HABERLER>GÜNCEL
2 Eylül 2016 Cuma - 21:06

KHK'nın İzmir raporu: Kim/nereden ihraç edildi?

 Kanun Hükmünde Kararnamelerin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından binlerce kamu personelinin görevlerine son verilirken tamamına yakını da meslekten çıkartıldı. İşte İzmir listesi!

KHK nın İzmir raporu: Kim/nereden ihraç edildi?

EGEDESONSÖZ - Kanun Hükmünde Kararnamelerin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından binlerce kamu personelinin görevlerine son verilirken tamamına yakını da meslekten çıkartıldı. FETÖ/PYD ilişkili oldukları gerekçesiyle meslekten atılanlar arasında İzmir’den çok sayıda kişi yer aldı.

Toplam 24 merkez valisi 45 mülkiye başmüfettişi, vali yardımcısı ve çok sayıda kişinin atıldığı kararnamede İzmir’in yakından tanıdığı mülki idare amirleri de var. Bunlar arasında, soruşturma kapsamında açığa alınan ve bazıları tutuklananlar da olmuştu. Listede,  İzmir Kalkınma Ajansı eski Genel Sekreteri Ergüder Can,  Belediyelerde yaptığı soruşturma ve raporlar ile dikkat çeken Mülkiye Başmüfettişi Aydın Börü,  Seferihisar eski Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi,  Çiğli eski Kaymakamı Mustafa Arı, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, İzmir eski Vali Yardımcısı İbrahim Ballı,  İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş,  Gaziemir eski Kaymakamı ve Manisa Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ,  Karabağlar eski Kaymakamı Veysel Özgür,  Menemen eski Kaymakamı Turgut Subaşı gibi isimler bulunuyor.

Yine kararname kapsamında çok sayıda kamu kurum ve kuruluşundan isimler tasfiye edilirken Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir eski İl Müdürü Engin Bilgili de meslekten atılanlar arasında yer aldı. Bilgili, Şifa Üniversitesi’ne bina tahsis edilmesi ile ilgili davada yargılanmış ve bir süre cezaevinde kalmıştı. Bilgili ile birlikte SGK’dan İl Müdür Yardımcısı Remzi Aybuğa ve Halil Derin başta olmak üzere 30’a yakın personel atıldı.

Kararname kapsamında, İller Bankası İzmir eski Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri, KOSGEB İzmir Muhasebe Müdürü Salih Ünal ile birlikte uzmanlar Ufuk Berkmen ve Uygar Köse de meslekten çıkartıldı.

İzmir Çalışma ve Bölge İş Müfettişliği’nden Göksel Gökçen ve Metin Avcıoğlu,  Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan Ümit Yener,  Tapu Müdürlüğü’nden Özgecan Vardar, Birkan Koçak, Osman Arı gibi isimler de çıkartılırken  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan da 8 kişinin görevine son verildi. Yine Ekonomi Bakanlığı’ndan 3, Spor Bakanlığı’ndan 8,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlüğünden çok sayıda kişinin görevine son verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 8, TÜİK’te 5,  Göç İdaresi’nde 1, Gümrük Bakanlığı’nda 5 kişi meslekten çıkartıldı.

Maliye Bakanlığı meslekten çıkartılanların en fazla olduğu kurumlar arasında yer alırken İzmir eski Defterdarı Ali İhsan Örücü başta olmak üzere 20’nin üzerinde kişinin kurumla ilişiği kesildi.

Yine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ait TCDD, DHMİ, Karayolları gibi kurumlardan da çok sayıda kişi çıkartıldı.  İzmir’de TÜRKSAT bünyesinde görev yapan üç kişinin de görevlerine son verildi.  Ayrıca, Karayolları’na memur olarak atanan İzmir Eski İstihbarat Komiseri Ramazan Mert de atılanlar arasında yer aldı.

KATİP ÇELEBİ ZİRVEDE
Kararnamede çok sayıda üniversite personelinin de görevine son verildi. Gediz, İzmir Üniversitesi ve Şifa Üniversiteleri kapatılan vakıf üniversitesi olduğu için personelleri devlet memuru sayılmadı. Kararnamede üç üniversitenin hiçbir personeline yer verilmedi. Gediz Üniversitesi Bakırçay, İzmir Üniversitesi’nin adı ise Demokrasi olmuş, devlet üniversitesi haline getirilmişti. Burada görev yapan personellerin hiçbirisi devlet memuru vasfı taşımadığı için onlarla ilgili bir isim açıklanmadı ve bir süreç yürütülmedi.

Listede, Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, 9 Eylül ve İleri teknoloji Üniversitesi olarak dört devlet üniversitesinden isimler yer aldı. 9 Eylül’den sadece bir kişi, Ege’den 15, İYT’den 5 kişi yer alırken Katip Çelebi’den ise 50’ye isim atıldı.

İŞTE ÜNİVERSİTE LİSTESİ 

EGE ÜNİVERSİTESİ: Abdurrahman Akdı (Araştırma görevlisi),  Ali Çalışkan (Profesör),  Bülent Miran (Profesör), Emin Özyılmaz (Doçent), Erol Tokşen (Profesör), Esra Nur Galip (Araştırma görevlisi), Harun Bozkurt (Araştırma görevlisi), Komila Topal (Araştırma görevlisi), Musa Avcı (Profesör), Ömer Bıyık (Öğretim görevlisi), Turan Çelebi (Okutman), Yavuz Akbaş (Profesör), Yusuf Üner (Doçent), Yüksel Sayan (Profesör), Zafer Ayvaz (Profesör)…

KATİP ÇELEBİ: Adem Eren (Yrd. Doçent), Ahmet Adem Tekinay (Profesör), Ahmet Nur Özcivan (Yard. Doçent), Asım Dane (Yrd. Doçent), Aşkın Haluk Yıldırım (Yrd. Doçent), Banu Uysal (Yard. Doçent), Dağan Işık (Doçent), Elif Tarım Ertaş (Doçent), Gül Mustafa Şen (Yard. Doçent), Hüseyin Can (Yard. Doçent), Hüseyin Ertaş (Doçent), İlhan Bölükoğlu (Doçent), İsmail Davut Çapar (Doçent), İsmail Özdemir (Profesör), Mahmut Arabul (Doçent), Mehmet Çete (Doçent), Mehmet Ballı (Doçent), Mubin Hoşnuter (Profesör), Muhammed İsa Kara (Doçent), Muhammed Altınok (Yard. Doçent), Mustafa Demirci (Profesör), Ozan Hoşgen (Öğretim görevlisi), Recep Sütçü (Profesör), Salih Okur (Profesör), Salih Yılmaz (Doçent), Sedat Akar (Profesör), Selçuk Kaya (Profesör), Serkan Coştur (Öğretim görevlisi), Şaziye Sural Yılmaz (Yard. Doçent), Tancan Uysal (Profesör), Yavuz Altınok (Araştırma görevlisi), Zeynep Taşçı (Yard. Doçent)

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ: Ali İhsan Neslitürk (Profesör), Mustafa Köksal (Yard. Doçent), Özgür Öztürk (Yard. Doçent), Semih Afyon (Yard. Doçent), Sinan Savaş (Araştırma görevlisi)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ: İrfan Yılmaz (Profesör)


Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarından da çok sayıda kişi tasfiye edildi. Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi eski Başhekimi Ali Kasap, Alsancak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Alp Akoğlan, Dr. Oğuz Akçay, Tepecik Devlet Hastanesi Dr. Ahmet Sayın-Konak, Dr. Eyyüp Kölemen-Menemen,  Dr. Mustafa Emek-Ödemiş,  Bekir Murat-Ödemiş, Gönül Aydın-Ödemiş başta olmak üzere onlarca ebe, hemşire, sağlık memuru ve personel yer aldı. 

O MÜDÜRLER DE GİTTİ!
Tarım Gıda ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü bünyesinde kadrosu bulunan bazı isimler de meslekten atıldı. Karabağlar İlçe Müdürü Özer Matur ve Torbalı İlçe Tarım Müdürü Kenan Uyar da listede yer aldı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından görevden alınan üç ilçe başkanı arasında yer alan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan’ın eşi de kararname ile meslekten atılanlar arasında yer aldı. Karabağlar’da öğretmenlik yapan Ayşe Gülcan’ın kurumla ilişiği kesildi. 

Kararname ile müftülüklerde de çok sayıda kişinin görevine son verildi. Vaiz, imam, kuran kursu eğiticisi gibi isimlerin yer aldığı isim listesinde müftüler de yer aldı. Karabağlar Müftüsü Abdul Cabbar Altun, Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy meslekten atıldı. 

Kararname ile ayrıca ruhsatları daha önce iptal edilen bazı okulların ruhsatları düzeltilerek geri verildi. İzmir’den listeye sadece iki okul girebildi. Seferihisar’da faaliyet gösteren Çözüm Temel Lisesi ile Konak’ta faaliyet gösteren İzmir Taç Temel lisesi yeniden açıldı. 

 
Egeli Balıkçılar yeni sezondan umutlu!
 
AK Partili Doğan: İhale 1 yıl uzadı, maliyet 2’ye katlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski İzmir Valisi serbest kaldıktan sonra ilk kez konuştu: Bana kurdukları tuzağa…
Gediz Üniversitesi’ne yönelik FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan ...
İzmir’deki FETÖ operasyonunda AK Partili yöneticiye gözaltı!
İzmir merkezli 6 ilde yapılan 'Gölbaşı-4' operasyonunda AK Parti Ödemiş ...
İzmir'de 'küfürleşme' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
Ege Mahallesi 1517 Sokak'ta, daha önceden aralarında husumet bulunan iki ...
 
Flaş! Yeni KHK yayınlandı: Kamuda binlerce ihraç!
Resmi Gazete'de yeni kanun hükmünde kararname yayınlandı..
İzmir’de korkutan yangın: 40 hektar kül oldu!
Karşıyaka ilçesi Sancaklı Mahallesi'nde çıkan yangın yaklaşık 40 hektarlık ...
1 milyon dolarlık banknotu satmak isterken yakalandı
ABD Merkez Bankası tarafından koleksiyon amacıyla 1988 yılında sınırlı ...
 
MİT'te 'sızıntı' operasyonu: 3 tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında ...
TSK'dan Cerablus raporu: 15 hedef vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus'a yapılan Fırat Kalkanı harekatında son durumu açıkladı.
Flaş: İzmir Eski Valisi adliyede: Savcı ne talep etti?
FETÖ/PDY’ye soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi’ne yönelik ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva