HABERLER>DÜNYADAN
19 Eylül 2017 Salı - 14:49

Türkiye Irak'ın kuzeyinde oldu bittiye izin vermez!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin düzenleyeceği referandum ile ilgili olarak "Irak'ın kuzeyinde bir oldu bittiye Türkiye izin vermez' dedi.

Türkiye Irak ın kuzeyinde oldu bittiye izin vermez!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bozok Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölgesindeki bütün hadiseleri kendi güvenliği ve bölge halklarının güvenliği bakımından yakından takip ettiğini, bundan sonra da yakından takip etmeye devam edeceğini belirtti.

"Biz, Adam bırak git, bana ne diyemeyiz." diyen Bozdağ, Suriye'de olup biten her şeyin, Ankara'da olup biten kadar Türkiye'nin güvenliğiyle yakından ilgili olduğunu vurguladı.

Bozdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma değinerek, "Irak'ta referandum tartışmaları var. Irak'ın kuzeyinde bölgesel yönetimin olduğu yerde, merkezi hükümetin olduğu yerlerde de cereyan eden hadiseler, Yozgatımızın, Ankaramızın güvenliği ne kadar bizi ilgilendiriyorsa o kadar bizi yakından ilgilendiriyor. Eğer birleri, 'siz görmeyin, duymayın, karışmayın' diyorlarsa onlar bir metre önünü göremeyen zavallılardır. Bu milletin emaneti bizim omzumuzda." ifadelerini kullandı.

Bu milletin ve devletin hukukunu korumak, güvenliğini tesis etmek ve geleceğe güçlü bir Türkiye bırakmak için ne gerekiyorsa o tedbirleri bugüne kadar aldıklarını, bundan sonra da almaya devam edeceklerini vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Irak'ın kuzeyinde bir oldu bittiye Türkiye izin vermez. Dünya da ayağa kalktı biz de ayağa kalktık. Araplar karşı, Türkmenler karşı. Bırakın Arapları ve Türkmenleri bölgede yaşayan Kürtler karşı. Parlamentoda oylama yaptılar, neredeyse yarısı oylamaya katılmadı, katılanların da neredeyse yarısına yakını 'hayır' oyu verdi. Onlar da istemiyor. Birleşmiş Milletler istemiyor, bi dünya istemiyor ama orada 'ben bunu yapacağım' diyen bir hastalıklı zihniyet var. Çok net söylüyorum, bölgede yapılacak, hangi hesapla hangi niyetle olursa olsun bu tür adımlar, bölgenin güvenliğini ortadan kaldırır, huzuru, barışı, istikrarı, bombalar. Sadece bölgenin değil, bölgedeki ülkelerin de pek çok şekilde bundan zarar görmesine yol açar. Hiç kimse de bu zararın doğmasına izin vermez. İstikrar, iyi komşuluk ilişkileri, ekonomide istikrar, başka şeylerle ilgili konularda elbette Türkiye Irak Bölgesel Yönetimine bugüne kadar destek oldu, bundan sonra da iyi niyetli şeyler olursa aynı şekilde destek olmaya devam eder ama eğer Türkiye'nin güvenliğini, bölgenin güvenliğini tehdit edecek bütün bu uyarılara ve ikazlara rağmen referandum adımını atarsa bunun elbette bir karşılığı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler, cuma günü Milli Güvenlik Kurulu arkasından Bakanlar Kurulu toplanacak ve bu konuda Türkiye'nin atacağı en son adımları kararlaştırıp bütün dünyaya ilan edeceğiz."

Bozdağ, Türkiye'nin ulusal güvenliğini ve geleceğini tehdit edecek adımların atılmasına göz yumamayacaklarını belirterek, "Bu konuda ülke olarak almamız gereken tedbirler neyse bunları elbette kararlı şekilde alacağız ve kararlı şekilde uygulayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bütün terör örgütlerinin büyük güçlerin taşeronu olduğunu kaydeden Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bütün terör örgütleri, büyük güçlerin taşeronudur, bilumum terör örgütleri taşerondur. PKK terör örgütü için Kürtçülük, ölecek, gerektiğinde öldürecek Kürt çocuklarını kandırmak için bir tatlandırıcıdır. Başka hiçbir şey değildir. Örgütü yöneten, istihbarat örgütü güçler, herkes biliyor. Alıyor, Türkiye ile ilişkin hesaplara göre, örgüt eylemleri artırıyor, azaltıyor. Talimatı veren belli. DEAŞ terör örgütü, proje bir terör örgüttür. Dikkat edin dünyanın dört bir yanından DEAŞ terör örgütünde teröristler var. Ne zaman çıktı bu terör örgütü, şöyle baktığınızda yeni bir terör örgütü, 5-6 yıllık geçmişi ya var ya yok. Ben sormak isterim, DEAŞ terör örgütünde yer alan teröristler hangi ülkelerden? Elimizdeki bilgilere göre, 152 ayrı ülkeden terörist var, 95 etnik ayrı yapıdan terörist var. Peki ben sormak isterim, DEAŞ denilen terör örgütü 152 ülkenin dinini bilecek, psikolojisini bilecek, tarihini bilecek, kültürünü bilecek, bu kadar teröristi nasıl yetiştirdi ki o ülkelere gitsin. Avustralya'dan Amerika'ya, oradaki insanları Suriye'de, Irak'ta, ölmeye öldürmeye 20'sinde 30'undaki gençleri ikna etsin. Böylesi bir güç yeni doğmuş bir terör örgütünde olabilir mi? Dünyanın en güçlü ülkelerinin böyle bir gücü var mı? Yok. Türkiye'nin böyle bir gücü yok, Amerika'nın da böyle bir gücü yok, Çin'in de yok, Rusya'nın da yok. Peki nereden oluyor bu? Proje olduğu buradan belli. Bu kadar insanı kim topluyor buraya? Bir proje var, projenin müellifleri herkesi süpürüyorlar oraya, oradan başka bir şey çıkıyor. Onun için eğer aklını kullanmış olsa birazcık sorsa, nasıl oluyor bunlar bir araya geliyor?" 

Bekir Bozdağ, tüm dünyanın DEAŞ terör örgütünü yok etmek için ant içtiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"66 koalisyon ülkesi var, gökten bomba yağdırıyorlar, aşağıdan da gene operasyonlar var ama bir dünya bir avuç terör örgütünü bitiremiyor. Aklınız alıyor mu bunu? Bitiremiyor çünkü bombalayanların verdiği silahlar onların elinde. Bir yandan bomba atıyorlar, bir yandan silah veriyorlar. Nasıl bitireceksin sen? Silahları kesseniz, silahları kimin ürettiği belli hiçbir terör örgütü kalmaz. Kendilerinin üreteceği bir şey de yok. Tepelerine binersiniz ama ne yapıyorlar, bir yandan ‘teröre karşıyız, şiddete karşıyız’ diyorlar, öbür yandan da terörü azdırmak için ne lazımsa yapıyorlar. Silahsa silah, lojistikse lojistik, başka ne lazımsa her türlü desteği veriyorlar. Proje bir terör örgütüdür DEAŞ terör örgütü. Hedeflenen proje gerçekleştiği gün DEAŞ diye bir terör örgütü ortadan kendiliğinden yok olup gidecektir."

PKK-PYD'nin Rakka istikametinde ABD destekli DEAŞ'a karşı bir operasyon yapıldığını anlatan Bozdağ, bölgeden hiç çatışma haberi duyulmadığını bildirdi.

Bozdağ, "Biz Fırat Kalkanı yaptık, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında 53 şehidimiz oldu, pek çok gazimiz oldu. Her gün haber aldık. Peki ben soruyorum, Rakka operasyonunda hiç çatışma haberi duydunuz mu? Yok. PKK, PYD, ilerliyor DEAŞ çekiliyor. Hedef, oralardan DEAŞ çekilecek, onlar yerleşecek, bütün dünyanın yenemediği DEAŞ’ı bu PKK-PYD denen alçaklar yendi mesajı verilecek. Bütün dünyanın gözü önünde cereyan eden hadise. Böyle bir şey olabilir mi? Ama bakın oluyor, bir hesap var ama bu hesapları neticeye vardıramayacaklar, Türkiye'yi hesaba katmayanın bu bölgede hesabının tutması mümkün değildir. Tutmayacaktır hesapları" ifadelerini kullandı.(AA)

 
Gaziler Günü Selçuk'ta törenle kutlandı
 
Kemalpaşa'daki 'pilav krizi' için Başkan'dan açıklama: Uğurlu sahip çıksaydı...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 19 Eylül 2017 Salı 16:40

PEŞMERGE'Yİ KİM EĞİTTİ. YANİ SÜREKLİ BİNDİĞİ DALI KESEN BİR ÜLKE OLDUK.ÖNCE SURİYE DE Kİ MUHALİFLERE ESAD'I DEVİRMEK İÇİN SİLAH GÖNDERDİK. ORANIN KARIŞTIRILMASINA SEBEP OLDUK. SONRA PEŞMERGE'Yİ İŞİD'E KARŞI EĞİTTİK. YANLIŞ ÜSTÜNE YANLIŞ. DEĞERLİ YALNIZLIK. STRATEJİK DERİNLİK. BEN HEP STRATEJİK DELİLİK DİYE İFADE ETTİM.

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 19 Eylül 2017 Salı 16:25

PEŞMERGE'Yİ KİM EĞİTTİ. YANİ SÜREKLİ BİNDİĞİ DALI KESEN BİR ÜLKE OLDUK.ÖNCE SURİYE DE Kİ MUHALİFLERE ESAD'I DEVİRMEK İÇİN SİLAH GÖNDERDİK. ORANIN KARIŞTIRILMASINA SEBEP OLDUK. SONRA PEŞMERGE'Yİ İŞİD'E KARŞI EĞİTTİK. YANLIŞ ÜSTÜNE YANLIŞ. DEĞERLİ YALNIZLIK. STRATEJİK DERİNLİK. BEN HEP STRATEJİK DELİLİK DİYE İFADE ETTİM.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kerkük valisi hakkında flaş karar
Kerkük İl Meclisi, Irak Parlamentosu'nun Necmedin Kerim'i görevden alma kararını reddetti.
İngiltere'den Suu Çi'ye 'Arakan'da şiddete son ver' çağrısı
İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, "Aung San Suu Çi ve sivil hükümetin ...
Ruhani: ABD ağır bedel öder!
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Böyle bir anlaşmayı bozmasının ABD'ye ağır ...
 
Almanya'dan skandal görüntüye küstah yorum!
Alman hükümeti geçen hafta sonu Köln'de düzenlenen bir festivalinin terör ...
Girdiği evde mahsur kalan hırsız, polisten yardım istedi!
Hollanda'da soymak için girdiği binada mahsur kalan bir hırsız, polis ...
İsveçli siyasetçi tecavüze uğradı
İsveçli siyasetçi Liljeglöd, solcu olduğu için kendisine bıçak zoruyla tecavüz edildiğini açıkladı.
 
Bulaşıkçılıktan milletvekili adaylığına...
İsveç'te Göteburg'tan aday gösterilen Yüksel, İsveç'te birinci sıradan ...
İngiliz basını yazdı... Güney Kıbrıs'ta vatandaşlık 'servet kazandırdı'
İngiltere'de yayımlanan saygın The Guardian gazetesi, Güney Kıbrıs Rum ...
Katar'dan dev anlaşma!
Katar'ın, 24 adet Typhoon tipi savaş uçağı alımı konusunda İngiltere ile ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva