HABERLER>SAĞLIK
8 Aralık 2016 Perşembe - 14:34

Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağdı

Başkasının adına işletilen ya da kiralık diploma ile açıldığı tespit edilen Türkiye genelindeki yüzden fazla eczaneye kapatma cezası verildiği bildirdi.

Kiralık diplomalı eczanelere ceza yağdı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Hakkı Gürsöz, başkasının adına işletilen ya da kiralık diploma ile açıldığı tespit edilen Türkiye genelindeki yüzden fazla eczaneye kapatma cezası verildiğini bildirdi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca düzenlenen "Eczacılıkta Muvazaa ile Etkin Mücadele Çalıştayı"nın üçüncüsü bir otelde gerçekleşti. Çalıştaya, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve Türkiye genelindeki il sağlık müdürlüklerinde çalışan eczacılar ile eczacı odalarının temsilcileri katıldı.

TİTCK Başkanı Gürsöz, burada yaptığı konuşmada, muvazaanın eczanelerin ehil olmayan kişiler tarafından işletilmesi olduğunu belirterek, "Muvazaa bizim kronik sorunumuz, kanayan bir yaradır. 2016 yılı içerisinde bu konuya bir el atalım istedik ve etkin bir şekilde mücadele ettik." dedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve sahada çalışan il müdürlüklerinin katkılarıyla yıl içerisinde muvazaa ile mücadeleye hız verdiklerini ifade eden Gürsöz, bu kapsamda daha önce iki çalıştay yaptıklarını hatırlattı. İllerde muvazaa değerlendirmelerini yapan eczacı odalarını ve il müdürlüklerinde çalışan eczacıları bir araya getirdiklerini belirten Gürsöz, sahada etkinliğin artmasını istediklerini dile getirdi.

"Mücadelenin etkinliği arttı"
Gürsöz, konuyu sürekli gündeme getirdikçe ve üzerine gittikçe çözüme doğru yol aldıklarını belirterek, "Yıllardır kanayan bir yarada nihayet çözüm ışığı belirdi, mücadelenin etkinliği arttı. Muvazaa tespiti yapılan eczane sayılarından da açık bir şekilde görebiliyoruz." diye konuştu.

Önceki yıllara göre bu tespit sayılarının arttığını kaydeden Gürsöz, "Türkiye genelinde yüzden fazla eczane muvazaalı olarak işletildiği gerekçesiyle kapatıldı. Bu mücadelenin etkinliğini artırmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz." dedi.

TİTCK Başkanı Gürsöz, 2017 içerisinde de eczacılıkta muvazaa ile etkin mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini bildirdi. Muvazaa konusunun eczacılık mesleğinin saygınlığına gölge düşüren bir husus olduğunun altını çizen Gürsöz, "Bu mücadeleyi de sonuna kadar son muvazaalı işletilen eczane kapatılana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz." ifadesine yer verdi. 

"Eczacılık ehil insanların elinde yapılmalı"
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Türkiye'de eczacılık mesleğinin ticari bir alan, eczacının ise sadece ilacı raftan alıp veren pozisyonda olmadığı gerçeğinin artık kamuoyu nezdinde kabul edilebilir bir gerçeklik haline dönüştüğünü söyledi.

Eczacıların hem bir ilaç danışmanı hem bir halk sağlığı uzmanı olduğunu ifade eden Çolak, "Halk sağlığı noktasında önemli bir merkezse eczaneler, o zaman bu, ehil insanların elinde yapılması gereken bir iştir. Bu bağlamda baktığımızda eczanelerin bu noktaya taşınması son derece önemlidir." ifadesini kullandı.

Eczaneler ve Eczane Depoları Ruhsat Deposu Daire Başkanı Fatma Bekar da kuruma gelen dosya sayısında azalma olduğunu gördüklerini, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünce, 32 mevcut eczanenin 16'sının faaliyetten men edildiği bilgisini paylaştı. (AA)

 
İzmir’de yakalanan 2 kadın terörist adliyede!
 
STK'lar istedi, Büyükşehir yaptı: Ülkeye örnek projede ülkeye örnek karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAPDİ’de İzmir’de sağlığa 40 milyon dolarlık yatırım
İzmir'de yaptığı sağlık yatırımlarıyla halkın yaşam kalitesini yükselten ...
Ve 'Cin Hastanesi' kapatıldı
Bazı basın yayın organlarındaki haberlerde, "Cin Hastanesi" olarak çalıştırıldığı ...
Her gün bir avuç kuru yemiş hayat kurtarıyor
İngiliz bilim adamları, her gün bir avuç (yaklaşık 20 gram) kuru yemiş ...
 
Sağlık Bakanlığı'ndan 'cin hastanesi' açıklaması
Sağlık Bakanlığından, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak ...
İzmir’den yola çıkan konuşan ilaçlar yaşamı kolaylaştırdı
İzmir'de pilot uygulaması yapılan "Engelsiz İlaç Projesi" kapsamında, ...
Karşıyaka’dan Çiğli’ye sağlık servisi başladı
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ...
 
Organlarıyla 3 hastaya umut oldu
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde, geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı ...
Çin canlı virüsten grip aşısı üretti
Aşı biliminde canlı virüs kullanımı sayesinde Ebola, Zika ve AIDS gibi ...
Bayraklı Sağlık Kampüsü’nde ÇED süreci tamamlandı
Ekim ayı içinde finansman protokolü imzalanan İzmir Şehir Hastanesi’nde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva