HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Şubat 2022 Pazartesi - 17:14

İzmir'de tarihi gün… Buca Metrosu’nun temeli atıldı!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğine sahip Buca Metrosu’nda temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ankara'ya seslenmek istiyorum. İzmir bu ülkede değil mi? İzmirliler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Biz İzmir'i demir ağlarla örüyoruz. Eş zamanlı yürüttüğümüz 6 raylı sistem projesi toplam 93 kilometre uzunluğunda. Üzerinize aldığınız 4,5 kilometrelik otogar projesi nerede? 7 senedir yatırım projesinde olmasına rağmen neden şimdiye kadar bir tek adım atmadınız?" diye sordu.

İzmir de tarihi gün… Buca Metrosu’nun temeli atıldı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir tarihinin en büyük yatırımları arasında yer alan ve tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ile gerçekleştirilen 3 milyar TL'lik Buca-Üçyol Metro hattının temelleri Şirinyer ESHOT Otobüs Son Durağı’nda düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atıldı.

Geçtiğimiz aylarda ihaleyi kazanan ve 3 milyar 921 milyon 498 bin TL teklif vererek tünel ve istasyonların yapım işini üstlenen Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ile imzalar atılmış ve sonrasında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'e olan aşkımızı göstermek amacıyla 14 Şubat'ta Buca Metrosu'nun temellerini hep birlikte atacağız" demişti.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde ise Buca - Üçyol Metrosu için ilk kazma vuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreni Şirinyer ve Çamlıkule'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilirken, etkinliğe;  CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Önceki Dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, parti ilçe başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

SOYER: TEK KURUŞ DESTEK ALMADAN KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPIYORUZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İzmir için tarihi bir gün olma özelliğine sahip bugünde yaşadıkları gururu şu sözlerle açıkladı:

“Bir gün İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Evet, maalesef Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana belki de tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Milletimiz fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş vaziyette. İşte, şimdi, burada… Çok namüsait bir mahiyette tezahür eden bu ahval ve şeraite rağmen, İzmir’in kaderini değiştirecek, Buca metrosunun temelini atıyoruz. Atamızdan aldığımız ilhamla, içinde bulunduğumuz vaziyetin imkansızlıklarını düşünmeden vazifemizi yerine getiriyoruz. Ekonomik krizin tam ortasında İzmir tarihinin en büyük yatırımını başlatıyoruz. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’in bugüne kadar gecikmiş en önemli toplu ulaşım projesi, Buca Metrosu’nun yolculuğu bugün burada başlıyor.

“BUCA METROSU HER GÜN İZMİR NÜFUSUNUN ONDA BİRİNİ TAŞIYACAK”
Buca Metrosu her gün İzmir nüfusunun onda birini taşıyacak. Günde on İzmirliden biri, yani 400 bin İzmirli bu hattı kullanacak. Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresi 15 dakikaya inecek. Metro, ulaşımın en yoğun olduğu saatlerde 90 saniyede bir hareket edecek. Hat üzerinde her biri altı vagondan oluşan tam 20 tren seti çalışacak.
Bu devasa yatırımı merkezi hükümetten tek kuruş destek almadan, tümüyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla yapıyoruz. Üstelik az önce tasvir ettiğim ekonomik kriz koşulları altında… Bu başarının hikayesini size adım adım anlatmak istiyorum. Doğru ve şeffaf finansal yönetimi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi notu 3A. Yani en yüksek düzeyde. Bu güçlü finansal yapı ve yüksek kredi notu sayesinde Buca Metrosu için 490 Milyon Euro'luk uluslararası yatırım kredisi temin ettik. Bu krediyi dört sene anapara geri ödemesiz olmak üzere 12 yılda ödeyeceğiz.

“BUCA METROSU DÜNYANIN FİZİBİLİTESİ EN YÜKSEK METRO YATIRIMLARINDAN BİRİ”
Trenleriyle beraber 765 Milyon Euro’ya mâl olacak Buca Metrosundan elde edilmesi beklenen yıllık işletme geliri ise yaklaşık 45 milyon Euro. Buca Metrosu dünyanın fizibilitesi en yüksek metro yatırımlarından biri. Dünya genelinde bir metronun kendi finansmanını karşılama süresi 30 yılken biz bunu yarı süresinde gerçekleştireceğiz.  

Ayrıca Buca Metrosu’nun taşıyacağı 400 bin yolcuyu şu anda otobüs ve minibüslerle taşıyoruz. Her bir yolcu için Belediye bütçesinden günde yaklaşık 5 lira ilave yapıyoruz. Raylı sistemdeki kişi başı ulaşım maliyeti çok daha düşük olduğu için bu desteğe Buca Metrosu’nda sonra artık ihtiyaç kalmayacak. Buca Metrosu ile bölgedeki otobüslerimiz 13.075 kilometre daha az yol ve 902 daha az sefer yapacak. Günlük en az sekiz bin litre yakıt tasarrufu sağlayacağız. Tüm bunların sonucunda Belediyemiz yılda 48 milyon Euro tasarruf edecek. Dahası soluduğumuz hava temizlenecek.

Kısacası Buca Metrosu kendi maliyetini karşılayan, zekice yürüttüğümüz bir tasarruf projesidir. Bu anlattığım yalın hesap, kamunun tüm kaynaklarını elinde tutmasına karşın fizibilitesi bu kadar yüksek Buca Metrosu’nu yıllarca getiremeyen veya getirmeyen hükümete İzmir’in güçlü bir cevabıdır.

“BURADAN ANKARA’YA SESLENMEK İSTİYORUM. İZMİR BU ÜLKEDE DEĞİL Mİ?”
Türkiye 81 ilden oluşan bölünmez bir bütündür. İzmir bu bütünün ayrılmaz bir parçasıdır. Türkiye ve Ege ekonomisinin kalbinin attığı yerdir. Dört buçuk milyonun yaşadığı şehir, Cumhuriyetimizin kalesidir. Ankara! Buradan Ankara’ya seslenmek istiyorum. İzmir bu ülkede değil mi? İzmirliler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Biz İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Narlıdere Metrosu’nu ve Çiğli Tramvayı’nı bitirmek üzereyiz. Buca Metrosu’nun temelini atıyoruz. Eş zamanlı yürüttüğümüz altı raylı sistem projesi toplam 93 kilometre uzunluğunda. Peki ya Ankara?

Üzerinize aldığınız dört buçuk kilometrelik Halkapınar Otogar Metrosu nerede? Neden başlamıyorsunuz? Yedi senedir yatırım planında olmasına rağmen neden şimdiye kadar tek bir adım atmadınız? Depremzedeler için bulduğumuz krediyi, kıyı planlarını ve tek bir imzayı bekleyen onlarca projemizi ne zaman  Onaylayacaksınız? İzmir 2021’de 133 milyar lira vergi ödemesine rağmen merkezi yönetim bütçesinden sadece 3,5 milyar liralık yatırım aldı. Yani kırk verdi, bir aldı. Kırkta birlik bu oran asla kabul edilemez.

Tüm İzmirlilerin şunu bilmesini istiyorum. İçinde bulunduğumuz bu durum, bizi asla yıldırmadı. Aksine yeni yatırımlar için kararlılığımızı daha da arttırdı. Sadece 3 yılda, 2019 yılından bu yana, İzmir’de yaptığımız yatırım tutarı 11 milyarı aştı. Ülke ekonomisinin en büyük darboğazını yaşadığı şu günlerde, İzmir tarihinin en büyük yatırımını başlatmamız işte bu kararlı duruşumuzun sonucudur. Koşullar her ne olursa olsun, İzmir’in refahını büyütmeye ve bunun adil dağılımını sağlamaya devam edeceğiz. İzmir buna muktedirdir. Daima da muktedir olacaktır.

“İZMİR EKONOMİSİNE CAN SUYU OLACAK”
Buca Metrosu İzmir için sadece bir ulaşım projesi değildir. Aynı zamanda bir istihdam kaynağıdır. Projede 300’ü mühendis, 2 bin 500 personel çalışacak. Çiğli Tramvayı’nda olduğu gibi, Buca Metrosu yapımında da genç mühendis istihdamını zorunlu kılıyoruz. Buca Metrosu’ndan ekmeğini kazanacak olan sadece proje çalışanları değil. Bölgedeki esnaf, imalat ve hizmet sektörlerinin tamamı bu yatırımdan faydalanacak. Metro yatırımı bu zor dönemde İzmir ekonomisine can suyu olacak. Türkiye’deki ilk sürücüsüz raylı sistemlerden biri olan Buca Metrosu 13.5 kilometre uzunluğu ve 11 istasyonu ile tüm İzmir trafiğine büyük bir nefes aldıracak. Trafikte yüzde 70 rahatlama yaratacak. Buca Metrosu’nun özelliği, İzmir sahilini iç kesimlere bağlayan ilk kesintisiz toplu ulaşım koridoru olması. Bu nedenle sadece büyüklüğü açısından değil, İzmir’in kentsel gelişimi açısından da tarihi bir proje. Buca Metrosu ile üç raylı hattımızı birbirine bağlıyoruz, yani İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Buca Metrosu, Narlıdere – Bornova metro hattı ile Üçyol’da, İZBAN ile Şirinyer’de ve önümüzdeki dönemde yapacağımız Karabağlar – Gaziemir metrosu ile General Asım Gündüz İstasyonu’nda kesişecek.

KARA KIŞA RAĞMEN YATIRIMLARA DEVAM
Hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Pandemi döneminde ve ülkemizin içine düşürüldüğü ekonomik krizde Belediyemizin gelirleri büyük ölçüde azaldı. Bu zor dönemde hem evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımıza desteklerimizi artırarak devam ettirdik, hem de onlara verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirdik.
Bu kara kışta hiçbir İzmirliyi yoksulluğa ezdirmeyeceğiz, kimsenin yatağa aç girmesine izin vermeyeceğiz. Aynı anda da İzmir halkının dört gözle beklediği yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz.

“BUCA METROSU’NU İZMİR’E DÖRT YILDA KAZANDIRACAĞIZ”
Bugün temelini attığımız Buca Metrosu’nu İzmir’e dört yılda kazandıracağız. Çünkü finansmanı sağlandı ve inşaat devam ettikçe ödemesi de tıkır tıkır yapılacak. İzmir’de Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandıracak, Buca Metrosuyla ileriye taşıyacağız. İzmir her daim olduğu gibi memleketin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek. Bu yolculukta birlikte yürüdüğümüz ve alın teri döken tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri ve yürekleri nedeniyle sonsuz teşekkür ediyorum.
Türkiye’de yoksulluğu tarihe gömmek, adaleti ve demokrasiyi yeniden tesis etmek için göğsünü siper eden Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün İzmir’e gelerek bizleri onurlandığı için kendisine minnettarız. İzmir tarihinin en büyük yatırımı Bucamıza, İzmirimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.

Konuşmasının ardından projede çalışacak genç mühendisler, Başkan Soyer’e teşekkür çiceği sundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firma GÜLERMAK Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ile yapılan protokolde genç ve yeni mezun mühendis istihdamını zorunlu tutmuştu.

KILIÇ: ŞİRİNYER CAZİBE NOKTASI OLACAK!
Açılış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kürsüye gelmesinin ardından “Yol uzundu ama iktidarı çok yakın görüyoruz” dedi ve ilçelerine metro geliyor olmasının sevincini yaşadıklarını aktardı. Buca'da gerçekleştirdikleri projelerden detaylar vererek, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihsel zenginliğin, kardeşlik kültürünün, hoşgörünün beşiği Bucamızda, bugün tarihi bir ana hep birlikte tanıklık etmek için bir aradayız. İzmir’in en büyük yatırımı, Bucalıların hayali Buca Metrosu gerçek oluyor. Gururluyuz, heyecanlıyız ve çok mutluyuz. İzmir’in amiral gemisi Büyükşehir Belediyemizin kentimize kazandıracağı Buca Metrosu, 13,5 kilometre uzunluğu ve 11 istasyonuyla Türkiye’nin birçokşehrinden daha büyük olan Bucamıza çağ atlatacaktır. Sadece ulaşımda değil, sosyal ve kültürel olarak da Buca,büyük bir atılım gerçekleştirme potansiyeline kavuşacaktır.

Metronun yanı sıra altyapı, rekreasyon alanları ve ulaşımı kapsayan birçok projede Buca, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini yakından hissetmektedir. Bunun en güzel örneklerinden birisi, birlikte gerçekleştirdiğimiz temizlik devrimidir. İzmir Büyükşehir Belediyemizin 28 temizlik aracını belediyemize hibe etmesi ile uzun yıllardır taşeronla yürütülen hizmetlerimizi kendi araçlarımızla yapmaya başlayarak çok önemli bir tasarrufu gerçekleştirmiş durumdayız.  Bununla ilgili buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e tekrar Buca halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi iletiyorum.

Büyükşehir Belediyemizin Buca’da ulaşımı rahatlatacak bir diğer yatırımı ise Buca-Otogar bağlantısıdır. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olan bu yatırım da kentimiz için hayati önem taşımaktadır. Kozağaç Deresi Islah Projesi de kentimizde bir altyapı devrimi niteliği taşımaktadır. İş bu proje ile yağışların yoğun olduğu dönemlerde yaşanan su baskınları tarihe karışacaktır. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin vizyon projelerinden biri olan Evka bölgemizdegerçekleştirilecek Portakal Vadisi Projemizdir. Portakal Vadisi, hemşehrilerimizin nefes alacağı bir lokasyon olacaktır. Bucalı hemşehrilerimiz, bu ödüllü proje sayesinde bisiklet ve koşu yolunda spor yaparken, piknik ve çocuk oyun alanlarından restorana kadar pek çok donatı alanında aileleri ile birlikte unutulmaz anılar biriktirecektir.

Şu an üzerinde bulunduğumuz alanda yakın zamanda gerçekleşecek Şirinyer Meydan projesiyle, yepyeni bir görünüm kazanacaktır. Burada yer alacak koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurlarından sergi alanına kadar pek çok hizmet birimini içerecek olan proje ile Şirinyer önemli bir cazibe noktasına dönüşecektir. Değerli Konuklar, Millet ittifakının desteğiyle “Derman belediyeciliği” dedik, “Martın sonu bahar” dedik. CHP belediyeciliğinin farkını ortaya koymayışiar edindik. Sorumluluğumuz büyüktü, layık olmaya çalıştık, çalışmaya devam etmekteyiz.

Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımanın yolu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yoldur. Bizler de, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyete ve tüm kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkan bir yerel yönetim anlayışını Bucamızda hâkim kıldık. Göreve geldiğimiz andan itibaren önce durum tespiti yaparak çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışıyla kente hizmet etmeye başladık.Bu doğrultuda yaklaşık 20 bin metrekare alanı kapsayan yeni parkları hizmete aldık, mevcut 100 parkımızı da yeniledik. Ek hizmet binamızı açtık, Kadın Sığınma Evimizde ise son aşamaya geldik.Her biri 3 bin metrekare olan 2 adet Sporium, 110 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuz, binlerce çocuğumuza hizmet verecek tam zamanlı üç yeni kreşimiz, Kızılçullu geleneğini yaşatacağımız Buca Bilim Sanat Merkezimiz gibi projelerimizle çocuk ve gençlerimizin geleceği için çalışıyoruz. Öte yandan kırsal kalkınma hamlemiz kapsamında 200 dönüm araziyi tarıma kazandırdık. Yetiştirdiğimiz ürünleri ise sosyal yardım olarak dağıtıyoruz. Aynı zamanda hasıl yem üretim projemiz çok ilgi görünce kapasite artırım kararı aldık. Engelsiz Tamir İstasyonumuza Engelli Merkezi’ni de ekliyor, saatte 160 ton asfalt üretecek plent tesisimiz ve modern şantiyemiz de hizmet kalitemizi arttırıyoruz. 

GELİYOR GELMEKTE OLAN!
Burada sayamayacağımız pek çok altyapı, üstyapı ve sosyal sorumluluk projelerimiz için ilk günkü heyecanımızı taşıyoruz. Çok kıymetli katılımcılar, Bu hizmetlerde bizleri motive eden de İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere CHP’li belediyelerimizin yazdığı sosyal belediyecilik destanı oldu. Hepimiz Partimizin hanesine bir başarıhikayesi daha eklemek için çalışmaktan onur duymaktayız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Millet ittifakının diğer ortaklarıyla memleket için, güzel yurttaşlarımız için, çocuklarımız için, aydın bir gelecek için; Geliyor gelmekte olan! Kentimize gelecek olan Buca Metromuz da hepimize hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."

 
Tarih kaçakçılarına operasyon: Sütun başlığı ele geçirildi!
 
Kılıçdaroğlu: Ortada hükümet yok ki istifa etsin!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Brl 16 Şubat 2022 Çarşamba 01:54

Hadi bakalim ...insallah 2050 de biter

Yorumu oyla      2      3  
suphi duman 15 Şubat 2022 Salı 15:14

Insalah garibanlarin yerlerini ellerinden almazlar imar projet deyip bence buda ayni gaz bulduk gibi secim yatirimi olmaz once yapin sonra aciklayin bos bos réclamaient secim icin bence 50 yildir bir civi cakmadilar hep goz boyama gorceksiniz gercegi saygilar

Yorumu oyla      2      4  
Sezercik 15 Şubat 2022 Salı 09:58

İnşallah doğru şekilde ve zamanında bitirirler ve görürüz bu projeyi otokente kadar uzatın çamlı kule den inkılap nedir otokent te uzatılırsa hem buca sanayisi işçileri için hemde otokent içi ulaşım bi nevi işlevsel olur.

Yorumu oyla      2      3  
brate 15 Şubat 2022 Salı 09:05

bu işin yüzde 70 i Aziz Kocaoğlu yaptı siyaset böyle birşey şimdi herkes sahiplendi

Yorumu oyla      2      4  
Önder 14 Şubat 2022 Pazartesi 23:35

Sönmez efendi olursa işlemez o Metro siz düşünün...

Yorumu oyla      6      5  
Durmuş baba 14 Şubat 2022 Pazartesi 23:09

kendilerine oy vermeyenlere hizmeti engellemek ve cezalandırmak akpnin bir numaralı stratejisidir.

Yorumu oyla      9      3  
Türkiyeli.. 14 Şubat 2022 Pazartesi 23:03

Din tüccarlarını gönderin. ülkenin tarımını ve sanayisini ayağa kaldırın. Satılan yada bedava verilen tüm varlıklarımızı geri alın. Demokrasi-hak-hukuk-adalet istiyoruz. Ülkeyi işgal eden on milyon yabancıyı sınır dışı edin..

Yorumu oyla      9      3  
Gürkan 14 Şubat 2022 Pazartesi 20:23

Büyük bir iş. Mevcut metrodan farklarına bakarsak: peron boyları daha uzun (150 metre; mevcut sistemde 125 metre), peron ayırıcı kapı sisteminin olması, 6'lı dizi trenlerin çalışacak olması (mevcut sistem 5'li) ve sürücüsüz olması. Oldukça derinden giden bir hat (peronlar 32-50 metre derinlik arasında). Bu arada da Karabağlar Metrosu'nun güzergahı değişmiş. Genel Asım Gündüz İstasyonu'ndan hat ikiye ayrılıyor: Bir kolu Konak'a, diğer kolu da Gürçeşme üzerinden gıda çarşısı, Halkapınar'a gidiyor. Buca Metrosuyla da G.A.Gündüz İstasyonu'nda kesişiyor. Yıl sonu projesi bitiyor.

Yorumu oyla      9      3  
Vali yok mu? 14 Şubat 2022 Pazartesi 19:33

İzmir Valisi Şehrin en büyük yatırımının temel atma törenine katılmıyor mu? Yorum okuyuculara ait.

Yorumu oyla      13      3  
Otogar metro ne oldu? 14 Şubat 2022 Pazartesi 18:13

bugün Tunç Soyer gelecek yerel seçim öncesi adaylığını ilan etmiştir.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'dan Koçarlı'ya bir dev yatırım daha!
Altyapı yatırımları ile kente altın çağını yaşatan Aydın Büyükşehir Belediyesi, ...
Bornova aşka geldi... 'Hediyelik Eşya Günleri' yoğun ilgi
Bornovalılar 14 Şubat Sevgililer Günü hediyelerini üreten kadınların el ...
Tören öncesi Başkan Kılıç'tan bir müjde daha: Buca Metrosu Karabağlar'a uzanacak!
Buca Metrosu sonrası Buca'da trafiğin tek yön olabileceğini vurgulayan ...
 
Başkan Koştu'dan açıklama geldi... Bergama'da metro afişleri toplatıldı mı?
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu CHP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından ...
Selçuklu çocuklardan müzik resitali
Selçuklu çocuklar “Çağdaş Türk Bestecileri” piyano resitalinde dinleyicilere ...
Seferihisar'da unutkanlığa şah çekildi!
Seferihisar Belediyesi köylerde yaşayan vatandaşlara “Satranç Oyna Alzheimer ...
 
'Aşkımız Levrek' diyenler Mordoğan'da buluştu
Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl 12’nci kez düzenlenen Levrek Avı, ...
Bornova uluslararası ilişkilerini geliştiriyor
Bornova’yı geleceğe taşıma hedefiyle kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla ...
Odalar dava açmıştı... BİLFEN planlarına mahkeme şoku!
İzmir’de tartışmalara neden olan BİLFEN Koleji’ne ait Karşıyaka Atakent’teki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva