HABERLER>İŞ DÜNYASI
19 Ekim 2023 Perşembe - 12:33

Kınık'a Belçika ilgisi... Bakanlıktan kireç devine onay!

Belçika’nın ünlü kireç şirketlerinden Carmeuse’nun sahibi olduğu Kimtaş Sanayi’nin İzmir’in Kınık ilçesindeki zeytinliklerle çevrili maden sahasında kurmak istediği asfalt tesisine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi. Proje ile ilgili Büyükşehir olumsuz görüş verdi.

Kınık a Belçika ilgisi... Bakanlıktan kireç devine onay!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Belçikalı Collinet ailesinin sahibi olduğu Carmeuse Grup bünyesinde olan Kimtaş Kireç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin İzmir’in Kınık ilçesinde kurmak istediği asfalt tesisi ile ilgili kararını açıkladı.

Proje tanıtım dosyasını inceleyen Bakanlık şirket için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi. Duyuruda “İlimiz Kınık İlçesi Poyracık Mah. Akpınar Küme Evler Mevkii No:13 adresinde (tapunun 3477 Parseli) Kimtaş Kireç San. Ve Tic. A.Ş.-Kınık Şubesi tarafından yapılması planlanan "Asfalt Plent Tesisi (160 ton/ sa, 416.000 ton/yıl kapasiteli)” projesi için hazırlanan ve Müdürlüğümüze sunulan proje tanıtım dosyası incelenmiş, değerlendirilmiş ve söz konusu proje için ÇED Yönetmeliğinin 17. Maddesi gereğince 13/10/2023 tarih ve E-2023249 numaralı belge ile "Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.” denildi.

46 bin 150 metrekarelik alanda yılda 416 bin ton asfalt üretilecek. Saha, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda tarım arazisi olarak kayıtlı iken parselin etrafından zeytinlikler yer alması da dikkat çekti. Proje sahası Işıklar Köyü’ne ise 730 metre uzaklıkta yer alacak. Şirket bu proje için 6 milyon TL bütçe ayırdı.


BÜYÜKŞEHİR: TAHRİBATA MARUZ BIRAKILMALI
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi proje ile ilgili olumsuz görüş bildirdi. Görüşte tahribata maruz bırakılmaması gerektiği vurgulandı. Yazıda “Her ne kadar Kınık Belediye Başkanlığı'nın 21.10.2014 tarih ve 1310 sayılı yazısı ile "Aslı Gibidir" yapılarak Belediye Başkanlığımıza iletilen, planlama çalışmalarımıza esas alınan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda ''Sanayi Alanı'' olarak belirlendiği görülse de, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda, ''Tarım Arazisi'' olarak, İzmir Kuzey Bölgesi 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda, "Makilik Ve Fundalık Alanlar" olarak belirlenen bölgede yer alacak işletmenin, İzmir Kuzey Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı, plan notları ve raporunda; Tarım alanlarının, orman alanlarının, makilik alanların, mera alanlarının ve tüm çevresel değerlerin korunması, ekolojik dengenin devamlılığının ve bu kaynakların gelecek nesillere aktarılmasının sağlanması ana hedeflerden birisi olarak belirlenmiştir. Bu tür alanlarda proje faaliyeti süresince ağaç ve bitki dokusunun zarar görmesiyle birlikte doğal yapının bozulacağı, söz konusu alanların rehabilite edilecek dahi olsa tahribata maruz bırakılmamasının gerektiği düşünülmektedir” denildi.
 

 
Tarım zirvesinde mesaj seli... 'Dijitalleşmeye İzmir öncülük yapacak'
 
Altay'ın derdi gol
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nokia, 14 bin çalışanını işten çıkaracak!
Finlandiyalı telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Nokia 14 bin çalışanını ...
TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi’ne İzmirli Başkan
Yıllık 3 milyar Euro cirosu, 350 binin üzerinde çalışanı, 1298 firması, ...
e-ticaretin devleri Torbalı’da buluştu
Torbalı Ticaret Odası ve IdeaSoft Yazılım Platformu iş birliğiyle Ticaret ...
 
Kozak'a bir hançer daha!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Bergama Kozak Yaylası’nda açılması ...
Mahkemeden Ekrem Demirtaş hakkında karar!
Eski İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ...
Ege'nin taşları Güney Kore pazarında!
Dünya’nın 10 büyük ekonomisi arasında yer alan, doğal taş ihtiyacını ithalatla ...
 
İstihdamda güvenli liman
İstihdam Fuarı’nda en çok ziyaret edilen stantlardan biri, plastik boru ...
Rolls-Royce, 2 bin 500 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor
Rolls-Royce, dünya çapında 2 bin ila 2 bin 500 çalışanını işten çıkarmayı ...
Özgener'den işbirliği mesajı: İhracatın gelişmesini hedefliyoruz!
İzmir’in, küresel ölçekte tanıtımının sağlanması, üyelerin uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva