HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2018 Cumartesi - 12:50

Kocaoğlu'ndan Şengül’e: Bir teşekkür bir teessüf

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Şengül’ün, ‘İzmir’deki idari yargı tamamen CHP’nin kontrolünde’ sözlerine cevap verdi. Kocaoğlu, “Bu söze hiçbir anlam veremedim. Bunu teessüfle karşılıyorum. Türk ordusu Afrin’deyken birlikte olmak zorundayız” dedi.

Kocaoğlu ndan Şengül’e: Bir teşekkür bir teessüf

Mehmet İŞLER/EGEDESONSOZ/İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama mezbahası açılış töreni ve küçükbaş hayvan dağıtım etkinliğine katıldı.

Bergama’daki programa Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, CHP YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, ilçe başkanları, CHP İzmir İl Örgütü temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.14 YIL ÖNCE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA ARTIK DÜNYA ALEM TARAFINDAN GÖRÜNÜR HALE GELDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu, “Yerelden kalkınma sloganıyla ve yerel yönetimlerin öncülüğünde kentimizi nasıl kalkındırırız diye 14 yıl önce çıktığımız yolda artık dünya alem tarafından görünür hale geldik. Hem 81 vilayette hem Avrupa hem dünyada… Yaptığımız uygulamalar BM’de peş peşe ödül almaya başladı. Pek çok il ve ilçemiz kırsal kalkınma örneklerimizi uygulamaya başladılar. Bu gerçekten çok önemli. Yaptığınız bir uygulama başkası tarafından uygulanıyor. Tarım bakanlığının politikalarına yansıdı. En azından söylemine yansıdı. Kırsala verdiğimiz destekler giderek gelişiyor, gelişecek” dedi.

SİZLER AYAĞA KALKMASAYDINIZ BİZ HİÇBİR ŞEY YAPAMAZDIK
Kocaoğlu, “Biz bu işi sizlerle birlikte öğrendik. Bilim insanlarından destek aldık ama iyi niyetle yola çıktık. İşin özü sizleri dinledik. Sizlerin neye ihtiyacı varsa ona katkı koymaya, destek olmaya çalıştık. Birlikte karar verdik, birlikte ürettik ve birlikte başarılı olduk. Büyükşehir olarak biz yapmak istiyoruz, ilçe belediyeleri yapmak istiyor siz ayağa kalkmasaydınız, yürümeseydiniz biz hiçbir şey yapamazdık. Bunu kırsaldaki hemşerilerimizle birlikte yaptık. Öğrendik. Nerede neler yapabileceğimizi öğrendik. Bu yeterli değil ama en önemlisi birlikte hareket edebileceğimize, yola çıkacağımıza, birbirimize omuz verebileceğimize inandık. Gerisi ister istemez geldi. Şu an çok eksiğimiz var. Yeni merkezler yapılacak” diye konuştu.DÜNYAYI DOYURMAMIZ LAZIM!
Kocaoğlu, pazarlamanın önemine vurgu yaparken, “Ürettikten sonra pazarlamamız lazım. Önce İzmir sonra Ege, Türkiye, Avrupa ve dünyayı doyurmamız lazım. Bu ovalar ayağa kalkmak durumundadır. Bunu yapabilirsek hepimizin yaşam kalitesi artacaktır. Gelecek kuşaklara daha iyi bir İzmir, Türkiye ve kırsal bırakacağız. Aklın ve bilimin rehberliğinde kalkınma yolculuğumuzu emin adımlarla hep birlikte devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

AK PARTİLİ ŞENGÜL’E: TEESSÜFLE KARŞILIYORUM!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün söylemini eleştiren Kocaoğlu, “Adalet Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’in birikmiş 13-14 sorununu Ankara’ya götürdü, başbakana verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama bir de bir açıklamasında, ‘İzmir’de özellikle idari yargı ve mahkemeler tamamen CHP’nin kontrolünde’ dedi. Türkiye’de hukuk sisteminin geldiği nokta konusunda kendi partisinden bile yoğun eleştiriler olurken söylediği bu söze hiçbir anlam veremedim. Bunu teessüfle karşılıyorum. Biz birlikte olmak zorundayız. O parti, bu parti, bunlar olacak. Yarış da olacak. Seçimlerde mücadele de olacak. Ama bugün Türk ordusu Afrin’de. Birlik olacağız. Hepimizin kalbi Afrin’de savaşan, sınırlarda bekleyen, ülkeyi koruyan Mehmetçik için çarpacak. CHP’li milletvekillerimiz bu konuları mecliste gündeme getirdiler. Onlara da sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.BİZ HAZIRIZ, TCDD’NİN İHALEYE ÇIKMASINI BEKLİYORUZ
İZBAN hattının Kınık’a kadar uzanması hakkında açıklama yapan Kocaoğlu, “Bizim geldiğimiz günden beri planladığımız, çalışmalarını TCDD ile sürdürdüğümüz İZBAN hattının Aliağa-Bergama arasında 52 kilometre sonrasında Kınık’a da uzanacağını başbakan söyledi. Bizim memnuniyetle desteklediğimiz projeler bitti. Biz TCDD’nin hat için ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Alt yapıları, istasyonları, menfezleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Kınık’a giderse 25 kilometre daha eklenecek. İzmir’i raylı sistemle en güneyinden en kuzeyine bağlayacak. Tire, Ödemiş gibi ilçelerimiz de bu sisteme bağlanmış olacak” dedi.DAHA HAKKANİYETLİ SİSTEM ÖNERİLEMEDİ
Kent gündeminde son haftalarda en büyük tartışma konusu olan İZBAN’daki yeni sistem ‘artı para’ için konuşan Kocaoğlu, “Artı para, gittiğin kadar öde… Epeyce başımızı ağrıttı. Arkadaşlarımız çok eleştirdi. Her türlü eleştiriye açığız. Biz hakkaniyetli olması için çok çalıştık. Bizim oturttuğumuz sistemin adaletini sağlayacak başka bir sistem bize önerilemedi. Önerilirse memnuniyetle yaşama geçiririz. Biz üzerinde çok çalıştık. Bugün hakkaniyeti, adaleti, İzmir Büyükşehir Belediyesi uygulamak zorundadır. Bu konuda propaganda yapanlar, sosyal belediyecilik, sosyal devlet söylemi içinde olanlar şunu düşünecekler; 136 kilometre, 15 kilometre… Onda bir kilometre aynı ücretle gider mi? Gitmez mi? Aynı ücretle giderse bu hakkaniyetli mi olur, olmaz mı? Bu soruya bakarlarsa bizim ne yapmak istediğimizi anlayacaklar. Bu sistem sonrada bağlanan 19 ilçede uygulanmak için gelişti” diye konuştu.  YENİ ULAŞIM SİSTEMİ İÇİN DESTEĞİ YİNELEDİ
Kocaoğlu ayrıca İzmir’deki toplu ulaşım hamlesi ve minibüslerin sisteme entegre olması hakkında bilgi verdi. Pilot bölge olarak Seferihisar’ın seçildiği yeni uygulama için milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine çağrı mektubu yazan Kocaoğlu, Bergama’da da konuya değinerek vatandaştan destek istedi.

BU HAMLELER TÜRK YEREL YÖNETİM TARİHİNE İZMİR MODELİ OLARAK GEÇTİ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise yaptığı konuşmada, “Bergama çok önemli tarih kenti. 2 bin 500 yıllığı aşan bir uygarlık. Ayrıca burası çok önemli bir tarım kenti.  Burada çiftçiye yapılan yatırımların önemi bir başka. Tarım ekonominin en önemli kaldıraçlarından biridir. Uzun yıllardan beri sağlıklı politikalar üretilemediği için kısır kaldı. Bu bereketli topraklarda olmamıza rağmen birçok şeyi ithal etmek zorunda kaldık. Böyle bir coğrafyada bir belediye ve başkan tarımı asli işi olarak gördü. Çiftçinin kullandığı yollardan başlayıp, doğduğu yerlerde doymasını sağlayacak desteklere girişti. Bu hamleler çok önemli. Bunların hepsi Türk yerel yönetim tarihine İzmir modeli olarak geçti. Bu örnek hamleyi ülkemizi yönetenler de model olarak alacaktır. Bugün buradaki tesis de günün koşullarına göre modernleşti. Artık Avrupa standartlarında bir mezbahamız var” dedi.PROJEDE NELER VAR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 6360 sayılı kanun kapsamında Bergama Belediyesi’nden devraldığı mezbahayı, son teknoloji ile donatarak Avrupa Birliği standartlarında kesim tesisine dönüştürdü. Tesis, son teknoloji makine ve ekipmanla donatılırken, karkasa el temasını ortadan kaldıran sistem oluşturuldu. Kesimden karkasın tartılışına kadar her işlemin kamerayla izlenebildiği Bergama Mezbahası, otomatik hat sayesinde günde 150 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip. Yeni mezbaha, aynı zamanda 52 ton hayvanın karkasını soğutabilme özelliğini bünyesinde barındırıyor. Kesimden karkasın tartıldığı ana kadar tesisteki her süreç kamerayla izlenebiliyor.

ÜCRETSİZ KOYUN VE KEÇİ DAĞITIMI
Yerelde kalkınma hedefiyle Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama’da üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımının 5. etabını da gerçekleştirdi. “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında verilen eğitimi başarıyla tamamlayan 122 üretici, 476 adet koyun ve keçinin sahibi oldu. 5. Etabın da dağıtımıyla Bergama’da toplam 677 üreticiye 2539 küçükbaş hayvan desteği sağlandı.

KIRSAL DESTEK SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için hayata geçirdiği proje ile bugüne kadar Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Seferihisar, Selçuk, Menderes ve Kiraz ilçelerinde toplam 2031 üreticiye 7 bin 891 adet ücretsiz hayvan dağıtıldı. Yavrulayan 2912 küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı bugün 10 bin 803'e ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeye 2015 yılı Ekim ayında, Kınık Poyracık’taki 80 üreticiye 306 adet kıvırcık koyun-koç, Sakız koyunu, Tahirova cinsi koyun-koç ve keçi dağıtarak başlamıştı. Küçükbaş hayvancılığı destekleme konusunda Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Beydağ, Tire ve Dikili’de eğitim çalışmalarına devam ediyor.

 

 
Çanakkale 'Geçilmez ve Unutulmaz'
 
İzmir turizminde artış umutları büyütüyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Mart 2018 Cumartesi 22:29

bir kamu görevlisini görev ile ilgili bir yanlıştan dolayı mahkemeye veriyorsun.arkadan kaymakam veya vali yargılanmasın diye karar veriyor.idari hakime itiraz ediyorsun yargılanabilir diyor.dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde hakim kararından üstün atanmış kararı var veya yargılanamaz ben yargılatmam diyen atanmış var.kimse hukuktan üstün değildir.

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 17 Mart 2018 Cumartesi 22:20

en azından vatandaştan alıp vatandaşa veriyor. birileri gibi vatandaşın parası ile katrilyonluk saray ve milyarlık yazlıks aray yaptırmıyor.

Yorumu oyla      10      6  
neyzen 17 Mart 2018 Cumartesi 20:15

Birileri geleceğimizle oynuyor, ona sesi çıkmıyor da, köylüye dağıtılmış üç-beş koyun gözüne batmış! Biz seçtik Kocaoğlu'nu, o da köylüden yana, şansına küseceksin, gelecek seçimi bekleyeceksin!

Yorumu oyla      15      6  
haksızlık 17 Mart 2018 Cumartesi 17:44

bizim paralarımızla koyun alıp dagıtıyor.

Yorumu oyla      15      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı hastalara şifa ekibi
Fiziki ve sosyal yatırımların yanı sıra sağlık alanında da çalışmalar ...
Buca'da Çanakkale Şehitleri Belgeseli
Çanakkale Şehitleri’nin şanlı destanı Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik ...
Sakin Şehir'de Tohum Bayramı için geri sayım: Başkan'dan davet var!
Yerel tohumun yaşaması için Tohum Takas Şenlikleri başlatan ve Türkiye’ye ...
 
Bornova'da 'İklim Okulu'ndan seminer
Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü Avrupa ...
Bornova'da yeşil rekor!
Bornova Belediyesi, çocukların özgürce koşup oynayabilmesi için yeni parklar ...
Bayındır'da Çanakkale zaferi için anlamlı buluşma
Bayındır Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
 
Büyükşehir Meclisi’nde ‘Ekonomi Üniversitesi’ tartışması!
Üniversitenin Güzelbahçe’deki arazisinden yüzde 40’lık değil yüzde 14’lük ...
Hukukçular Bayındır'da istismarı ve şiddeti anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Barosu İşbirliğinde Bayındır Belediyesi ...
Selçuk’un TOKİ Projesi emin ellerde
Bayrakçıkule’de yeni bir yaşam alanının doğmasını sağlayacak TOKİ Proje ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva