HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2016 Pazar - 07:58

Kılıçdaroğlu'ndan sitem: Arkadaşlarımız Erdoğan'ı dinliyor!

Antalya'da konuşan CHP Lideri, "Bizim arkadaşlarımızın yüzde 99'u beni dinlemekten çok Erdoğan'ı dinliyor. Çünkü söylediklerimi kimse duymamış. Ama Erdoğan ta Yemen'den söylese kulak kabartıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan sitem: Arkadaşlarımız Erdoğan ı dinliyor!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da AK Parti’nin bugünkü kongresine ilişkin mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu partililere sitem etti: Bizim arkadaşlarımızın yüzde 99'u beni dinlemekten çok Erdoğan'ı dinliyor. Çünkü söylediklerimi kimse duymamış. Ama Erdoğan ta Yemen'den söylese kulak kabartıyor... 

Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

VİCDANINIZI SIZLATIYOR MU?
“21. yüzyılın Türkiyesi, bir darbe hükümeti tarafından yönetilmemelidir. Yarın (bugün) AKP’nin kongresi yapılacak. ‘Genel başkan seçeceğiz’ diyorlar. Belli mi genel başkan, belli. ‘İstişareyle belirledik’ diyorlar. Peki siz istişareyle mi Davutoğlu’nu gönderdiniz? Halkı kandırmak için yapıyorlar. Bir kişinin iki dudağına hapsedilmiş bir siyasi parti var. O partiye oy veren bütün yurttaşlara şu açık çağrıyı yapmak istiyorum. Meclis’ten güvenoyu almış Davutoğlu’nun elinden istifa dilekçesinin alınmış olması vicdanınızı sızlatıyor mu sızlatmıyor mu? 

BU MU TEMAYÜL YOKLAMASI
Hangi istişareden söz ediyorsunuz? ‘Temayül yoklaması yapıyoruz...” Sandığa oy atıyorlar, Saraya götürüyorlar, Saray açıyor. Bu mudur temayül yoklaması? Gizli oy, gizli sayım, buna ‘demokrasi’ diyorlar. Bu darbenin diğer darbelerden farkı var. Bu darbe, yol arkadaşlarına karşı yapılmıştır. Elinden istifa dilekçesini alırken Davutoğlu sesini bile çıkaramamıştır.

YENİ DARBE HÜKÜMETİ
Bu darbeci, yeni bir başbakan adayını gündeme getirecek yarın. Yeni başbakan adayı seçilecek ve Türkiye, yeni bir sürecin içine, darbe hükümeti tarafından yönetilen bir ülke konumuna gelmiş olacak. Başbakan düşük profilli olacak, ama bu başbakan adayının siyasi ve ekonomik sicili temiz değil. Kirlilikten beslenen süreci hep beraber yaşayacağız. En tipik özelliği de havuz medyasını oluşturan temel aktörlerden birisi.

BUGÜN DOKUNULAMIYOR
Dokunulmazlıkları konuştuk ve karar çıktı. Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM’nin bir kararıdır. Bizim tavrımız ta başından beri belliydi. Hiçbir bakanın, başbakanın dokunulmazlığı kalkmadı, bunu çok iyi anlatmalıyız. Bugün 21 Mayıs, bugün herhangi bir milletvekili terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptı, ihaleye fesat karıştırdı, onun dokunulmazlığı var, ona kimse dokunamıyor; dün dokunuyorlardı ama bugün dokunamıyorlar. Yasa düne kadardı, bugünden itibaren yeni bir gün başladı. Buna da itiraz ettik. Bundan sonra niye dokunmuyorsun? Terör olayı bu kadar ciddiyse niye tarih sınırlaması getiriyorsun? Tam bir aldatmaca, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Bu dokunulmazlık yasasını terörle mücadele için çıkardılar. 21 Mayıs 2016, göreceğiz terörü bitirecekler mi, bitirmeyecekler mi? Her gün soracağız, anayasayı bile değiştirdiniz. Önlerinde ne engel var terörü bitirmek için? Parlamentoda çoğunluğunuz var, vali sizin valiniz, ordu sizin ordunuz, buyrun terörü bitirin.

HER ORTAMDA DİRENECEĞİZ
Her ortamda direneceğiz. Türkiye’nin yeni bir sürecin içine girdiğini hepimiz biliyoruz. Gün, geri adım atma günü değildir. Gün, terörle mücadelede en kararlı tavrı ve tutumu alma günüdür. Zor işi başarmak zorundayız.” 

ONLAR TERÖRİST YAKALATMAK GÖREVİN
(Önceki gün Kocatepe’de şehit cenazesinde kendisine yönelik yumurtalı saldırı) Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Şehidin cenaze namazını kılmak için değil, şehidi istismar etmek için ve yumurta atıyorlar. Şehitlere saygısızlık bizatihi en büyük terör eylemidir. Ankara’daki savcılara açık çağrıda bulunuyorum, bu teröristleri yakalamak senin görevindir, bu alçaklara hesabını sormak zorundasın. Akıllarınca ‘CHP’nin terörle bağlantısı var’ı halkın kafasına yerleştirmek istiyorlar.CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya çaba içinde olanlar, namussuz, alçak, şerefsiz insanlardır. Hayatımın her döneminde mücadele yaptım. Sanıyorlar ki iki yumurta atacağız bir daha gelmeyecek, inadına geleceğim. Bunların birer piyon olduğunu biliyorum, arkasındaki alçaklara sesleniyorum. Neden fareler gibi karanlıklara gizleniyorsunuz, neden erkekçe, adam gibi karşıma çıkmıyorsunuz? Birer birer değil istiyorsunuz topunuz gelin. Böyle bir rezalet olabilir mi? Saklanacaksın, piyon kullanacaksın. Bu alçaklara bir şey söylemek istiyorum. Şehitlerimize kelle diyen adama ne yaptı bunlar, protesto mu ettiler, önüne gidip, diz çöktüler, ellerini öptüler. Kalkmış bizi protesto ediyorlar. Siz kim, şehit kim, Müslümanlık kim? Kimliğini ve kişiliğini 5-10 kuruş para için satan adama en hafif deyimiyle alçak denir.

Bizim arkadaşlar beni duymuyor, Erdoğan Yemen'de konuşsa duyuyor'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'daki çalışma toplantısında milletvekilleri ve parti yöneticilerine uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'ye gönderme yaparak, "Miting yapılacaksa kurumsal kimlik altında yapılır" dedi. Selahattin Demirtaş'ın imza çağrısı ile ilgili, "İmza veren bundan sonra bağımsız siyaset yapsın" diye uyardı.

Kılıçdaroğlu, partide her kafadan bir ses çıktığını da belirterek, "Halk CHP'ye güvenmiyor çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Kendi ayağımıza kurşun sıkma gibi bir geleneğimiz var. Başkaları arkadaşının ayıbını örter, biz eleştiririz. Sonra da döner, 'Bu CHP neden iktidar olamıyor' deriz" dedi. Kılıçdaroğlu, partililere sitem etti: "Bizim arkadaşlarımızın yüzde 99'u beni dinlemekten çok Erdoğan'ı dinliyor. Çünkü söylediklerimi kimse duymamış. Ama Erdoğan ta Yemen'den söylese kulak kabartıyor.' (Hürriyet)

 
Yeni hükümetin yol haritasında vurgu Başkanlık!
 
'Elden maaş alma'da yeni dönem!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP 23 Mayıs 2016 Pazartesi 10:25

bir partinin genel başkanı sözü dinlenilmiyorsa o zaman kendisi gereğini yapmalı.

Yorumu oyla      11      5  
Cengiz Nuri 23 Mayıs 2016 Pazartesi 08:13

Sayın Kılıçdaroğlu, Hangi sözünüzü söyledinizde arkasında durdunuz, çark etmediğiniz çok az sözünüz var, insanlar çark edeceğiniz sözlerinizi niye dinlesin, insanlar çarkçı Kemal diye boşuna söylemiyorlar!

Yorumu oyla      11      5  
23 Mayıs 2016 Pazartesi 07:26

Siz Kılıçtaroğlu'nun söylediklerinin nesini beğenmiyorsunuz? Adam gerçekleri doğruları göstere göstere söylüyor. Siz milletvekilleri dahil anlamıyorsunuz. CHP milletvekilleri TBMM'ye girmek için vekil olmuş, halk için CHP için değil. Şu anda ülkede Kılıçtaroğlu'ndan başka doğruları gerçekleri söyleyen başka kimse yok. Siz Kılıçtaroğlu'nu beğenmeyi bırakın önce kendinize bakın. Yazıklar olsun sizlere. Kılıçtaroğlu gibi liderler gelişmiş ülkelerde seçim kazanır. Bizim ülkemiz yemen'den farkı yok. gelişmemiş ülke.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 22 Mayıs 2016 Pazar 18:33

Sayın kılıçdaroğlu siz gerçekten muhalefetlik yapmayı bilmiyorsunuz.herkesin eline koz verıyorsunuz kusura bakmayın bir parti lideri olarak bunlar size yakışmıyor.syn muharrem ince sizin yapmadığınız mitingleri, muhalefetlik yapmayı daha iyi beceriyor

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı 22 Mayıs 2016 Pazar 13:42

CHP Çatısı altındaki bütün partililerin çağdaş evrensel değerlerin yorumlanmalarında ciddi bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Demokrasi ve katılımcılığı hala ümmetçi toplum yapısı gelenekleriyle yorumluyorlar. Demokratik teamüllerle yönetilen bir siyasi partinin genel başkanıda eleştirilebilir. Her kademedeki yöneticileride eleştirilebilir. Bu hakların kullanılmasına izin vermek ciddi bir demokrsi kültürüne sahip olmaktan geçer. Dünyadaki çağdaş sosyal demokrat partileri incelendiğinide bunu görebiliriz. Sol siyasi partilerde siyasi proğramlar tartışılır. Otoriter bir yönetim şeklini genelbaşkandan beklemek gerçekten sol siyasi proğramları hedefleyen bir partide olmaması gereken bir durumdur. Türkiye de belli bir kesimin HDP ye bakış açısı tamda ülkenin birçok değerlerinin küçük bir azınlık tarafından paylaşılmasını yapan kesimlerin istediği gibi oluyor. HDP yi düşmanlaştırarak siyasi ortamdan atarak PKK nin taban üzerindeki etkisini artırmasının ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacağını görmüyorlar. PKK nin bölücülük anlayışı kadar AKP nin sinsi şeriat anlayışıda o kadar tehlikelidiir. AKP bu ülkedeki demokrat kesime ölümü gösterip sıtmaya raazı ettirmeye çalışıyor. Bu oyuna CHP nin gelmemesi gerekir. Bunun yoluda tabanın sol değerleri çağdaş normlarla yorumlamasından geçiyor.

Yorumu oyla      11      5  
22 Mayıs 2016 Pazar 12:59

Kendi kendinizi bitiriyorsunuz. CHP' de ayaklar baş olmuş nasıl başarı gelsin. AKP yöneticileri ne diyor : bunlar daha kendi partisini yönetemiyorlar ülkeyi nasıl yönetecekler. Sürekli partide saçma sapan kriz var. Acil bir kongre lazım diyeceğim ama kim aday olacak? Partiden bazı isimlerin temizlenmesi, emekliye ya da dinlenmeye ayrılması gereken isimler var. Vizyonu olan kişilerin CHP' nin başına geçmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
Halk 22 Mayıs 2016 Pazar 12:34

Seni kendi mv takmıyor lider olarak görmüyor halk nasıl gördün chp =hdp oldu

Yorumu oyla      11      5  
kartal. U. A 22 Mayıs 2016 Pazar 12:16

Sayin genel baskan artik yeter yeter biz biktik belliki sizde bikmissiniz. Bu orgutle zaten yuruyemezsiniz. Ben chp li bir yurttas olarak akp ile is birligi yapan partimden sogudum artik ne sizden nede izmirdeki bldiye baskanlarindan hiç bisey olmaz. Onumuzde secimler var ancak partimizin durumuda ortada. Bldiye baskanlari o sicak adalarindan ciksin artik secimlerde gencler su bayrağı as şu pankarti bagla miting alanini ayarla denmesini cok iyi bilen bldediye baskanlari secim bitince kimseyi tanimaz oluyorlar izmirib her yerinde ayni seyler yasaniliyo. Chp li olmaktan onur duyan ben artik kendimi kullanilmis ve işimiz bitince itilmis kullanilmis hissediyorum. Akp ile is birligi yapmanizdanda utanç duyuyorum.

Yorumu oyla      11      5  
bornova partili 22 Mayıs 2016 Pazar 12:03

ne acizlik bu bunu söyleyen birinin lider deyil bir işgalci dir bırak partrinin önünü aç partiye bir iylik yap allah aşkına,,,,,,

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 22 Mayıs 2016 Pazar 10:34

Vah vah ! bir genel başkanın söylediklerine bakın!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni hükümetin yol haritasında vurgu Başkanlık!
AK Parti’nin bugün yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkanlığı Ahmet ...
CHP'de dokunulmazlık tartışması: Önce...
CHP’nin 26. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, dokunulmazlık ...
AK Parti’de tarihi gün: Ve Yıldırım dönemi başladı
2.Olağanüstü Büyük Kongre Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Şölen havasında ...
 
'Yumurtalı saldırı' tepkilerine dava yanıtı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Delican’dan ‘Yıldırım’ mesajlar: Ankara ‘İzmir’ diye inleyecek!
AK Parti İl Başkanı büyük kongre öncesi Arena Spor Salonu önünden Ulaştırma, ...
"Örgüte silah taşıyanlar Türkiye'den kaçıyor!"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz ne istiyordu, 'Millete ...
 
AK Parti İzmir’den Başkent’e 300 otobüsle çıkarma!
İzmir Teşkilatı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti ...
148 milletvekili için yargı süreci başlıyor!
Anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle 148 milletvekilinin dokunulmazlığı ...
4 madde 2.tur: CHP’nin tavrı nasıl değişti?
İlk turda ‘hayır’ tavrı sergileyen CHP, asıl geçerli olan son turda destek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva