HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2015 Çarşamba - 10:35

Sakin Şehir’de ‘estetik’ devrim!

Seferihisar Belediyesi, çok önemli bir karara imza attı. Yeni yapılacak binaların yapımı için belirlenen kriterler Belediye Meclisi’nden geçti. Belediye bünyesinde Belediye İmar Müdürü, mimar ve heykeltıraşlardan oluşan “estetik kurul” kuruldu. Projeler, estetik kurulun denetlemelerinin ve onayının ardından ruhsat alabilecek.

Sakin Şehir’de ‘estetik’ devrim!

Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow (Sakin Şehir) modelini Türkiye’ye getirerek markalaşan Seferihisar’da, Belediye son yıllarda artan talep ve inşaatlardaki hızlanmanın ardından, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için bir takım kararlar alarak hayata geçirmeye başladı.
 


Belediye Meclisi’nden geçen kriterlere göre, Seferihisar’da yapılacak binaların rengi beyaz veya bej tonlarında olacak. Cephe kaplamalarında PVC esaslı malzeme kullanılamayacak. Çatılarda kiremit çatı uygulaması yapılacak. Balkon korkulukları ferforje veya ahşap olacak. Klima üniteleri estetiği bozmayacak şekilde tavsiye edilen yerlere konulabilecek ve uydu sistemleri görüntü kirliliği yaratmayacak şekilde çatılarda gizlenecek.
 
KURUL DENETLEYECEK
Bu kararları, Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önerisiyle oluşturulan estetik kurul denetleyecek. Seferihisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Nilay Özcan Eşin öncülüğünde toplanacak kurulda Mimar Erdal Kemahlıoğlu, Mimar Nihan Sağman, Heykeltıraş Gökhan Yerlikaya, Eski Müze Müdürü-Heykeltıraş Cahit Koççoban ve İmar Müdürlüğü personeli Fergun Keser yer alacak. Kurul her Çarşamba günü toplanarak Seferihisar Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne gelen inşaat ruhsatı dosyalarını inceleyecek. Yapıların estetiği, rengi, çatı ve cephe kaplamaları gibi birçok konuda fikir ve çözüm üretecek.


 
GELECEKTE DAHA ESTETİK BİR SEFERİHİSAR OLACAK
Aldıkları karar nedeniyle çok doğru bir iş yaptıklarına inandıklarını söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “2009 yılında göreve başladığımız gün 17 Bin civarında olan ilçe nüfusu şu an 35 Bine ulaştı. Özellikle Sakin Şehir yaşamı, felsefesi birçok insanın ilgisini çekti. İlçemize her geçen gün ilginin ve talebin arttığını görüyoruz. Tabi bu taleple birlikte ilçedeki insanların ekmeği büyüdü, inşaat ve emlak sektöründe müthiş artışlar yaşanmaya başladı. Bizde ilçemizde İmar kanunlarının izin verdiği çerçevede inşaat izni vermekle yükümlüyüz. Ama gelişi güzel binalar yapılırsa, doğal güzelliği de yok etmiş oluruz. Biz en azından binaların dış görünüşüne müdahale ederek, inşaatların estetik bir görünümle tamamlanmasını istiyoruz.  Dünyanın birçok yerinde kentlerin kendilerine özgü bir mimari kimliği oluyor. Her kentte, benzer yapılar, heykellerle, yeşilliklerle süslenmiş binalar görüp, bizde niye böyle değil diyerek imreniyoruz. Biz şimdi Seferihisar’da bunu başarmak istiyoruz. Gelecekte kentin kendine ait bir mimari kimlik kazanmasını ve estetik bir mimari profile sahip olmasını sağlamaya çalışacağız. Umuyorum artan nüfusu ve çoğalan binalar Seferihisar’ı bir kargaşa ortamına sürüklemeyecek ve herkes için yaşanabilir, hayatın kolay olduğu bir kent olma kimliğini koruyacaktır.

 
AK Partili Kaya ‘Torbalı’yı Bakan Albayrak’ya götürdü!
 
Yorgancılar: Bilgi ekonomisi ile tasarruf artacak
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SIDDIK İÇLİ 10 Aralık 2015 Perşembe 18:46

Candan tebriklerimi iletir ve kutlarım.

Yorumu oyla      11      5  
İbrahim Yüncü 10 Aralık 2015 Perşembe 07:50

Süper fikir... Keşke diğer ilçeler de Seferihisar'ı örnek alsa! Özellikle Güzelbahçe... Denize sıfır yere 5 (Beş) kat imar veriyor aklım almıyor.

Yorumu oyla      11      5  
9 Aralık 2015 Çarşamba 15:20

Seferihisar merkezi için biraz geç bir karar ama neden olmasın? Ama Barcelona bu hale gelebilmek için 100 yıl uğraşılmış. Yani bir yerinden başlamak lazım. İyi bir karar.

Yorumu oyla      17      5  
cemal yıldız 9 Aralık 2015 Çarşamba 13:56

Zemin katlar garaj olsun. Üç katlılarda asansör mecburi olsun. Eskişehir de bu uygulanıyor.

Yorumu oyla      14      6  
Tayfun 9 Aralık 2015 Çarşamba 12:00

Bu kucuk adımlar ciddi uygulanırsa zaman icinde cok guzel gorsellik ortaya cıkartacakır. Syn Baskan br de Seferihisar'ın Kuzey Sanayi girişinden Guneydeki Kopru cıkısına kadar anayolun kaliteli asfaltla yenilenmesi ,kenarlarının hem bisiklet hem yaya yolları ile guzellestirilmesi ,yesil aksamın guzellestirilmesi ve de her sey den onemlesi işyerlerinin koydugu kotu gorunumlu malzemelerle reklam pano-tabelaların acilen kaldırılması yada disipline edilmesi gerekmektedir, kısaca Seferihisar'a ilk giriş anayolu ilk gorsel şolen olmalı...Hepinize Kolay gelsin.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta e-atıklar çöpe değil dönüşüme
Konak Belediyesi’nin günümüzün en önemli sorunlarından biri olan elektrikli ...
İzmir ‘İzmir Tur’u çok sevdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaşadığımız kenti daha yakından tanıyalım” ...
Başkan Arslan'dan yeni başkan Mertoğlu'na ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanlığına seçilen ...
 
Büyükşehir'den örnek destek: Minik ayaklar üşümesin diye...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek çalışmaları kapsamında ilkokul ...
Konak'ta en acı yangın: Sosyal yardım deposu kül oldu
Konak Belediyesi'nin Selçuk mahallesi Cici Park'ın üzerindeki 676 sokak ...
Başkan Pekdaş’tan kadınlara siyaset çağrısı
İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konsey toplantısında Ayşe Dikmen’in ...
 
Selçuk Türkiye’nin en prestijli turizm fuarında!
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran Selçuk, Travel Turkey İzmir ...
Bornova'da anlamlı panel: Kadının yeri!
Türk Kadını’nın toplumdaki yeri, Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nce ...
Karabağlar’da sorunlar “ortak diyalog”la çözülüyor
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, muhtarların kendi mahallelerinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva