HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Haziran 2015 Salı - 10:28

Karşıyaka’ya büyük onur: Avrupa diploması

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından ‘Avrupa Diploması’ ile onurlandırılan Karşıyaka Belediyesi, büyük ödüle Fransa Strazburg’da sahip oldu. Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birini alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Avrupa’yı Karşıyakalı yaptık ve çalışmalarımızın dikkat çekmesi bizleri mutlu ediyor. Hedefimiz Avrupa Ödülü” dedi.

Karşıyaka’ya büyük onur: Avrupa diploması

Katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları neticesinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından ‘Avrupa Diploması’ ile onurlandırılan Karşıyaka Belediyesi, büyük ödülü Fransa’nın Strazburg kentinde aldı. Konsey’in Strazburg’daki merkez binasında düzenlenen törende Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile meclis üyeleri, bürokratlar ve Avrupa’nın diğer ülkelerinden katılımcılar yer aldı. Başkan Akpınar yaptığı sunumla beğeni kazanırken, Karşıyaka ve belediye hizmetlerinin tanıtıldığı kısa film de ilgiyle izlendi. Başkan Akpınar, komite üyelerine üzerinde ‘I Love Karşıyaka’ yazan maketler hediye etti.


 
EGE’DE BİR İLK
Avrupa’nın ‘en büyük kent ödülü’ sayılan ‘Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması; yerelden uluslararası boyuta uzanan, çok geniş yelpazedeki uygulamaları nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne verildi. Belediyenin geçen yerel seçimlerden bu yana sürdürdüğü Avrupa düzeyindeki çalışmaları, kardeş şehir ilişkileri, uluslararası kuruluşlara üyelikleri, dayanışma faaliyetleri, kentsel, çevresel, sosyal ve kültürel alanlarda örnek teşkil eden uygulamaları, çocuk ve gençlere yönelik hizmetleri, bu ödülün kazanılmasını sağladı. Bu yıl Avrupa Diploması’na layık görülen 12 belediyeden biri olan Karşıyaka, bu ödülle Ege Bölgesi’ndeki ilçe belediyeleri arasında da bir ilki gerçekleştirmiş oldu.


 
AMAÇ; YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK
Avrupa Diplomasını, Komite Üyelerinin elinden alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Belediyecilik sadece yüksek binalar dikmek ve daha kalabalık şehirler yaratmak değildir. O kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek temel hedefimizdir. Son bir yılda Avrupa çapında çalışmalarımızı hızlandırdık. Ve yaptığımız çalışmalar neticesinde önce 12 Yıldız Şehri Ünvanı’nı, şimdi de Avrupa Diplomasını aldık. Bu durum gösteriyor ki başarımız tesadüf değildir” dedi.
 
AVRUPA’NIN DİKKATİNİ ÇEKİYORUZ
Avrupa Diploması’nı Karşıyaka’ya kazandırmaktan büyük onur duyduklarını belirten Başkan Akpınar “Avrupa Ödülü yolundaki ilk aşamayı geçerek Avrupa Diploması’na layık görülmek ve çalışmalarımızın böyle prestijli bir ödülle taçlandırılması, bizleri onurlandırdı. Şimdi hedefimiz sırasıyla Şeref Bayrağı ve Şeref Plaketi’ni de alarak, sayılı belediyelerin sahip olduğu en büyük ödül olan ‘Avrupa Ödülü’ne uzanmaktır. Karşıyaka’nın bir dünya kenti olduğunu biliyoruz ve yönetim anlayışımızı da buna göre şekillendiriyoruz. İnsana dokunan hizmetlerimizle, sadece Türkiye’nin değil, tüm Avrupa’nın dikkatini çekiyoruz” diye konuştu.
 
AVRUPA DİPLOMASI NEDİR?
Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana Avrupa Ödülü programı uyguluyor. Buna göre birinci aşamada ‘Avrupa Diploması’, ikinci aşamada ‘Avrupa Şeref Bayrağı’, üçüncü aşamada ‘Avrupa Şeref Plaketi’ ve son aşamada ‘Avrupa Ödülü’ veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Avrupa Şeref Plaketi’ne sahip.

 
Karabağlar’da anneler ve çocuklarının çifte mutluluğu
 
Urla'da caddeler yenileniyor
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Polat35 24 Haziran 2015 Çarşamba 09:39

Tebrikler Hüseyin Bey. Karşıyakalı olmamama rağmen projelerinizi yakından takip ediyor ve beğeniyorum. İzmirimizin sizler gibi başkanlara daha çok ihtiyacı var. Bşarılarınızın devamı gelmesi umuduyla..

Yorumu oyla      11      5  
24 Haziran 2015 Çarşamba 08:52

karşıyakanın nesine ödül vermişler. her yer pislik, sinek, koku. İnanmıyorsanız çarşı'da biraz turlayın vapur iskelesinin orada oturun görün rezaleti. Çiğli gibi bir yer dururken karşıyaka rezalet. Artık Çiğli karşıyakayı ferahlıkta kalitede temizlikte şehircilikte solladı geçti gitti. Karşıyakaya ödül vermişler. Orada oturan zenginlerin aklı varsa Çiğli'ye yerleşir. Pislikten geçilmiyor karşıyakada.

Yorumu oyla      12      8  
sak 24 Haziran 2015 Çarşamba 07:57

Ercan arkadaş Karşıyakalının kompleksi yok.Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır.Zararsız bir şövenistliktir bizim genlerimizde var.Bu sadece doğduğun veya yaşadığın yere olan sevgini gösteren espiridir.Anlamak için Karşıyakalı olman lazım.

Yorumu oyla      13      5  
ercan 23 Haziran 2015 Salı 16:17

Karşıyakalı arkadaşım anlatmak istediğimi yanlış yorumlamış sanırım.İstanbulda nüfusu izmiri geçen bakırköy var.Şimdi bakırköy kentimi diyarlar istanbulda oraya.Ben doğma büyüme izmirliliyim.İzmrirde bir sürü ilçe var.İçlerinden sadece karşyakıllarda bu ayırım yapma durumu var..Siz herhangi bir ilçenin belediyenin başkanınıdan ilçesi için kent lafı ettiğini duydunuzmu.Peki karşyaka kentse izmir ne oluyor eyaletmi.Karşyakanın böyle bir kompleksi olduğunu izmirde doğanların hepsi biliyor

Yorumu oyla      13      7  
Şarlo 23 Haziran 2015 Salı 14:56

Nekadar kısa sürede alınmış bir ödül. Sanki piyangodan çıktı.

Yorumu oyla      15      8  
Karşıyakalı 23 Haziran 2015 Salı 13:59

Ercan beyi bilgilendirme;442 Sayılı Köy Kanunu “Nüfusu 2.000 den aşağı yurtlara köy, nüfusu 2.000 ile 20.000 arasında olanlara kasaba ve 20.000 den çok nüfuslu olanlara da şehir denir.” tanımını vermektedir. Devlet Planlama Teşkilatının hazırladığı Kalkınma Planlarında ve yayınlarında, genellikle nüfusu 10.000’ den fazla olan yerleşmelere kent denildiği görülür.

Yorumu oyla      14      6  
ercan 23 Haziran 2015 Salı 13:06

Ben artık bir izmirli olarak sıkıldım karşyakanın ayrı bir kent gibi sunulmasından.O zaman bornavaya da kent diyelim gaziemirede.Bu 35.5 buçuk hastalığı anlaşılan sayın akpınarda da var.Gerçekten hoş olmuyor.

Yorumu oyla      14      12  
Bahçelievlerli 23 Haziran 2015 Salı 12:00

Hiç alakası yok! Pazaryerinde sabahın 4-5 ine kadar çöp kamyonu tam gaz çalışarak gürültü yapmakta, mahalleliyi sabaha kadar uyutmayıp canından bezdirmekte. Bunu Avrupa'da yapsınlar da görelim.

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da anneler ve çocuklarının çifte mutluluğu
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve AÇEV'in(Anne Çocuk ...
Bornova'nın yeni arenası yıl sonuna hazır
Bornova Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Altındağ Spor ...
İZELMAN, işçisini yetki davasına kurban etmedi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü, kadrosundaki 6 bin ...
 
Çiğli'de gönül sofrası: İftarı Başkan dağıttı
Çiğli Belediyesi her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da yüzlerce ...
Bergama ikinci kez UNESCO yolcusu
Bundan tam bir yıl önce 22 Haziran 2014 tarihinde büyük bir başarıya imza ...
Konak’tan çocuklara spor çağrısı
Okulların kapanmasıyla birlikte bir öğretim yılını daha geride bırakan ...
 
Karabağlar'ın sokakları mis gibi kokacak
Karabağlar'da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çöp konteynırlarında ...
Gaziemir’de ‘kadın emeği’ sergi
Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlediği el sanatları ...
Arslan’a Babalar Günü’nde ilk sürpriz miniklerden
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde( ÇİBEM ) eğitim gören kursiyerlerin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva