hak ediyor ? Hatta belediye otogar ve Narlıdere 'yi yapsın, siz Buca' yı yapın. Buca 4 milyarlık proje. Belediye bütçesini zorlar. Aziz Kocaoğlu'nun söylemine göre belediye 7-8 milyar borcu dahi ödeyebilecek güce sahip ama 4 milyar büyük para. Bu arada opera binası arazisinde çalışmalar başlamış. İstanbul' a devlet yapsın , İzmir de belediye ... fark var.

Yorumu oyla      19      6  
Gürkan 10 Nisan 2018 Salı 10:50

2 milyar 300 milyon borçlanma kapasitesinin ancak yüzde 30' u ise Narlıdere ve Buca metroları yapılabilir. Özellikle Buca metrosu yapılması gerekiyor. Geç kalınmadan Buca metrosunun diğer etaplarının proje çalışması da yapılması gerekiyor.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Demirağ'dan Emniyet'e ziyaret
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yılı dolayısıyla Foça Belediye ...
İzmir'in iki ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar ilçesine su aktaran pompa istasyonundaki ...
Fatih YAPAR, pazaryeri krizini yazdı: Anlatmaya gerek yok... Görüyorsunuz!
Fatih YAPAR, pazaryeri krizini yazdı: Anlatmaya gerek yok... Görüyorsunuz!
 
Kemalpaşa'da 'halk günü' zamanı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Halk Günü toplantıları ile vatandaşların ...
Minikler önce 'su tasarrufu'nu öğrendi
Tire Anaokulu öğrencileri, İZSU’nun ilçedeki şube müdürlüğünü ziyaret etti.
Başkan Akpınar işçilerle kucaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye çalışanlarıyla ...
 
Bornova Belediyesi’nden özel dokunuşlar
Bornova Belediyesi, ilçenin çehresini yenileyen düzenlemeler yapıyor. ...
Urla'da sertifikalı donanımlı aşçı dönemi
Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Urla Halk Eğitim ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'kuzey' mesaisi: Bu yaz girmediğimiz köy kalmayacak!
Hafta sonunda kentin kuzey ilçelerinden Foça, Menemen, Kınık ve Dikili'ye ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva