HABERLER>SOSYAL MEDYA
13 Şubat 2012 Pazartesi - 09:40

KCK'da sendikalar basıldı, İzmir'de 10 gözaltı

Ankara, İzmir ve İstanbul'un da bulunduğu 9 ilde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştiriliyor. Operasyon kapsamında Ankara'da KESK, SES ve TÜMBELSEN Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapılıyor. Operasyonlarda 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

KCK da sendikalar basıldı, İzmir de 10 gözaltı

ANKARA - Ankara'da KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. KESK'te şun ana kadar 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
İSTANBUL
İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, geçen hafta Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe'de bombalı saldırı ve araçların kundaklanması olaylarına ilişkin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik çalışma başlattı.
 
Çalışmaların ardından çeşitli ilçelerde düzenlenen operasyonlarda, örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.
 
Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi. Örgüt üyelerinin sorguları sürüyor.
 
İZMİR
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir’de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Bölücü terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin bazı adreslerdeki aramalarının devam ettiği, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.
 
VAN VE HAKKARİ
Van ve Hakkari’de KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP’li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.
 
Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkari’de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van’da BDP’li Belediye Başkanı Gülbahar Orhan’ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkari’de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.
 
BATMAN
Batman Valiliği, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”
 
Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.
 
DİYARBAKIR
Diyarbakır'da KCK operasyonu kapsamında 1'i DİHA muhabiri 9 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.
 
ŞANLIURFA
İstanbul merkezli yürütülen KCK soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Suruç’ta 3 adrese baskın düzenlendi. Baskın yapılan noktalardaki çeşitli suç unsurlarına el koyan güvenlik güçleri, 3 şüpheliyi de gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen ve yakalama işlemleri yapılan 3 şüphelinin, İstanbul’a gönderileceği kaydedildi.
 
GAZİANTEP
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü KCK’ya yönelik birçok adrese sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, yapılanmaya ilişkin kayıtların bulunduğu ileri sürülen bilgisayar hard disklerine de el kondu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DOGANAY 13 Şubat 2012 Pazartesi 17:27

FAŞİZMİN VE KONTURGERİLLA EMPERYALİZMİNİN TEMELİ AYLEDİR! Faşizm ve konturgerilla emperyalizm ilk öncelik olarak ayle içinde örgütlenmeye başlar.Feodalizmde ayle bir birine yardımlaşma öğesini taşır.Ayle yapısı ne kadar geniş olursa o kadar birlikte iş yaparak, hızlan işleri bitirmeye yarar.Bundan kaynaklıdır ki ayle çok çocuklu olur.Her hangi bir şey yaşandığında bir kardeş, kardeşler arasında yardımlaşma yaşanır.Bu yardılaşma sayesinde kendilerini güvende hisederler.Ayle bireyleri kendilerinin üretimden gelen gücünü ortaklaşarak daha fazla ekin elde ederler.Kısa zamanda elde etikleri ürünlerle, daha sonra birlikte bir başkasına çalışarak kendilerini idame ederler.Feodal sistemin son evresinde ise kadeşlerden bazıları kendi işlerini yaparken, bazılarıda bir başka işte çalışarak geçim kaynağını sağlar.Böylelikle hem yetkinleşme gelişir, hem de bir nevi ayle parçalanması gerçekleşir.Parçalanan ayle kapitalizme geçiş aşamasında, parçadan bütüne geçiş biçimindedir.Feodal toplumda ise bütünden, parçaya geçiş şeklindedir.Kapitalist toplum gün geçtikçe parçadan bütüne gidişi daha zayıflatır.Kapitalist toplum artık kişilerin yetenekleri üzerine gelişir.Yetkinleşen ve kapitalist sisteme hizmet eden kişiler özel konumda tutulur.Yani vaşileşen kapitalizm, kendisiylen özleşenlere daha törelaslı bir biçim kazanır.Konturgerilla evresinde ise artık ayle sadece görünüm açısından vardır.Ayle artık, bir kobra kadar zehirlidir.Bir timsah gibi kendi yavrusunu yedikten sonra oturup üzerinde ağlayacak kadar iki yüzlüdür.Konturgerilla emperyalizm döneminde kardeş, kardeşi nasıl konturgerilla emperyalizmin çarkına katarak daha fazla pay edinebilirim derdine düşer.Yani artık kardeşlik bağı, akrabalık bağı, dünyadaki pastadan dafazla pay alabilirim çırpınışlarına dönmüştür.Artık çocuğun ve kardeşimle daha fazla şey elde edebilirim değil, onun üzerinden daha nasıl kar edebilirim.Konturgerilla emperyalizmin vahşetine katılmak istemeyen yakınları için cezaevi, işkence ve ölüm olarak nüksetmektedir.Konturgerilla emperyalizmin vahşeti içine girenler ise konturgerilla emperyalizmin çocukları için kendi, iç organları uygun olması dahilinde iç organlarını vermeklen yükümlüdür.Vermeyenler ise hazırlanan pilanlarla tuzağın içine çekilerek, yaralanmaları sağlandığında ambulanslar veya hastenelerde iç organları alınarak öldürülüyorlar.Konturgerilla emperyazmin vaseti içine girmek istemeyen insani, evinde doğal gaz olnları, doğal gaz zehirlenmesiylen öldürüyorlar.Evinde doğal gaz olmayanlarıda, evde yakılan sobaların bacalarını tıkayarak zehirliyorlar.Konturgerilla empperyalizm toplu olarak yok etmek istemiyorsa, tirafik kazalarıylan veya yüksek bir yerden aşağı (çok katlı bir evden veya köprüden, dagdan vb. bir yeden) iterek öldürüyorlar.Konturgerilla emperyalizmde ayle ve arkadaşlıklar yalan, iki yüzlük üzerine kurulmuş bir gerçektir. DOĞANAY

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli öğrenciler 'tablet'lerine kavuştu
İzmir Milli Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, FATİH Projesinin, bir çok ...
Kızını Facebook'tan silen çifti acımadan öldürdü
ABD’nin Tennessee eyaletinde, iletişim teknolojilerinde yaşanan devrimin ...
TEDAŞ istedi, mahalleli kazdı
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde sık elektrik kesintileri görülürken, ...
 
Facebook'ta var mısınız? Bu haberi okuyun!
Sosyal medya araçlarının kullanımı, farklı tipteki kullanıcıların davranışları ...
Facebook kullanıcıları hakkında 17 gerçek
Sosyal medya araçlarının kullanımı, farklı tipteki kullanıcıların davranışları ...
Google’da aranan kelimeler güldürüyor
Google arama motorunda arama yaparken otomatik olarak çıkan öneri kelime ...
 
O polisler 12 ay kıdem tenziliyle kurtuldu!
İçişleri Bakanlığı müfettişleri, İzmir'de bir müzikholde gözaltına alındıktan ...
Bu bir ilk! Facebook'ta yorum rekoru kırdılar!
Bir iletinin altına 1 milyondan fazla yorum yazıldı.
Twitter mesajı yüzünden ABD'ye alınmadılar!
Los Angeles'a gitmeden önce Twitter'da "ABD'yi yok etmeye gidiyorum" yazan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva