HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ağustos 2016 Salı - 17:34

Kocaoğlu İzmir'e seslendi: Bu sene bambaşka bir...

Büyükşehir Belediye Başkanı, “İzmirli hemşerilerimize sesleniyorum: Bu sene bambaşka bir fuar var. Herkes bir defa İzmir Enternasyonal Fuarı’na gelsin. Çoluğuyla, çocuğuyla, eşiyle, dostuyla gelsin. Fuar’da herkese göre eğlence, herkese göre lezzet ve herkesin göreceği, tanıyacağı şeyler var” dedi.

Kocaoğlu İzmir e seslendi: Bu sene bambaşka bir...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere “Bu fuarı kaçırmayın” çağrısı yaptı. Ben TV’de yayınlanan programda Gazeteci Erol Yaraş’ın sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “Bu sene 10 gün içerisinde 600 sanatçı ağırlıyoruz. Ve her akşam açık havada, ismet İnönü’de, İzmir Sanat’ta, Mogamba’da, çim alanda, her tarafta konserler var, sokak gösterileri var, motosiklet şovları var;  her köşesinde sanat var, aktivite var” diye konuştu. Programda İzmirlilere çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ben buradan İzmirli hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum: Bu sene bambaşka bir fuar var. Herkes bir defa İzmir Enternasyonal Fuarı’na gelsin. Çoluğuyla, çocuğuyla, eşiyle, dostuyla gelsin. Herkese göre eğlence de var, herkese göre lezzet de var, herkesin göreceği ve tanıyacağı şeyler de var. Herkesin bir defa fuara gelmesi demek, kentin kalkınmasına katkıda bulunması demek, kendi lokmasını büyütmesi demek. Biz bu fuarı bunun için yapıyoruz. Sanırım hemşehrilerim bunu çok iyi anlamıştır” dedi.

Eğlence, kültür ve sanat daha da güçlenecek
Folkart’ın etkinlik, Vestel’in de inovasyon sponsoru olmasının 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na önemli bir hareketlilik getirdiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fuar bu yıl yeniden hayat buldu diyebiliyoruz. Seneye başka sponsorlar da gelsin, tüm dünyaya örnek bir fuar sergileyelim. Biz Belediye olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Sponsorlarımız da koydu. Onlara teşekkür ediyorum. Bu sponsor sayısı 10 tane, 20 tane olsa kenti uçururuz. Ben niye fuara para harcıyorum, zarar ediyorum? Kent kazansın, kent kalkınsın diye! Bugün hizmet sektörünün kalkınması için fuarlardan başka hangi etkinlikler yapılıyor? Biz bu kenti hizmet sektöründe, turizm sektöründe fuarcılığa verdiğimiz destekle kalkındırdık. Bu yılki başarımızdan sonra umuyorum seneye çok daha büyük bir katılım olacak. İEF’nin eğlence, kültür, sanat ayağını güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Bir Fuar klasiği: Başkan’la selfie
Fuar ziyaretçilerinin seyyar satıcılar gibi rahatsız edici bir durumla karşılaşmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, İEF’ye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle anlattı: “Mesela tramvayı ve elektrikli otobüsü hollerin önünde sergiliyoruz. Çok büyük ilgi görüyorlar. Ben tramvaya arka kapıdan girdim; ön kapıya gelinceye kadar yaklaşık on dakika geçti. Hem sohbet ettik hem de selfie çektirdik insanlarla… İğneyi kendime batıracak olursam, geçen seneye kadar Büyükşehir standı klasikti. Ama bu sene ziyaret ettiğimde, çok daha kalabalıktı ve herkes farklı bir şeyle meşgul oluyordu. Bütün tanıtımı, bütün anlatımı inovasyonla birleştirdik. Simülasyonlar sayesinde insanlar körfezde geziyor, paraşütle atlıyor. İşin teknolojik boyutu devreye girdiği için merakla birlikte ilgi daha yoğun oluyor.”

Başkan Kocaoğlu, Basmane kapısından girişte yoğunluktan dolayı zaman zaman sıkışıklık olduğunu hatırlatarak Fuar ziyaretçilerine Lozan ve Montrö kapılarını kullanmaları tavsiyesinde de bulundu.

 
Urla'daki kültür merkezi projesi yargıya taşındı!
 
Acı haber: Ünlü sanatçı yaşamını yitirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 31 Ağustos 2016 Çarşamba 11:26

İEF bu sene sanat ağırlıklı, fir festival havası var, tabi buda izmir için güzel etkinlikler, halkın buna ihtiyacı var, sponsorlar türk sanatçıları yanında, uluslar arası pop sanatçılarını da getirmelidir. brodway müzikalleride getirilmeli.tema yönü de hafif kalmamalı tema içeriği ileilgilide uluslararsı katılım ve yenilikler sergilenmeli. umarım 86. İEF. daha görkemli olur.

Yorumu oyla      11      5  
fuar tavsiye 31 Ağustos 2016 Çarşamba 10:05

Motorsiklet sovu bir harikaydı izlerken benim nefesim kesildi.aktiviteler dunya capında olunca insanlar ilgi gosteriyor. bir tavsiyemiz : Paris Disneyland Studio bolumundeki aktivitelerin bir iki tanesini getirme imkanı olursa super olur ( asansor HOLLYWOOD TOWER veya jet tren COASTER) ,o zaman Fuar dunya capında ses getirir ki mekan olarak buna cok musait.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa 30 Ağustos'u kutladı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi ...
İzmir Fuarı'nda her gün ayrı şölen!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos günü inovasyondan eğlenceye, ...
Urla Büyük Zafer'in 94.yılını kutladı
Urla 30 Ağustos Zafer Bayramının 94’ncü yıl dönümünü kutladı.
 
Foça'da 'büyük zafer' coşkusu!
Foça’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi…
Başkan Piriştina Somalı çocukların yüzünü güldürdü
Soma maden faciasında yakınını kaybeden çocuklara tatil hediyesi Buca ...
İzmir-Cape Town dostluğu: Gündem yenilenebilir enerji!
Son dönemde gerçekleşen karşılıklı ziyaretler ve imzalanan işbirliği anlaşmasıyla ...
 
'Yeni Kültürpark' İEF'de görücüye çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ı yeniden tasarlayarak geleceğe ...
Bornova’da 30 Ağustos coşkusu
Bornova Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla karşılamaya hazırlanıyor. ...
Karşıyaka’da ‘ücretsiz internet’ keyfi
Karşıyaka Belediyesi, kentin en işlek noktalarında kullanıma sunduğu ‘ücretsiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva