HABERLER>GÜNCEL
19 Eylül 2017 Salı - 14:46

Kemalpaşa'daki 'pilav krizi' için Başkan'dan açıklama: Uğurlu sahip çıksaydı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Yörükler Şenliği'ne 'pilav krizi' damga vurmuştu. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, şenlikte yaşananları anlattı.

Kemalpaşa daki  pilav krizi  için Başkan dan açıklama: Uğurlu sahip çıksaydı...

Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4.'cüsü düzenlenen Yörükler Şenliği'nde 'pilav krizi' yaşanmıştı.

Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından Konak Belediyesi'nden istenilen ikram araçlarının şenlik alanına gelmesi tansiyonu yükseltmiş ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, araçların kaldırılmasını istemişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan şenliği terk ederken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu arasında tartışma yaşanmıştı.

Karşılıklı açıklamaların ardından CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Uliviye Üreten, sosyal medya hesabı üzerinden o gün yaşanan gelişmeleri anlattı.

Üreten, şunları söyledi:

"Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun gazetelere verdiği yalan yanlış beyanlara açıklık getirmek amacıyla bu yazıyı yazmak zorunda kaldım.

Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileri misafirlerinin çok olacağını, 'diğer ilçe belediyelerinden bunu karşılayabilir miyiz ve ünlü sanatçı bulabilir miyiz' diye talepte bulundu. Cumhuriyet Halk Parti'sine söyledikleri gibi diğer siyasi partilere de söylediklerini belirttiler. Bir daha ki görüşmede davetiyelerini bastırdıklarını, ilçe belediyelerine beraber davetiye verme talepleri oldu. Bende taleplerine olumlu karşılık verdim.

Yörükler Derneği Başkanı İsmail Ismail Savran, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Topuk ve Mustafa Taşan bir de Kerim Şen hep birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gittik. Salih Topuk Büyükşehir Belediyesinin bastırmış olduğu Yörük Şöleni afişini almak için yanımızdan ayrıldı. O gün yetişmediğinden ertesi gün aldılar. Yörükler Derneği Başkanı ve Yönetimindeki arkadaşlarla Büyükşehir Belediyesinden ayrıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Binasına gidip İl Başkanımıza davetiye verdik. Ardından Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’ın yanına gittik. Daha önce yazılı olarak verdikleri dilekçelerini sözlü olarak dile getirdiler.

Yörükler Derneği Yönetimi şöyle dedi; ”Kemalpaşa Belediye Başkanı bize 500 kişilik yemek veriyor misafirlerimiz daha çok olur sizde katkıda bulunur musunuz”

Sema Pekdaş başkanımız da '500 kişilik pilav ayran olur mu 'dediğinde Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileri teşekkür etti. Fotoğrafımızı çekilip, davetiyemizi verip Konak Belediyesinden ayrıldık. Ertesi gün Yörükler Derneği Başkanı ve Yöneticileriyle Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin e davetiyesini verdik. Başkanımızdan Menemendeki Küçük Efeyi Yörük Şölenine göndermesini rica ettik. Başkanımız da Küçük Efe'yi göndermeyi kabul etti.

Yörükler Derneğinin Nazarköy’de düzenlemiş olduğu kahvaltıda da bilindiği gibi Sanatçı olarak da Tolga Çandar’ın gelmesi Cumhuriyet Halk Partisinin katkısıdır.

Konaklamayı ise Ramada Otel sahipleri karşılamıştır.

Buradan anlaşıldığı gibi Konak Belediyesinden gelen yemek aracı Kemalpaşa Belediye Başkanı'nın dediği gibi davetsiz gelmemiştir.

Ben yörüğüm, bizim gelenek ve göreneklerimizde evimize gelen misafiri sevse de sevmesek de asla kovalamayız, has köşemizde ağırlarız. Biz anamızdan, babamızdan, atalarımızdan böyle gördük. Bunun aksini söyleyenin Türklüğünden şüphe ederim.

Kemalpaşa Kemalpaşalılarındır. Bende bir Kemalpaşalı olarak evimize gelen misafire sahip çıktım. Onlarla birlikte konuklarımıza yemekleri dağıttım.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu İlçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarına, Spor Kulüplerine sahip çıksaydı bu tatsız olaylar meydana gelmezdi.

Sayın Arif Uğurlu bende nezaket sınırları içerisinde size diyorum ki, gazetelere yalan yanlış beyanlarda bulunarak yaptığın ayıbı asla örtemezsin"

 
Türkiye Irak'ın kuzeyinde oldu bittiye izin vermez!
 
Karşıyaka'nın golcüsünden kötü haber
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gelenek 19 Eylül 2017 Salı 19:24

.Ülkenin başka yerlerinde de geçmişten gelip geleceğe aktarılmak için düzenlenen yörük şenlikleri yapılmakta oralarda da çeşitli siyasi görüşe sahip çevre belediye ve derneklerde katkı sağlamaktadır.Birgün aç kalma ile adam ölmez.Yörüğümün cebinde en azından simit alacak parası vardır.Bu konunun yörükler anılarak gündemde tutulması yörükleri üzmüştür. Bu toprakların güzel bir geleneği vardır; düğün ve cenaze evine akraba ve komşular, tanıdıklar yemek gönderir.Belediyeler keşke bu geleneği hatırlasalardı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziler Günü Selçuk'ta törenle kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü Selçuk’ta düzenlenen çelenk sunum töreni ile kutlandı.
Protokole garson, gazilere self servis!
Düzce Valiliği’nin 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlediği kahvaltıda ...
Minik Yağmur'u öldüren taciz olayı için mahkeme ne ceza istedi?
Bornova ilçesinde hayatını kaybeden 9 yaşındaki kız çocuğuna, vefatından ...
 
Sınırda hareketli anlar... Alan daha da genişledi
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün Şırnak’ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır ...
İzmir'de pes dedirten hırsızlık! 'Mağaza faresi'ne suçüstü!
İzmir'de mağazaların alarm sisteminin uyarı vermemesi için özel olarak ...
Bakan açıkladı: TEOG bu yıl yapılmayacak!
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı.
 
Güvercinler öksüz kaldı... Karşıyaka'nın Selahattin Albay'ı öldü!
Her sabah fırınları dolaşarak ekmek toplayan ve sahildeki güvercinleri ...
İzmir'de köylülerden çevre zaferi!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nin 6 kırsal mahallesinin ortak yaylası Ayvacık'ta ...
TEOG'la ilgili yeni gelişme
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu hafta içinde özel okul temsilcileriyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva