HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2019 Pazar - 16:08

Koca ve Yıldırım, şehir hastanesini inceledi: Kentin 'sağlık üssü' olacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'deki inşaatı devam eden şehir hastanesinin kenti "sağlık üssü" yapabilecek şekilde konumlandırıldığını belirterek, "Özellikle sağlık turizminde de İzmir bundan böyle bir şehir hastanesiyle daha ciddi bir pay alabilir noktaya gelecek." dedi.

Koca ve Yıldırım, şehir hastanesini inceledi: Kentin  sağlık üssü  olacak!

Fahrettin Koca ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Fahrettin Koca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir'de yapımı süren Bayraklı Şehir Hastanesini yerinde görmek, eksiklerini belirleyip süreci takip etmek için Binali Yıldırım ile düzenlenen bilgilendime toplantısına katıldıklarını belirtti. 

 İzmir'in ticareti, üniversiteleri ve sanayisiyle önemli bir metropol kenti olduğunu dile getiren Koca, "Şehir hastanemiz toplam 630 bin kapalı alanı olan, 2 bin 60 yatak kapasiteli, özellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi 300 yataklı olarak ayrıca ilave olduğu, yüksek güvenlikli adli psikiyatrik hastane dediğimiz yine 100 yataklı hastanesi olan, İzmir'i sağlık üssü yapabilecek bir şehir hastanesi olarak konumlandı. Özellikle sağlık turizminde de İzmir bundan böyle bir şehir hastanesiyle daha ciddi bir pay alabilir noktaya gelecek." dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim" dediği şehir hastanelerinden 10'uncusunu Bursa'da açtıklarını hatırlatan Koca, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatının planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, "Biz şehir hastanelerimizi bütün disiplinleriyle son noktada sağlık hizmeti veren, hastanın artık başka bir sağlık kuruluşuna sevk edilmediği hastaneler olarak planlıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Koca, inşaatın 31 Mayıs 2020'de bitirilmesinin planlandığını, bu planlamaya uygun inşaat çalışmalarının sorunsuz şekilde ilerlediğini anlattı. Karayolları Genel Müdürlüğünün de ulaşımla ilgili ihaleyi gerçekleştirdiğini söyleyen Bakan Koca, "Bu noktada ulaşım sorunlarının da çözüme kavuşturulduğunu görmüş olduk." dedi. 

Koca, hastane inşaatının tamamlanma tarihine göre bir açılışın tarihi belirleneceğini kaydetti.

Bir basın mensubunun, "Şehir hastanesi tamamlanınca İzmir'deki diğer hastaneler kapatılıp buraya mı taşınacak?" sorusu üzerine ise Koca, "Genel olarak söylüyorum, taşıdığımız eski yapıları yine sağlık ve eğitim amaçlı daha çok ikinci basamak, yeri geldiğinde ihtiyaca göre bahar projesi de dediğimiz, bağımlılıkla ilgili rehabilitasyon merkezi hastaneleri dahil olmak üzere planlamayı yapıyoruz. İzmir için de bu hastanelerin kapatılmayacağı, yine eğitim ve sağlık amaçlı devam edeceğini söylemek istiyoruz." şeklinde konuştu. 

İZMİR'E 5 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK
Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da İzmir'in bir dünya şehri olduğunu, yapılacak şehir hastanesiyle kente verilen sağlık hizmetlerinin de çok farklı yerlere geleceğini vurguladı. 

İnşaat alanına gelince 2014 yılını hatırladığını dile getiren Yıldırım, "O gün dolaşa dolaşa sonunda çevre yolunun üzerinde bu bölgeye karar vermiştik. Şimdi burada güzel eserin yükseldiğini gördükçe verdiğimiz kararın ne kadar isabetli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. İzmir'de biz '35 İzmir, 35 Proje' diye yola çıktık. Bunlar bugün birer birer hayata geçiyor. Proje dediğinizde tırı vırı işler değil 5 milyar liranın üzerinde yatırımdan bahsediyoruz." dedi. 

Yıldırım, yapımı devam eden Çandarlı Limanı'na ilişkin ise şunları kaydetti:

"Altyapısı yapıldı, büyük oranda üstyapı meselesini o zaman da açıkladığımız gibi artık genel bütçeyle, kamu kaynağıyla yapmayacağız,  yap-işlet modeliyle yapacağız. Orada bir gecikme var ama biz onu kayıp görmüyoruz çünkü altyapı otoyol bağlantıları istediğimiz şekilde değildi. Otoyol yapımı devam ediyor. Yıl sonuna kadar muhtemelen tamamlanacak. Bundan sonra da uluslararası yerli yatırımcılarla projeyi devam ettireceğiz."

Bakan Koca ile Binali Yıldırım'a, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Burak Öztop da eşlik etti. (AA)

 
Foça'da 'Shall We?'den doğa temizliği
 
İzmir'de motosiklet kamyonun altında kaldı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 26 Ağustos 2019 Pazartesi 13:29

Sıfatı ne diye soran arkadaşım, Binali Yıldırım TBMM eski Başkanı ve İzmir Milletvekili. Yeni bir çevre yolu projesi de uzun yıllardır gündemde. Büyük ihtimal YİD ile yapılır. 8-10 tane tüneli olan, şimdiki çevre yoluna paralel giden bir yol ama en az 10 yıl daha hayata geçmez.

Yorumu oyla      4      5  
Sıfatı ne? 26 Ağustos 2019 Pazartesi 11:40

En son sıfatı AKP İstanbul Belediye Başkanı adayı olan,2 defa seçimde yenilen bu kişi hangi sıfatla İzmir'de ortalıkta dolaşıyor. Daha önce de İzmir'de Belediye Başkan adayı olup seçimi kaybetmiş idi. Özetlersek 3 defa Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmiş bir kişi.Hele hele unutulmaz lafı "OYLARI ÇALDILAR" tarihe geçecektir.

Yorumu oyla      4      5  
Lombak 26 Ağustos 2019 Pazartesi 10:52

Hayret kimse çevre yolu tıkanıklığından bahsetmemiş. Zaten hastanenin karşısındaki avm ve diğer işyerlerinin trafiği çevreyolu trafiğiyle birleşince iş çıkış saatlerinde yolu kilitliyor. Bir de üstüne 2060 yataklı hastanenin trafiğini ekleyin. Dünyada çevre yolu sabote eden milletlerdeniz. Bir çevreyolu daha yapılsın bu bitti.

Yorumu oyla      6      5  
26 Ağustos 2019 Pazartesi 10:27

Kuş uçmaz kervan geçmez bir yere hastane yapmak, anca size yakışırdı zaten

Yorumu oyla      8      6  
izmirli 26 Ağustos 2019 Pazartesi 10:00

bir an önce gitmenizi bekliyoruz.. bir ayda herşey düzenine girecek.. yaptığınız yıkım kalıcı olmayacak

Yorumu oyla      8      5  
TC misafir 26 Ağustos 2019 Pazartesi 09:46

Övündükleri şey özetle; merkezi yerlerdeki hastanelerin işlevini azaltıp vatandaşı dağ başına birilerinin cebini doldurmaya göndermek

Yorumu oyla      10      5  
Z.B 26 Ağustos 2019 Pazartesi 08:41

Yıllar öncesi televizyonda yayınlanan bir programda, bir fotoğraf gösterilerek bunlar neye bakıyor diye soru sorarlardı. Tahminde bulunanlar gerçeği öğrendiğinde de genellikle ya çok şaşırır yada çoğu zamanda kahkahayla gülerlerdi. Tabi ki televizyon karşısında biz izleyicilerde çoğu zaman tahmin edemez ve gülerdik,eğlenirdik, hoşça vakit geçirirdik. Ama bu fotoğraf o zaman kullanılsaydı ve sonunda buranın dağ başına yapılan bir hastahane olduğu söylenseydi, seyredenler nasıl tepki gösterirdi merak ediyorum? Ama günümüz insanı gibi tepkisiz kalacaklarını sanmıyorum.Gelinen nokta; gülünmüyor dostlar ağlanacak hallerimize.NOKTA.

Yorumu oyla      10      5  
kadir 26 Ağustos 2019 Pazartesi 07:46

Allah aşkına 2 bin yataklı hastane yapıyorsunuz, Hasta garantili. Başta ege üniversitesinin bazı bölümleri dahil bir çok hastaneyi kapatacaksınız. Biz İzmirliyiz kolay kolay kanmayız.

Yorumu oyla      15      5  
izmirli 25 Ağustos 2019 Pazar 17:07

ankara - izmir otoyolu, izkaray, halkapınar metrosu ne olacak binali yıldırım ? hiç ses cıkmıyor ?

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 25 Ağustos 2019 Pazar 16:59

Açıklamaya göre; şehir içindeki hastaneler kapatılmıyor ama fonksiyonu değişiyor. Yani kelime oyunlarını bırakırsak kapatılıyor. Böyle bir şey olursa, yüzde 20 fark olur en az 30 ... :)

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizmde patlama yaşadık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da halka hitap etti. Erdoğan, ...
Kılıçdaroğlu: Milletimizin başı sağ olsun
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-3 ...
Memur-Sen, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapacak
Memur-Sen tarafından, uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5'inci Dönem Toplu Sözleşme ...
 
Bakan Selçuk açıkladı: Soruşturma başlattık
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk özel sınıf iddialarıyla ilgili açıklamada ...
Okul alışverişi öncesi velilere uyarı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni okul sezonu öncesi velilere okul alışverişiyle ...
CHP'li Kılıç: Bina yapsın diye mi inşaat şirketine verildi?
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı ...
 
MSB açıkladı: İşte öldürülen terörist sayısı
Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine düzenlenen hava harekatlarında, ...
Erdoğan, Emine Bulut'un ailesine başsağlığı diledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski eşi tarafından öldürülen Emine ...
Türkiye ile ABD'den ilk ortak uçuş
Fırat'ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva