HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2015 Cumartesi - 17:08

Kocaoğlu’ndan Küçük Menderes mesajları: İZBAN sözü, çöp yanıtı

Büyükşehir Belediyesi Bütünşehir Yasası’yla alanına dahil olan Tire ve Ödemiş’teki hizmet binaları açtı. İki törende konuşan Başkan Kocaoğlu’ndan önemli mesajlar geldi.

Kocaoğlu’ndan Küçük Menderes mesajları: İZBAN sözü, çöp yanıtı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ –  İzmir Büyükşehir Belediyesi Bütünşehir Yasası’yla merkeze bağlanan ilçelerde yatırımlarını sürdürüyor.

KOCAOĞLU’NDAN ÇED ÇIKIŞI: SİYASİ İRADE EKSİK!

Bostanlı’da Hasan Tahsin feribotunun ilk sefer töreni sonrası ilçe belediye başkanları birlikte Küçük Menderes turuna çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire ve Ödemiş’te hizmet merkezlerinin açılışını yaptı.



İZBAN SÖZÜ
Tire’deki törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma için var gücüyle çalıştığını ifade etti. Tire’de bu kapsamda yürütülen çalışmaların ülkeye örnek olduğunu ve Tarım Bakanlığı’ndan daha iyi çalıştıklarını aktaran Başkan Kocaoğlu, Süt Kuzusu ve sözleşmeli üretim modellerinin hükümet tarafından da uygulamaya alındığının altını çizdi. Kocaoğlu ayrıca “Tire’de arıtmanın temelini atıp en kısa sürede hizmete açacağız. Küçük Menderes’i koruyacağız. TCDD ile anlaşabilirsek Tire ve Ödemiş’e de raylı sistemi getireceğiz” dedi.



Başkan Kocaoğlu Ödemiş’teki törende ise daha detaylı açıklamalarda bulundu. İlçede krize neden olan ve Belediye Başkanı Mahmut Badem’in yargıya taşıyacağını duyurduğu çöp sorunu hakkında ilk kez konuşan Kocaoğlu, yerelde kalkına vurgusu yaptı.

BORNOVA, KARŞIYAKA BİRAZ DAHA BEKLEYECEK!
Kocaoğlu, Bütünşehir yasasıyla Büyükşehir’e bağlanan ilçelere merkez ilçelerden daha çok çalışmak zorunda olduklarını söyleyerek, “İlk 10 yıl içerisinde metro alanları, vapur alanı, fuar gibi genel konuların haricinde İzmir Büyükşehir Belediyesi,  İZSU ve Fen İşleri Birimleri Konak, Bornova, Karşıyaka’da yapmadığı yatırımı 10 ilçemizde gerçekleştirmiştir. Bütün alt yapı yatırımlarını tamamladık. Şimdi sıra 9 ilçemizde… Bornova’nın, Balçova’nın kaldırımları birkaç sene daha bekleyecek. Şimdi sıra 9 ilçeye yönelme zamanı. Bu 9 ilçede çok acil yatırıma ihtiyaç var. Biz adil hizmet götürüyoruz. Ödemiş’te belli kuyuların sularının azalması üzerine kuyular açarak su problemini çözmek için çalışmaları sürdürdük. 2013 – 2015 yılları arası 21 milyon 700 bin TL yol çalışması yapıldı. Daha özel iş bize bağlanmadan 10 yıl önce başlattığımız Bademli Kooperatifi’nden alışımız devam ediyor. Tarımı hayvancılığı kalkındırmak, insanımızın lokmasını büyütmek için elimizden gelen her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
ÇÖP VE TARTIŞMALI TESİS MESAJI
Yasa öncesinde Büyükşehir ile Ödemiş Belediyesi arasında ortak yapılan ve yasa sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen tesis tartışmalarına açıklık getiren Kocaoğlu, “Ödemiş’te mezbaha, otogar, sebze halinin yapımında Büyükşehir olarak katkıda bulunduk.  Biz katkıda bulunduk ama yasa sonrası mal da bize geçti. Biz Ödemiş’e katkıda bulunalım derken Ödemiş’ten destek aldık. Bunun sonunda Mahmut Badem ile bir araya geldik. Başkan’la konuşarak ‘Bunu çözmemiz gerekir’ dedik, bir formüle oturttuk. Çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.


 
Kocaoğlu, daha önce iki belediye arasında tartışma konusu olan çöp, katı atık tesisi gibi konularla ilgili, “Transfer ve katık tesisi noktalarında herkes eteğindekileri dökebilir. Ben konuşmayacağım. Katı atık dönüşüm istasyonları yer bulma çalışmaları, ÇED raporu gibi konularda çok zaman kaybetti.  Katı atık, transfer istasyonu ile ilgili sorunlar en kısa sürede çözülecektir” dedi.         
 
BAŞKANLARA EL ELE MESAJI
Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediyelere eşit yardım yaptıklarını söyleyerek, yerelde kalkınmanın sağlanabilmesi için belediyelerin el ele sorunları çözmesi gerektiğini söyledi.

Kocaoğlu, “Hizmette devamlılık esastır. Ödemiş’te arıtma tesisi projesine Mahmut Badem’le başladık,  Bekir Keskin ile bitirdik. Şimdi o bırakılan yerden daha ileriye götüreceğiz. Bu tür sorunların çözümü zaman alıyor. Bu sorunları el ele vererek tamamlayabiliriz. Fuarizmir’de 9 yılda bitirdik beceriksiz dediler. Ülkedeki kamulaşma mevzuatından dolayı yapacağımız problemimiz zaman alıyor” ifadelerini kullandı.
 
YERELDE KALKINMA ESAS
Kocaoğlu, “11 yıl önce yerelde kalkınma şiarı ile çıktığımız yolda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bir belediye başkanı sadece kanunun verdiği görevleri yaparak başkanlık yapamıyor. Onun ötesinde bir başkan kenti kalkındıracak, ayağa kaldıracak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımda yaptığı budur. Fuarzmir’i yapmanın amacı budur. Bizi iyi niyetle, adil davranarak, yasalara uyarak, ahlaka uyarak hizmet ürettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bütün başkanlarımızla var gücümüzle çalışacağız” dedi.



BADEM’DEN TEŞEKKÜR
Törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Badem, “Bugün artık Bütünşehir Yasası’yla İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün ilçelerdeki organizasyonlarını halkın yanına getirmek için yaptığı bu çalışma için teşekkür ediyoruz. Bu bina ile Büyükşehir Ödemiş’e daha yakın olacak. Bundan sonra inşallah Ödemişli’ler daha fazla hizmeti artarak alacak dertlerini iletebilecekler.  Kentin sorunu ile ilgili verdiği talimatlardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



CHP'DEN ÇIKARMA
Öte yandan Ankara katliamı yası sonrası görev dağılımı yaparak sahaya çıkan CHP İzmir Heyeti de seçim çalışmaları için Ödemiş'teydi... Açılışa tam kadro gelerek Başkan'a destek veren heyet ilçede Büyükşehir'in yerelde kalkınma politikalarını ve partinin vaatlerini vatandaşlara anlattı.

 
Flaş! Dağlıca'da çatışma: 3 asker şehit
 
Kaf-Kaf kazanmayı unuttu: 1-2
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Ekim 2015 Cumartesi 22:58

Ödemiş treni basmane son durak olmamalı. Torbalı açıldığında orada kalmalı. Zahmet olacak ama aktarma yapsınlar.

Yorumu oyla      11      5  
17 Ekim 2015 Cumartesi 21:20

İzmirin güney ilçelerine var, kuzey ilçeleri veya bakırçaya yok.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe barınağına kavuştu: Yıldırım’dan ‘İnce’ mesaj!
Üç yıldır yapımı süren Yalı Balıkçı Barınağı ile su ürünleri kontrol botu ...
Fuarİzmir’e ulaşımda büyük adım: Monoray projesinin…
Tahsis ve izin alınamaması nedeniyle sürekli ertelenen 2.2 kilometre uzunluğundaki ...
Tüm Yerel-Sen'den Selvitopu'na ziyaret
Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) Genel Başkanı ...
 
Devlet Tiyatrosu'ndan Urla'da bir ilk
Türkiye’nin 21 ilinde bulunan ve ilk kez İzmir’in Urla ilçesini bünyesine ...
Kemalpaşa yeni kültür merkezine kavuşuyor
Kemalpaşa’nın kültür ve sosyal hayatını derinden etkileyecek olan Kültür, ...
Konak’ta tarihe yolculuk devam ediyor
Yaklaşık 2 bin 500 tescilli yapıyla İzmir’in önemli tarihi merkezlerine ...
 
Kocaoğlu’ndan ÇED çıkışı: Siyasi irade eksik!
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı 3 arabalı vapurdan Hasan Tahsin ...
Buca’da ‘bilim’ sokaklara taşıyor
Bilim’in kalbi Buca’da atacak. “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme ...
Karşıyaka’da kaçak yapıya geçit yok
Kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva