HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2015 Çarşamba - 11:19

Kaymakamlıktan ‘Başkan Şahin’e Kubilay yasağı’ açıklaması!

Her yıl 23 Aralık’ta yapılan törende Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in konuşma yapması yasaklandı. Menemen Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yaparak tören program belirleme komitesinde belediye başkanı yada temsilcisinin de yer aldığını ifade ederek, “İzmir Valiliğinin bu anma programına herhangi bir dâhili bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Kaymakamlıktan ‘Başkan Şahin’e Kubilay yasağı’ açıklaması!

EGEDESONSÖZ -  İzmir’de Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma töreni yerel idare ile merkezi idare arasında krize neden oldu.

Her yıl 23 Aralık’ta yapılan törende Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in konuşma yapması yasaklandı. Valilik kaymakamlık aracıyla ilettiği bilgide Bayram ve Anma Törenleri Yönetmeliği’ni gerekçe gösterdi. Başkan Şahin Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada kararın planlı ve insanları soğutmak için alınmış olduğunu söylemişti.

- VALİLİKTEN BAŞKAN ŞAHİN’E ‘KUBİLAY’ YASAĞI!...

Gelişmelerin ardından Menemen Kaymakamlığı’ndan detaylı bir açıklama geldi. Kaymakamlık açıklamada anma tören programının Belediye Başkanı’nın (ya da temsilcisi) da yer aldığı bir komite tarafından belirlendiğinin altını çizerken, “Günün anlam ve önemine binaen yapılacak konuşmayı şehidin mensubu bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapması Yönetmelik gereği olup, Menemen halkı adına İlçemizde belediyemizin de dâhil olduğu birçok sivil toplum kuruluşu söyleşi, panel, fotoğraf sergisi, broşür ve spor etkinlikleri ile programa katkıda bulunacaklardır” ifadelerine yer verdi. Ayrıca, “İzmir Valiliğinin bu anma programına herhangi bir dâhili bulunmamaktadır” denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA!
23.12.2015 tarihinde saat 10.30’da 57. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı yerleşkesinde içindeki Yıldız tepede inkılap şehidi Mustafa Fehmi KUBİLAY’ ın hunharca katledilerek şehit edilişinin 85. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek anma töreni ile ilgili olarak son günlerde bazı basın organlarında eksik ve yanlış haberler ve değerlendirmeler çıktığı görülmüştür.
          Büyük Önder Atatürk’ ün “Büyük ordunun kahraman genç subayı ve Cumhuriyetin idealist öğretmen grubunun kıymetli üyesi Kubilay Bey temiz kanıyla Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır.” İfadesine muhatap olan,
        Vatan evladı genç Cumhuriyetin bekçisi ve inkılap şehidi Kubilay’ ı Anma Tören Programı 05 Mayıs 2012 tarihli 28283 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 4. Bölümü Tarihi Günler, Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Diğer Tarihi Günler başlığı altında düzenlenmiş 8. Maddesinde belirtildiği üzere “….. diğer tarihi günler kutlama faaliyetleri başkentte Ankara Valiliği başkent dışında Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulacak Anma Komiteleri tarafından belirlenir.” Hükmü gereği Menemen Kaymakamlığı tarafından Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü tarafından oluşturulan Anma Komitesi tören programı olarak;
1-         Çelenklerin sunulması,
2-         Saygı duruşu(saygı atışı) ve İstiklal Marşı
3-         Silahlı Kuvvetler adına konuşma
4-         Şiirlerin okunması
5-         Anıt Defterinin imzalanması
6-         Kubilay ailesi ile anı fotoğrafı çektirilmesi
7-         Şehitliğin gezilmesi,
olarak karara bağlanmış olup Anma Programı günün anlam ve önemine uygun olarak şehit ve şehidimizin anısını ve hatıralarını yaşatmak ve onlara sahip çıkmak Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin değerlerini korumak, kollamak, gelecek kuşaklara aktarmak üzere günlük her türlü siyasi çekişmeden uzak olarak düzenlenmiştir.
Günün anlam ve önemine binaen yapılacak konuşmayı şehidin mensubu bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapması Yönetmelik gereği olup, Menemen halkı adına İlçemizde belediyemizin de dâhil olduğu birçok sivil toplum kuruluşu söyleşi, panel, fotoğraf sergisi, broşür ve spor etkinlikleri ile programa katkıda bulunacaklardır.
Yukarıda izah ettiğimiz mevzuat çerçevesinde bu anma programı, 18 Mart Şehitler
Anma töreni formatında olup; Kaymakamlık tarafından oluşturulan Anma Komitesi tarafından karara bağlanmış, İzmir Valiliğinin bu anma programına herhangi bir dâhili bulunmamaktadır. Anma programı Devletimizin en üst protokolünün ve halkımızın katılımı ile icra edilecektir.
57. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı içindeki Yıldız tepede Anmaya katılacak vatandaşlarımızın askeri bölgede olmaları münasebetiyle gerekli hassasiyeti gösterecekleri de bir gerçektir. Sayın basın mensuplarına ve değerli halkımıza duyurulur. 09.12.2015

Menemen Kaymakamlığı

 
Krizin sanal yüzü: Rusya’dan ‘Ammyy’ bombası!
 
Teleskopun her yeri mermer tozu kaplandı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erhan 9 Aralık 2015 Çarşamba 13:29

kubilay sadece menemende degil tum yurtta anilmalidir ki insanlar bilsin ne olup bittigini,butun ders kitaplarina da girmelidir.

Yorumu oyla      26      8  
Işık Dikicigil 9 Aralık 2015 Çarşamba 11:40

MİLLETİ KANDIRMAYIN LAİKİK CUMHURİYETİN EN ÖNEMLİ İLKESİDİR. LAİKLİK OLMADAN DİĞER İLKELER BİR ANLAM İFADE ETMEZ. VE MİLLETİ YA LAİK OLACAKSIN YA MÜSLÜMAN SAFSATASIYLA KANDIRMAYIN. LAİKLİK DİNSİZLİK DEĞİLDİR.

Yorumu oyla      28      10  
Işık Dikicigil 9 Aralık 2015 Çarşamba 11:32

ANMA GÜNÜNÜN PROGRAMI GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE YAKIŞIR KONUŞMAKSA . Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin değerlerini korumak, kollamak, gelecek kuşaklara aktarmak üzere günlük her türlü siyasi çekişmeden uzak olarak düzenlenmiştir. NASIL KORUNUR CUMHURİYET DEĞERLERİ, LAİKLİĞE SAHİP ÇIKMAKLA. SİYASİ İSE, SİYASİ. CUMHURİYET TE SİYASİ BİR YÖNETİM ŞEKLİDİR. GENÇ CUMHURİYET İ KOLLAMAK UĞRUNA GERİCİ YOBAZLAR TARAFINDAN DİN ELDEN GİDİYOR DİYE ŞEHİT EDİLMİŞTİR. GENÇ SUBAY MUSTAFA FEHMİ KUBİLAY. BU MİHVALDE KONUŞMAK DOĞRU VE YERİNDEDİR.

Yorumu oyla      27      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Bornova Arena hazır: İlk paslaşma başkanlardan!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı ...
Sakin Şehir’de ‘estetik’ devrim!
Seferihisar Belediyesi, çok önemli bir karara imza attı. Yeni yapılacak ...
Konak’ta e-atıklar çöpe değil dönüşüme
Konak Belediyesi’nin günümüzün en önemli sorunlarından biri olan elektrikli ...
 
İzmir ‘İzmir Tur’u çok sevdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaşadığımız kenti daha yakından tanıyalım” ...
Başkan Arslan'dan yeni başkan Mertoğlu'na ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanlığına seçilen ...
Büyükşehir'den örnek destek: Minik ayaklar üşümesin diye...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek çalışmaları kapsamında ilkokul ...
 
Konak'ta en acı yangın: Sosyal yardım deposu kül oldu
Konak Belediyesi'nin Selçuk mahallesi Cici Park'ın üzerindeki 676 sokak ...
Başkan Pekdaş’tan kadınlara siyaset çağrısı
İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konsey toplantısında Ayşe Dikmen’in ...
Selçuk Türkiye’nin en prestijli turizm fuarında!
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran Selçuk, Travel Turkey İzmir ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva