HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2022 Pazartesi - 18:19

Kılıçdaroğlu: Ortada hükümet yok ki istifa etsin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tamamını kendi kaynağıyla inşaa edeceği Buca Metrosu'nun açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Sarayında oturacaksın her şey bedava olacak, kira ödemeyeceksin, yol parası ödemeyeceksin, vatandaşa gelince yüzde 127 zam. Geri almasını istiyorum. Birlikte söylemeliyiz" dedi ve vatandaştan yükselen "hükümet istifa" sözlerine "Ortada hükümet yok ki istifa etsin!" ifadeleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu: Ortada hükümet yok ki istifa etsin!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İzmir tarihinin en büyük yatırımı olma özelliği gösteren Buca Metrosu'nun bugün temelleri atıldı. Temel atma töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete sert eleştiriler yöneltti.

Türkiye'yi yönetmetmeye Millet İttifakı olarak aday olduklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Gerçekten güzel günler göreceğiz. Gerçekten sizler... İzmir için tarihi bir gün. Belediye başkanımız tüm ayrıntıları anlattı. En büyük yatırımlardan biri. Bütün baskılara rağmen, bütün ekonomik açıdan var olması gereken avantajların kısıtlanmasına rağmen, belediye başkanlarımız ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar. Tunç başkanımız da diğer başkanlarımız da görevlerini sürüyor. Ankara'ya mesaj gönderdiler. Yakında toplayacaksın bakanlar kurulunu. Elektrik zamlarını geri al! Yüzde 127 zam... Yakışmıyor. Bize yakışmıyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Sarayında oturacaksın her şey bedava olacak, kira ödemeyeceksin, yol parası ödemeyeceksin, vatandaşa gelince yüzde 127 zam. Geri almasını istiyorum. Birlikte söylemeliyiz" demesinin ardından vatandaşlardan "hükümet istifa" sözleri yükseldi. Kılıçdaroğlu ise vatandaşlara, "Ortada hükümet yok ki istifa etsin. Bir kişi var." diye yanıt verdi.

TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞAA EDECEĞİZ!
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının umudunu kaybetmemesi gerekliliğini ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Şundan emin olmasını isterim. Siz gerçekten de beraber güzel Türkiye'de yaşayacaksınız. Özgürlüğü tadacaksınız yeniden. Yeniden güzelliği göreceksiniz. Bu ülkenin her tarafında, her ilinde herkes huzur içinde gezecek. Barışı özgürlüğü getireceğiz. Kimseyi kimliği, inancı, yaşam tarzı dolayısıyla eleştiremeyeceğiz. 84 milyonun kucaklaştığı güzel bir Türkiye'yi birlikte inşaa edeceğiz. Gerçekten bu ülkeye adaleti huzuru getireceğiz. Bu ülkede adaletin olmadığını, binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini, büyük kaynakların 5'li çetelere tahsis edildiğini biliyorum. Bu ülkede geçinmenin zor olduğunu biliyorum. Bütün bunlara rağmen diyorum ki moralinizi bozmayın sandık gelecek ve göndereceğiz onları. Demokrasi içinde göndereceğiz.

KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN!
Beraber güzel Türkiye’yi inşaa etmek zorundasınız. İzmir milletvekili olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizlere hizmet etmek benim için ayrı bir gurur meselesi. Türkiye'nin bütün sorunlarını 3 aşağı 5 yukarı yaşıyoruz. Buna karşın umutsuz değiliz. Buna karşın umutluyuz. Beraber güzel Türkiye'yi inşa edeceğiz. Karamsarlığa kapılmayın. Ne derse desinler inançla adımımızı atacağız. Hedef iktidar. Halkın iktidarı. Milletin iktidarı. Bir avuç tefecinin değil, azınlığın değil, halkın iktidarını kuracağız. Halk ile birlikte yöneteceğiz. Belediye başkanlarımız bütün aksaklıkla rağmen çalışıyor. Gidin Mersine Adana’ya Mersin’e göreceksiniz, belediye başkanlarımız mükemmel çalışıyorlar. Belediye başkanlarımız halk için çalışıyorlar, halka hesap veriyorlar. Yaptığınız her yatırımın kaça mal olduğunu milletinize söyleyeceksiniz. Paranın ne kadar harcandığını bilecek. Her kuruşun hesabını veren devlet yönetimi bizim idealimiz ve bunu gerçekleştireceğiz.

İzmir'in dağlarında çiçekler çok açtı ve açmaya devam edeceğiz. Bir gün inşallah 4 yıl sonra geleceğiz hep beraber kurdeleyi keseceğiz temelini attığımız metronun açılışını da yapacağız inşallah. Hiç endişe etmeyin sabırla bekleyin. Sandığı getirecekler derslerin vereceğiz. Bir daha gelmemek üzere göndereceğiz bunları."

 
İzmir'de tarihi gün… Buca Metrosu’nun temeli atıldı!
 
BAE ile 13 anlaşma imzalandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 14 Şubat 2022 Pazartesi 19:47

Baskan aday ol da millet lider görsün...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın yeni hizmet binası açıldı... Kurdeleyi Lider kesti!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinlik için İzmir’e geldi. İzmir’e ...
Siyasi Partiler Kanunu'nda sona gelindi
Siyasi Partiler Kanunu'nda sona gelindi. AK Parti ve MHP teklif üzerinde ...
CHP, Isparta’daki elektrik şirketini şikayet etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Isparta’da yaşanan elektrik kesintilerine ...
 
CHP’li Sertel polislerin sorunlarını Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, polislerin ...
CHP'li Polat'tan iklim krizi vurgusu... Türkiye zeytinini kaybetmesin!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, iklim ...
Meclis'te mesai yeniden başlıyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni haftada yasama çalışmalarına yeniden ...
 
CHP İzmir'in yeni merkezi açıldı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir il binasının açılışına ve Buca ...
HDP'li Buldan'dan '6'lı buluşmaya' İzmir'den tepki!
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Başkan Sürekli'den Alsancak’ta esnaf turu: Düzlüğe hep birlikte çıkacağız
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Konak'ta Mardin Ziyaretliler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva