HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2012 Çarşamba - 13:57

Kocaoğlu'ndan Gökçek'e ve AK Parti'ye yağmur yanıtı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte yaşamı felç eden yağmur nedeniyle maruz kaldığı seri sosyal medya eleştirilerine yanıt verdi. Kocaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘seri tweet’lerine ‘bir meslektaşım’ ifadesi kullanarak, “Geçmiş yıllarda bazı büyük kentlerimizde yaşanan sel faciaları sonrasında ‘Afetin siyaseti olmaz’ diyerek bu konuda en küçük bir imada dahi bulunmayan bir belediye başkanı olarak, İzmir’deki son yağışlardan siyasi rant elde etmeye çalışan bir ‘meslektaş’ımın ve bazı siyasetçilerin neredeyse ‘zil takar’ halini anlamakta gerçekten zorlanıyorum” karşı çıktı.

Kocaoğlu ndan Gökçek e ve AK Parti ye yağmur yanıtı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aşırı yağışların olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla 2004- 2012 yılları arasında 251 milyon 200 bin liralık alt yapı yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “1995 yılında yaşanan sel felaketinin bir daha tekrarlanmaması için kent tarihinin en büyük yatırımlarını yapan bir yerel yönetim olarak, metrekareye 83.6 kg.lık yağışın düştüğü son yağmurların siyaset malzemesi haline getirilmesini kabullenmemiz mümkün değildir” diye konuştu.
 
AK Parti İzmir, Büyükşehir'i twitter'dan vurdu!

Geçmiş yıllarda bazı büyük kentlerimizde yaşanan sel faciaları sonrasında “Afetin siyaseti olmaz” diyerek bu konuda bırakın eleştiriyi, en küçük bir imada dahi bulunmadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Aşırı yağışlardan siyasi rant elde etmeye çalışan bir ‘meslektaş’ımın ve İzmir’in bazı siyasetçilerinin neredeyse ‘zil takar’ halini anlamakta gerçekten zorlanıyorum” dedi.
 
İZSU’DAN ALT YAPIYA 251.2 MİLYON LİRA
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1995 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında su baskınlarına karşı kenti korumak için yoğun alt yapı çalışması gerçekleştirdi. 2004 – 2012 yılları arasında 71 derede 96 kilometre uzunluğunda ıslah yapıldı. 139 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı ve 644 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşendi. Sel havzalarında sele ve erozyona karşı önlemler alındı. 1997 yılında yapılan proje hatası nedeniyle her yağışta büyük sıkıntı yaşanan Mavişehir’deki sorun, Büyükşehir tarafından 2009 yılında çözüldü. İZSU, dere temizlikleri için 11.2 milyon lira değerinde araç satın aldı. Bugüne kadar ihaleyle gerçekleştirilen 213 derenin temizlik ve bakımı hizmet filosuna katılan 20 adet iş makinesi ve 20 adet kamyonla yapılmaya başlandı. Bakım ve temizlik çalışmalarının daha planlı ve programlı olarak yürütüldü. Yağışın olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla 2004- 2012 yılları arasında 251 milyon 200 bin liralık alt yapı yatırımı yapıldı.

İZSU Genel Müdürlüğü, kent içinde çeşitli bölgelerde yağışlarda sıkıntı yaşanan cadde ve sokaklarda gerçekleştirilecek olan yağmur suyu ve atık su kanalları yapımı için semtlerin özel konumuna uygun projeler hazırladı.
 
DERE ISLAHLARI ETKİLİ OLDU
Meteoroloji kayıtlarına göre İzmir’de Aralık ayı uzun yıllar ortalaması metrekarede 136.8 kilogram iken, sadece 9 ve 10 Aralık tarihleri arasında metrekareye 83.6 kilogram yağış düştü. Yağışın olumsuz etkilerine karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 saat aralıksız görev yaptı. Ekipler, yağmurun başlaması ile birlikte gündüz ve yağışın devam ettiği gece boyunca özellikle sorunlu noktalarda aralıksız çalıştı. İtfaiye Daire Başkanlığı da kentin kuzey ve güney noktalarında olmak üzere iki ayrı hasar tespit komisyonu oluşturdu.

Yağışın kentteki etkilerini ve çalışmaları değerlendiren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, derelerde ve alt geçitlerde bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, “Metropol alanda gerçekleştirdiğimiz dere ıslahları ve yaptığımız su tutucu bentler sayesinde yağmur suları dereler vasıtasıyla denize ulaşmış ve derelerde bir taşkın yaşanmamıştır. Şehir içi alt geçitlerde tüm drenaj sistemi çalışmış ve su tahliyesi yapılmıştır. Kentin bazı bölgelerinde birleşik sistem kanalizasyon hatlarında kritik yerlerde taşkın riskine karşı seyyar pompalar, iş makineleri yağış öncesinde monte edilmiş ve çalışır halde tutulmuştur” diye konuştu.
 
http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s770167.jpg
 
İZSU DÖRT KOLDAN ÇALIŞIYOR
İZSU Genel Müdürlüğü, son yağışlarda sıkıntı yaşanan bölgelerde yürüttüğü imalat çalışmaları ve projelere ilişkin şu bilgileri verdi:
 
* Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarının önlenmesi amacıyla İZSU Genel Müdürlüğü’nce 2 kısım halinde uzunluğu yaklaşık 12 bin metre olan bölgesel bir yağmur suyu projesi hazırlandı. 11 bin metre uzunluğundaki 2. kısmın yapım ihalesine çıkılacak.
 
* Bornova Atatürk Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarının önlenmesi amacıyla Hürriyet, Barboros, Ziya Gökalp, Yavuz caddeleri ve sokaklarında yağmur suyu kanalı yapım çalışmaları sürüyor.
 
* Bornova Çamdibi bölgesinde kanal sorunlarının çözümlenmesi amacıyla dere yatakları düzenlenecek, atık su ile yağmur suyu hatları birbirinden ayrılacak. Hazırlanan proje kapsamında imalatların yapımı için ihale çalışmalarına başlandı.
 
* Bayraklı Sevgi Yolu ve çevre sokaklarda yaşanan su taşkınlarının önlenmesi için 4200 metre olan yağmur suyu kanalı döşeniyor.
 
* Konak Güzelyalı Mahallesi’nde yaşanan su taşkınlarının önlenmesi amacıyla 4750 metre uzunluğunda yağmur suyu ve atık su kanalı ile 1 adet yağmur suyu terfi merkezi projesi hazırlandı. İhale çalışmaları başladı.
 
* İnönü Caddesi üzerinde yer alan Hatay Metro İstasyonu ve çevresinde yaşanan su baskınlarının önlenmesi için 3350 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı projesi hazırlandı. İhale çalışmalarına başlandı.
 
* Karabağlar Orcaner İş Merkezi önü, Yeşillik Caddesi, Bozyaka ve üst havzada yer alan sokaklarda yağışlarda yaşanan sıkıntıyı önlemek amacıyla 5 bin 565 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı projesi için ihale çalışmalarına başlandı.
 
* Buca İnkilap Mahlalesi 502 Sokak, pazaryeri ve metro istasyonu çevresi ile Şirinyer bölgesinde yaşanan su baskınlarının önlenmesi amacıyla 2 kısım halinde 6500 metre uzunluğunda yağmur suyu projesi hazırlandı. Projenin birinci kısmında 774 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı ile bir adet yağmur suyu terfi merkezi imalatı tamamlandı. 5683 metre uzunluğundaki 2. kısmın yapım ihalesine çalışmaları başlayacak.
 
* Konak Fezvipaşa ve Eşrefpaşa Caddesi kavşağı ile Cumhuriyet Bulvarı’ndaki yağmur sularının bertarafı için 3740 metre uzunluğundaki yağmur suyu, 617 metre uzunluğunda atık su kanalı projeleri hazırlandı. İhale çalışmalarına başlanıyor.
 
* Buca Kuruceşme, Yıldız ve Çamlıkule mahallelerinden geçen Kozağaç Deresi’nin yan kolunun düzenlenmesi ve çevredeki cadde ve sokakların yaşanan taşkınların önlenmesi için 10 bin metre uzunluğunda kanal ve yağmur suyu projesi hazırlandı. Projenin 6500 metrelik bölümünde imalatlar tamamlandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 13 Aralık 2012 Perşembe 12:32

1995 yılındaki sel felaketinde eğer yanlış hatırlamıyorsam 67 vatandaşımız vefat etmişti o günden bugüne daha şiddetli yağışlar görmemize rağmen böyle bir felaketi bir daha yaşamadık. 2006 yılı mayıs ayında keçiörende yağan 5 dk yağmurla ortalık göle döndü yıl 2011 ankaradaki yağan yağmurda aradan geçen 5 yıla rağmen bir alt geçit havuza dönebiliyor bu da ankaranın altyapısına ne kadar önem verildiğini gözler önüne seriyor ankaranın başkent olmasına rağmen.

Yorumu oyla      15      5  
13 Aralık 2012 Perşembe 12:16

çamdibinin imar sorununu neden bitirmiyorsunuz bu çağda çıkmaz sokak olur mu çamdibinde oturuyorsan olur sokak gibi cadde olur mu çamdibinde oturuyorsan olur hazineye ait arsa üzerine ev yapılan yerlere imar var fakat parasıyla alınmış arsa üzerine ev yapılan çamdibi ne yok yani hırsızlığa teşvik var

Yorumu oyla      12      6  
deniz hazan 13 Aralık 2012 Perşembe 12:01

sayın başkan 2 ay önce ihaleye verdiyiniz...evka 4 yolunda altyapı yapıldı yapılan alt yapıdada asfalt yol kalmadı insanların ölümüne neden olabilirdiniz...allahtan gelen affete kimse siyaset yapmaz...aba yapılmış yolun çatlaması sizin bu işi bilmemenizden kaynaklanıyor...

Yorumu oyla      12      7  
engin 13 Aralık 2012 Perşembe 09:10

"2004- 2012 yılları arasında 251 milyon 200 bin liralık alt yapı yatırımı gerçekleştirdik" diyor aziz kocaoğlu.hiçbirşey yapılmamış gibi göstermeye çalışmayın.yapılanlar var ihaleye çıkılanlar var.eğer hiçbirşey yapılmadı diyorsanızda 251 milyon tl nereye harcandı onun hesabını sorun.gerekirse yargıya başvurun.ama hiçbirşey yapılmadı diyemezsiniz.

Yorumu oyla      19      5  
deli bekir 13 Aralık 2012 Perşembe 08:44

ihalesine çıkılacak,çalışmaları sürüyor,başlandı.döşeniyor,başlanacak , başlanıyor, yahuu biten proje nerde.. bu nasıl çalışmak. bu gidişte daha çook su baskınları olur

Yorumu oyla      11      15  
bülent ışık 13 Aralık 2012 Perşembe 08:44

Metro çukuruna düşüp ölen insanı ne çabuk unutmuş Ankara büyükşehir belediye başkanı.Kendisi metroyu Ulaştırma bakanlığına devrettiği için metro konusunda allahtan yorum yapamıyor.

Yorumu oyla      18      6  
özkan 12 Aralık 2012 Çarşamba 21:43

"ihale çalışmalarına başlandı veya başlanıyor" demek çalışma yapıldığı anlamına gelmez. keşke "yapıldı, bitirildi" diyebilseydi başkan

Yorumu oyla      17      22  
Murat K. 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:31

Aziz Kocaoğlu kadar bu şehirde altyapı yatırımı yapan bir belediye başkanı yok.Şehir içinde makyajlı işler yapmıyor, çünkü bence işi başından aşkın.O kadar çok yağmur yağdıki, değil İzmir, Londra dahi etkilenirdi.Altyapı bitince sıra makyajlı işlere de gelecek ve bazıları o zaman Aziz beyi eleştirecek bir konu bulamayacak.İzmirli'nin oyunun rengi belli, twitter miwitter falan sökmez bize!

Yorumu oyla      29      11  
Zil Takıp oynamak 12 Aralık 2012 Çarşamba 20:10

Evet...İzmire çok yağmur yağdı... şıkıdım.. şıkıdım...seçimleri alırız artık...TWEET... TWEET... :) OLAĞAN DIŞI TABİAT OLAYLARI VE FELAKETLER KARŞISINDA SİYASET BÖYLEMİ OLMALI.. Siyasi polemiğe mi dökülmeli.. KOCAOĞLU SİTEMİNDE HAKLI BENCE...

Yorumu oyla      27      10  
İ.MELİH 12 Aralık 2012 Çarşamba 18:27

Gökçek, geçen yıl 16 Haziran günü Ankara’daki yağmurun ardından Balgat’taki 70 Gün alt geçidinin suyla dolması ve vatandaşların boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine ‘’Bu normal bir yağış değil. Bu duruma hiçbir altyapı dayanmaz’’ demişti. Balıkadamların yardımı ile alt geçitte boğulmaktan son anda kurtulan Aykut Fındıkçı adlı vatandaş da olaydan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’ye dava açtı. Ankara 11. Sulh Hukuk Mahkemesi de Fındıkçı’yı haklı buldu ve belediyeyi tazminata mahkum etti.

Yorumu oyla      42      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12.12.12 çılgınlığı: Binlerce çift dünyaevine girdi
Evlenmek isteyenlerin özlemle beklediklerin 12.12.12. tarihi geldi çattı ...
Şenol’dan ‘Çernobil’ isyanı: Gaziemir karantinaya alınsın!
Gaziemir Belediye Başkanı, ‘İzmir’in Çernobil’i olarak anılan ve içinde ...
EXPO gururu: Loscartales’ten İzmir’e ve dosyasına tam not
İzmir, EXPO 2020 adaylık sürecinde BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez ...
 
Güzelbahçe'de yol yapımı tam gaz
Güzelbahçe Belediyesi, ilçe trafiğine nefes aldıracak yol çalışmalarına devam ediyor.
Bornova’da temizlikte yeni dönüm
Bornova Belediyesi, daha temiz sokak ve meydanlar için yeraltı çöp konteyneri ...
Bergama'da UNESCO Kurulu'dan ilk zirve
Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası adaylık çalışmalarına destek için danışma kurulu oluşturuldu.
 
‘Şiddet gören kadının tanığa ihtiyacı yok’
İnsan Hakları Günü’nün 64. yılı nedeniyle Konak Belediyesi, İzmir Valiliği ...
12.12.2012 çiftlerine Başkan Solak’tan gelinlik
Evlilik tarihlerini 12.12.2012 olarak belirleyerek, unutulmaz bir gün ...
Şemikler'e yaya alt geçidi ihalesi tamam
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile Şemikler’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva