HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ocak 2019 Pazartesi - 12:38

Kınık’ın AK Partili Başkanı Doğruer: Yüzde 50’yi geçersem…

Başkan Doğruer, “TOKİ’yi bitirdik. Hastaneyi yaptık. Ulaşım ağımız gelişti. Sosyal tesislerimizi yaptık. Artık rektör hocalarımıza gidince ‘dediklerinizin hepsini yaptık’ diyeceğiz. Artık sıra üniversiteye geldi” dedi ve yatırımları özetledi. “Muhalif bir belediyeyle bu yaptıklarımı yapamazdım. Doğruya doğru!” diyen Doğruer 31 Mart seçimleri için ise, “İki ittifakla seçime gidilirse farklı olur. Ben 3 adayla gidilir diye düşünüyorum. Hedefimiz yüzde 50’yi geçmek, çok net! Yüzde 41 ile geldim. Ben yüzde 50’yi geçersem Kınık’a getireceklerim artar, açık söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

Kınık’ın AK Partili Başkanı Doğruer: Yüzde 50’yi geçersem…

EGEDESONSÖZ- Kınık Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Sadık Doğruer, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Doğruer ilk dönemi kapsamındaki görev süresinde yapılanlara değinirken yeni süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Doğruer ayrıca 31 Mart yerel seçimlerine dair de net mesajlar verdi.

KINIK KAZANSIN!
İlk döneminin sonuna gelen Başkan Doğruer ikinci kez aday olmasına ilişkin konuştu ve “Kınık’a hayırlı olsun. Geçen seçimde de aynısını söylemiştim; Kınık’a kim daha çok hizmet edecekse, hayırlısı olacaksa o başkan olsun. Teşkilatımız, partimiz uygun gördü, biz de ikinci defa göreve talip olduk. Seçimi kazandığımda ‘Kınık kazandı’ demiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Kınık kazansın” açıklamasında bulundu.

KINIK’A 5 YILDA GELEN YATIRIM 500 MİLYON TL’Yİ AŞTI
Doğruer rakamlar üzerinden konuşurken, “Kınık kazandı. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım Kınık’a teşekkür ziyaretine gelmişti. ‘Gelişimin penceresi Bakırçay’dan olacak’ demişti. Kınık’ın bir kazanımı var. Devlet yatırımlarının Kınık’a gelmesi noktasında elçi olduk. Devlet de bizden hiçbir şeyi esirgemedi. Kınık’a 5 yılda gelen yatırım 500 milyon TL’yi aştı. 75 milyon TL sadece geçtiğimiz Aralık ayında geldi. Yılda 6 milyon TL geliyor. 20 yılın parası sadece Aralık’ta geldi” dedi.

SÜRECİ İYİ TAKİP ETMEKTEN GEÇİYOR
‘Bu desteği her belediye başkanı alamıyor, siz nasıl aldınız?’ sorusunu yanıtlayan Doğruer, “İller Bankası’ndaki payımız neyse diğer yerlere gelenlerle aynı pay geliyor. Bu 500 milyon TL para olarak gelmedi. İktidar partisi avantaj ama yetmiyor. Doğru yere doğru kişiyle gitmek ve süreci iyi takip etmekten geçiyor” diye konuştu.

MERKEZ HASTANELERE 32 BİN HASTA TAŞIMIŞIZ!
Sağlıkta uygulanan çalışmalara değinen Doğruer, “İlçeye bir devlet hastanesi şarttı. Geçen seçim beyannamemizde bunu söylemiştik. Merkezdeki devlet hastanelerine araç servisimiz var. Sabah 06:00’da Kınık’tan çıkıyorlar akşam da bırakılan yerden alıyoruz. 32 bin hasta taşımışız. Kınık nüfusunun tamamına yakınına denk geliyor. Ama tabi bir hasta 3-4 kez gitmiş olabiliyor. Mobil diş sağlığı aracımız var. Her gün 25 kişiye yakın hasta taşıyoruz. Ambulansla taşıma da 3 bin civarında. Ekiple giden hizmet veren arkadaşlarımız da var. Kınık Devlet Hastanesi de Mart ayında açılacak” dedi.

ÖNCE KINIK’A GELDİ EVET AMA BEN DE CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKANA GİTTİM GELDİM
Kınık’a gelen doğalgaz için açıklama yapan Doğruer, “Cumhurbaşkanımızın Kınık ziyaretinde organize sanayilerdeki çevre merkezi, trafo sorunlarımız iletmiştik. Kınık, Bergama için lisans izni çıkarmıştık. Hatta Ödemiş de var. Aynı anda çıkardık ama ben süreci takip ettim. Kamulaştırmada sıkıntılar oldu. Biz gazı aslında paylaşımlı kullanıyoruz. Bergama’ya bizden gidecek.  Önce Kınık’a geldi evet ama ben de Cumhurbaşkanı, başbakana gittim geldim. Bin 400 abonemiz var. Evlerimiz, resmi binalarımızda var. Şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm kazıları durdurdu. Nisan ayından sonra yeniden başlayacak” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ARTIK KINIK’A GELMELİ ONU DA İKTİDAR GETİRİR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de ’30 ilçenin 30’unu kazanacağız’ söyleminin üniversite projesi üzerinden değerlendiren Doğruer, “İlk 6 ayımızda Kınık ve tüm Türkiye sarsıldı. Bu ilk 6 ayı anlamadık bile. Sonra 6 tane seçim geçirdik. 15 Temmuz geçirdik, Türkiye çok sarsıldı. Kimse siyaset yapmadı. Biz belediyeciliği bunların arasında son 1 buçuk yıl yapmaya çalıştık. İkinci dönem için halkımız bize yine vize verirse biz ilk dönemin en az 3 katı iş yaparız. 5 yıl bir tecrübe edindik. Bürokrasiyi tanıdık. Nasip olur seçilirsek, şantiyede işimize devam edeceğiz. Çok iyi bir ivmeyle ikinci dönemi yakalarız. İktidarın farkıyla yapılabilecekler var. Büyükşehir yasasından dolayı karşı tarafın yapabileceğin iddia ettiği şeyler var. Üniversite artık Kınık’a gelmeli. Üniversite’yi de Kınık’a iktidar getirir. 30’da 30 deniyor ya; ben 1’de 1 derim, ilçeme bakarım. Sözümüz net; Kınık’a üniversite getireceğiz” ifadelerini kullandı.

BEN YÜZDE 50’Yİ GEÇERSEM KINIK’A GETİRECEKLERİM ARTAR, AÇIK SÖYLEYEYİM!
Hedeflediği oy oranına ilişkin konuşan Doğruer, “İki ittifakla seçime gidilirse farklı olur. Ben 3 adayla gidilir diye düşünüyorum. Hedefimiz yüzde 50’yi geçmek, çok net! Yüzde 41 ile geldim. Ben yüzde 50’yi geçersem Kınık’a getireceklerim artar, açık söyleyeyim! 3 dönemdir CHP ile yönetilen ilçeyi yüzde 41 ile almıştım. Yüzde 50’yi geçersem iyi bir karneyle Ankara’ya gitmek isterim. Kınıklı hemşerilerim mesajı almıştır. Kınık’taki yatırımların artması için Kınık kazansın diyorum. Bakanlık projelerini kim Kınık’a getirecekse o kazansın. Ben kendim geleyim demiyorum. Hemşerilerimiz geçen 15 seneye ve bu döneme bakacak. Takdir Kınıklıların. Oy verirseniz Allah razı olsun, vermezseniz canınız sağ olsun diyorum. Yine aynı şeyi söylüyorum. Oy verirlerse yapılan yatırımların kaliteli bir şekilde artacağını taahhüt ediyorum” dedi.

PROJELERİN KAPIDA BEKÇİSİ OLACAĞIZ
Yeni dönem yatırımlarına dair konuşan Doğruer, “İZBAN’da Bergama-Kınık hattının uzatılması 15 kilometredir. O bütçe bile 150 milyon TL’dir. İZBAN 2 yıl içinde gelecek. Dönemin başbakanından Kınık ziyaretinde 3 söz almıştık. Bir tanesi İZBAN, bir tanesi tarıma dayalı ihtisas bölgesiydi, üçüncüsü de üniversiteydi. İkinci dönemin 3 projesinin müjdeleri verilmişti. Ben göreve ilk geldiğimde bir rektör hocamıza üniversite için heyecanla gitmiştim. Bana ‘hastane, konut, kültür merkezi, ulaşım var mı?’ diye sormuştu. Ben de ‘yapacağız’ demiştim. ‘Bunları yap öyle gel’ demişti. Şimdi sıra üniversiteye geldi. TOKİ’yi bitirdik. Hastaneyi yaptık. Ulaşım ağımız gelişti. Sosyal tesislerimizi yaptık. Gençlik merkezi temelini atacağız. Artık rektör hocalarımıza gidince ‘dediklerinizin hepsini yaptık’ diyeceğiz. Artık sıra üniversiteye geldi. Ne hocalarımızın ne bizim bahanemiz kalmayacak. Ankara’nın da bize sözü var. Bu projelerin kapıda bekçisi olacağız” diye konuştu.  

MUHALİF BİR BELEDİYEYLE BU YAPTIKLARIMI YAPAMAZDIM!
Programı takip eden bir izleyicinin, ‘İktidar belediyesi değil de muhalif bir partinin belediyesi olsaydınız bu yapılanları yapabilir miydiniz?’ şeklinde gönderdiği soruyu yanıtlayan Doğruer, “Muhalif bir belediye olsaydık bunları ikinci dönem vaat etmem mümkün olmayacaktı. Ben açıkça söyledim. Muhalefet belediyesi sadece çöp toplar ama şöyle yanlış anlaşılmasın; diğer belediyelere ne geliyorsa biz de aynısı geliyor. İktidar belediyesiyiz diye fazla gelmiyor. Ama biz proje yapıyoruz. Gidiyoruz geliyoruz, takip ediyoruz. Muhalif bir belediyeyle bu yaptıklarımı yapamazdım. Doğruya doğru! Bazen de şöyle bir şey var. İZSU’nun kazdığı ve kapatmadığı yerlerin ceremesini biz ödüyoruz” dedi. 

 
Karşıyaka Zübeyde Ana’yı unutmadı
 
'Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz'
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kınıklı 15 Ocak 2019 Salı 17:59

Akp ye oy az olursa hizmet yok oylemi yani tehdit her ilçeye esit yardım yapılmalı adalet yoksa oy da yok zihniyet meselesi.!!!

Yorumu oyla      9      5  
göreceğiz 15 Ocak 2019 Salı 04:23

Kocaoğlu'na inandık, güvendik, destekledik! Kınık halkı ve köylüleri onca destekten sonra yine seni seçerlerse, yani nankörlük ederlerse kendileri bilir! Ne kadınları, ne kooperatifleri bundan sonra destek alamaz! Biz bu ülkenin kurucularına hakaret eden zihniyete oy verenleri tanımıyoruz, tanımayacağız! Ne haliniz varsa görün diyeceğiz!

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 14 Ocak 2019 Pazartesi 15:21

chp konuşur akp yapar.

Yorumu oyla      10      9  
SAYGI 14 Ocak 2019 Pazartesi 14:14

bu ne saçma bir durumdur??? kazandım ama %50 geçmez isem getirim az olur nedir bu düşünce anlayan var mı? senin işin hizmet azı çoğu olmaz

Yorumu oyla      14      5  
Sen ne yaptın ondan bahset? 14 Ocak 2019 Pazartesi 13:05

TOKİ yapmış, hükümet yapmış. O zaman sen orada durma arkadaş. Sen olsan da olur olmasan da!!!

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Zübeyde Ana’yı unutmadı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde ...
Konak'ta 40 yıllık sorun bitti!
İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde yer alan ve halk arasında ‘Çıtak ...
Büyükşehir'den spora tam destek
Sağlıklı vücut gelişimi için çocukları spora teşvik eden İzmir Büyükşehir ...
 
Karşıyaka Nazım Hikmet'i unutmadı
Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 117. ...
Büyükşehir'den üreticiye can suyu
3 yılda 16 ilçeyi tarım makine parklarıyla donatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Bornova Belediyespor voleybolda dolu dizgin
Bornova Belediyespor’un voleybol şubesi, spor okullarında yüzlerce çocuğa ...
 
Bornova can dostlarına duyarsız kalmıyor
Bornovalılar, hava sıcaklıklarının düşmesiyle sığınacak yer bulamayan ...
Urla'da toplu sözleşme sevinci
Urla Belediyesi’nde görev yapan memurları kapsayan toplu iş sözleşmesi ...
Bayındır'da tarlalar sular altında kaldı
Ülkemizin batı kesimlerinde birkaç gündür etkili olan yağışlar Bayındır’da ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva