HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2018 Perşembe - 17:40

Kınık’tan 'köy malları' tartışması: Başkandan FETÖ çıkışı!

Kınık Belediyesi eski köy tüzel kişiliklerinden kendisine geçen farklı yerlerdeki 19 adet parselin satışına karar verdi. CHP’li meclis üyelerinin de onay verdiği satış sonrası başlayan tartışmada AK Partili Belediye Başkanı Sadık Doğruer, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kınık’tan  köy malları  tartışması: Başkandan FETÖ çıkışı!

EGEDESONSÖZ-İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılması ve köy tüzel kişiliklerinin kaldırılarak mahalleye dönüştürülmesinin ardından taşınır/taşınmaz malların tamamı kaymakamlıklar ve valiliklerde kurulan komisyon kararıyla dağıtıldı. Birçok yerde, köylerden gelen arazilerle ilgili satış kararı alındı. Zaman zaman Ödemiş, Tire, Kemalpaşa ve Menderes gibi ilçelerde bu satışlar tartışmalara neden olurken belediye meclislerinin ana gündem maddesi oldu.

En son tartışma Kınık İlçesi’ndeki satışlar nedeniyle çıktı. Kınık Belediyesi, köy tüzel kişiliklerinden kendisine geçen 19 farklı büyüklükteki arazileri satma kararı aldı. Bölgede yaşayan bazı isimler ve arazileri kiralayan isimler imza kampanyası başlattı.  Ayrıca, AK Partili Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in malları satış kararına CHP’li meclis üyeleri de destek verirken karar meclisten oy birliği ile geçti.

BAŞKANDAN AÇIKLAMA
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer satışlar hakkında konuştu. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Doğruer, “Cumalı, Yayakent, Değirmencieli, Hamzahocalı, Kocaömer ve Sucahlı mahallelerimizde bize geçen yerler var. Buraların tamamında tarım yapılmıyor. Farklı büyüklükte ve yerlerde olan bu alanlarla ilgili çalışma yapma kararını meclise getirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımıza da sunumlar yaptık. Onlar da mantıklı bularak kararı oy birliği ile aldık” dedi.

ŞAHSINA GEÇİRMEYE ÇALIŞMIŞ!
Doğruer, “Satışı yapılacak yerler arasında bulunan 109 bin metrekare bir arazi var. Bu arazi, Kınık’ta kaymakamlık yapan ve Samsun’un Terme İlçesi’nde 15 Temmuz’da halkı evlerine gönderen, FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle de cezaevine atılan İlyas Gün’ün şahsı üzerine geçirmeye çalıştığı bir arazidir. Ne yazık ki yapılan araştırmada kaymakam görevdeyken Kınık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adı altında bir kooperatif kurarak araziyi muhtarlık üzerinden 30 yıllığına tahsis etmiş. Kendisi aynı zamanda kooperatif ortağıydı. Bu arazinin bizzat şahsı üzerinde hisseleri ortaya çıktı. Şimdi kamu görevinden atıldı. Biz belediye olarak araziyi satarak geri alacağız” diye konuştu.

ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ
Başkan Doğruer, satışını yaptığı araziler içinde yer alan Cumalı’daki yerlerden gelecek gelir ile Cumalı’ya çocuk köyü ve düğün salonu yapacağını da söyledi. Doğruer, “Buraya sadece 2,5 milyon TL yatırımla yeni bir proje inşa edeceğiz. Tam 25 kişi de istihdam edilecek. Köy mallarını satarak gelir elde ediyoruz ama bunu yine köylerimize kullanıyoruz.   Yine, daha önce hazine arazileri satıldı. Belediye olarak bunları aldık. Sonra da köylülerimizin kullanımına tahsis ettik” dedi.Doğruer, Kınık’ta bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin geliştiğini de belirtirken belediyenin buradan mülk satın alacağını da belirtti. Doğruer, “Benden önce sanayi bölgesindeki tüm arsaları özel şirketlere satmışlardı. Söz sahibi olmamız için yeni araziler almamız gerekiyor. Artık yer de kalmadı. Biz, daha önce satın alanlardan feragat etmesini istedik. Onlar da kabul ettiler. İlk etapta 50 dönümlük yeni sanayi alanı alacağız. OSB yönetiminde de söz sahibi olacağız. Bu arazilerin satışlarından gelecek gelirle yeniden mülk almayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğruer, Kınık’ta tarımsal amaçlı binlerce dönüm arazinin bulunduğunu belirtirken satışı yapılan yerlerin köylü malı, kırsal alan ya da üzerinden ürün toplanan yerler olarak tanımlanamayacağını söyledi. Doğruer, satış kararı alınırken, uygulanırken CHP’li meclis üyeleri ve partinin bilgisinin olduğunu sözlerine ekledi.

 

 
Hocaya işkence yapıp, bikini giydirdiler
 
Kazak gazeteciler, Urla'da 8 Mart için buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da dev şampiyona: Bu yarış nefes kesecek!
Urla Klazomenai Türkiye Şampiyonası 4. Kademe Yarışları'nda rekor sayıda ...
Gaziemir'de renkli 8 Mart
Belediyenin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘Barış için dans et” ...
Kemalpaşa'da 8 Mart kutlaması
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ...
 
Nihal AŞKIN yazdı... Aziz Kocaoğlu'nu en çok ‘Türkegül Hanım’ terletti
Nihal AŞKIN yazdı... Aziz Kocaoğlu'nu en çok ‘Türkegül Hanım’ terletti
Piriştina'dan kadın muhtarlara 8 Mart sürprizi
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ...
Karşıyaka'da Ana'ya 8 Mart ziyareti
8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen ...
 
Başkan Kocaoğlu’na AK Parti’de sürpriz: Dosyaya dosyayla cevap!
Başkan Kocaoğlu, il başkanları turunun son etabını da tamamladı. Kocaoğlu, ...
Bornova’da çocuklar hem eğlendi hem öğrendi
Bornova Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocukların sosyalleşmelerine ve ...
Başkan Pekdaş’tan kadın mücadelesine bakış: Biz eski köye yeni adet getireceğiz!
Belediye Başkanı Pekdaş, “Biz kadınlar varmış gibi yaptık. Kadın sorununu ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva