HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2016 Cumartesi - 10:11

Kocaoğlu’ndan ‘İstinye Park’ krizinde toplu yanıt!

Başkan Kocaoğlu’ndan Balçova Arsa Mağdurları’nın eylemi ve Büyükşehir binasında yaşanan arbedeyle gündeme gelen iddialara toplu yanıt geldi.

Kocaoğlu’ndan ‘İstinye Park’ krizinde toplu yanıt!

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege TV’de katıldığı Mercek Programında Balçova Arsa Mağdurları’nın eylemi ve Büyükşehir binasında yaşanan arbedeyle gündeme gelen iddialara toplu yanıt verdi.

Balçova arsa mağdurlarının eylemi ile gündeme gelen Üçkuyular’daki Doğuş Grubu’nun arazisi ile ilgili “Balçova arsa mağdurları ile Üçkuyular’daki Doğuş Grubu arazisi arasında ne gibi bir bağ var?” sorusuna da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, ikisi arasında herhangi bir bağın bulunmadığını belirterek, şunları söyledi: “Balçova’daki arazide tapulular var, bir de tapu verilmemiş makbuzu olanlar var. Arazinin planlamasını ve zemin etüdünü yaptık. Dere yatağı ve çukur olduğu için zemin etüdü yapıldığında bir çok yerin bina yapılması için sakıncalı olduğu ortaya çıktı. Yollarda istinat duvarı yapılması gerekiyordu. Burada bizim Olimpiyat Evlerimiz vardı. Emsali 1.6. Bu araziye de ancak 1.6 emsal verilir. İstinat duvarlarının yapılması lazım yoksa facia olabileceğini söyledik. Ancak vatandaşlar yıllardır 8 kat imar verileceği, 4 tane dairesinin olacağı hayalini kurmuş, gözünde büyütmüş. Ancak biz elimizden geleni yaptık. Burada daha fazla yoğunluk vermek mümkün değil. Tapusuz olanlara ise zaten belediyenin ‘sana şu araziyi verdim’ deme lüksü yok. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bunu geçirip Balçova’da veya herhangi bir yerdeki bir araziyi makbuzu olanlara verme yetkisi var. Doğuş arazisi ile bu konunun herhangi bir ilgisi yok!”

ÖZFATURA’YA TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura’nın konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara da teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Ata Caddesi’nde emsal 5, Alsancak’ta 7 diyerek itiraz ediyorlar. Zamanında buralara bu emsaller verilmiş. Ancak kentin durum malum.  Otopark yok.. Park yok… Yol yok. Sağlıklı bir kent 1.5 emsalden fazla verdiğiniz zaman kurulamıyor. Şehir planlama,  bilim böyle diyor. Zaten ben açıklamamda Burhan Özfatura’nın adını vermedim. Kendisi  dürüstçe açıklama yaptı. Teşekkür ediyorum.  İyi niyetle,  kentin gelişmesi, yatırım yapılması için  Doğuş Grubu arazisine 2.5 emsal verilmiş. 2.5 emsal, arsa sahibini kazanılmış hakkı. Belediye Başkanı buranın imarını değiştiremez.  Değiştirirse mahkemeden döner.  Doğrudur;  yanlıştır ama bunu tartışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Üçkuyular’da kamulaştırma yaparak ‘35 milyon lira kamuya zarar ettirdi’ deniyor. Üçkuyular’da  Büyükşehir’in bir arazisi yok. Konak Belediyesi’nin, Doğuş Grubu’nun ve birkaç şahsın vardı. Sonra Konak Belediyesi ikiye bölününce bir kısmı Konak diğer bir kısmı Karabağlar Belediyesi’nde kaldı. Büyükşehir Belediyesi olarak metro ulaşımını desteklemek için, semt garajı ve otopark yapımı için Doğuş Grubu, Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’nden 9.5 dönüm alan aldık. Arkadaki yola da el atıldığı için el atma davaları vardı. Bir kısmını kamulaştırmaya karar verdik. Ben oradaki yolu açabilmek, oradaki kavşağı ve terminali yapabilmek için bu bölgede kamulaştırma yaptım. Mahkemede de vatandaşın hakkını verdim. ‘Başkan zarara uğrattı’ diyorlar.  Vatandaşın yasal hakkını ödemeyecek miyim? Bunlar yanlış şeyler”.

AKIL, MANTIK VE İFTİRA
Giraudlar’ın arsasının imara açıldığı için suçlandığını da söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Cemil Şeboy burada.  Hiçbir  zaman aynı partide olmadık. Cemil Şeboy bana geldi. ‘Bunların hakkı, buraya imar verilmesi gerekiyor. Zaten ben veriyordum’ dedi.  Ben de o zamanlar var olan ANAP, Doğru Yol ve AK Parti’deki arkadaşlarla konuştum. Efendim ben Arçelik bayisiymişim. Rahmi Koç’u tanıyormuşum. Giraudlar’ın arsasına imar vermişim. Akıl var, mantık var. Rahmi Koç, rahmetli Mustafa Koç, Ali Koç, Suna Kıraç’ın 200, 300 veya 3 bin daireye aracılık yapar mı? Bir iftira at ama inandırıcı olsun!”

 
Buca Soma’yı andı: Acı ilk günkü gibi…
 
Büyükşehir’den üreticiye selam, desteğe devam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Soma’yı andı: Acı ilk günkü gibi…
Soma faciası Buca’da da unutulmadı. 2014 yılında Soma Kömür İşletmeleri'nde ...
Konak’ta konteyner temizliği harekatı
Daha temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, ...
Karşıyaka ‘ÇiçekYaka’ oldu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 15’inci kez düzenlenen ‘Karşıyaka ...
 
Bornova’da yaz sporla geçecek!
Spor kurslarında yaz dönemine geçiliyor. Her yıl yaz ve kış olmak üzere ...
Büyükşehir Meclisi’nde 5 saatlik ESHOT-İZSU maratonu!
ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinin hesap cetvelleri ve İZSU’ya ait faaliyet ...
Başkan Kocaoğlu gönlündeki ‘başbakanı’ açıkladı!
Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti’deki olağanüstü kongre öncesi ‘Binali ...
 
Kınık maden şehitlerini andı
Soma faciasında 51 şehit veren Kınık ilçesinde yiten canlar anıldı.
Eroğlu Büyükşehir’e müjdeyle geldi: Çöpte ÇED krizine son!
Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel ...
‘Yeni Kültürpark’ görücüye çıktı: Neler yapılacak?
Büyükşehir Belediyesi hazırlanan projeyi tanıtırken, kentin kanaat önderlerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva