HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2017 Salı - 09:10

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj

Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nun önünden geçen tek hat tramvay güzergahının İsmail Sivri Sokağı girişinde ray döşeme imalatları Perşembe günü başlıyor.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hat üzerindeki son dokunuşları gerçekleştiriyor.

Bu çerçevede, Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın kara tarafından (Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu önü) geçen tek hat tramvay güzergahının İsmail Sivri Sokağı girişindeki ray döşeme imalatları da 2 Mart Perşembe gününden itibaren başlayacak. Çalışma nedeniyle, yaklaşık 10 gün süresince, Hasan Ali Yücel Bulvarı'ndan İsmail Sivri Sokağı'na araç giriş ve çıkışı yapılamayacak.

Bostanlı İskelesi'nden çıkan araçlar, Bostanlı yönüne geçebilmek için Yunuslar kavşağını kullanacak.

 
İzmir’de korkunç son: Uyuşturucuya bir kurban daha!
 
İzmir’in altın çocuğu şeref kürsüsünün zirvesinde
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Mart 2017 Çarşamba 11:39

Arkadaşım sen takmışsın Egekent'e, komik komik yorumlar yazıyorsun. Tramvay Çiğli İZBAN - AOSB ve hastaneye zaten bağlanacak. İZBAN var, ne gerek varsa mevcut güzergaha da gerek yok. İZBAN varsa 802 -121 ... gibi araçlar da kaldırılsın. Olur mu ? IZBAN varsa 802 niye var ? Açıklar mısın ? 802 gibi Egekent Aktarma -Konak hattını kaldır bakayım zaten dolu olan İZBAN ne hale geliyor. Boş boş yorum yapmayalım. Egekent'e metro tramvay olmaz. Saatte en az tek yöne 15-20 bin yolcu olacak ki raylı sistem yapasın. Laf olsun diye raylı sistem yapılmaz. Evka 3' e metro- tramvay gibi bir istek. San Francisco'da "cable car"lar var. Bu nostaljik sistem ile mi ulaşımı çözeceksin? Yoksa mevcut tramvayı dağın tepesine mi çıkarmayı düşünüyorsun? Mümkün değil de ! Naldöken' e yürüme mesafesinde , yürüsünler. Böyle ulaşım sistemi mi olur ? Tramvayı yapmak amacı İZBAN'a alternatif olmalı, zaten dolu olan İZBAN'a ekstra yük bindirecek sistemin hiçbir faydası olmaz. Hat Alaybey' den sonra Bayraklı oradan da Bornova ve Halkapınar yönüne uzamalıdır. Tabi Alaybey'de tersane bölgesi sıkıntılı. Raylı sistemi ana hatta yaparsın, semtlere değil! Çiğli -Karşıyaka -Bayraklı -Bornova ve ana aktarma merkezi olan Halkapınar'ı kapsayan tramvay ağından bahsediyorum adam Egekent diyor. Şaka gibi 😀

Yorumu oyla      11      5  
1 Mart 2017 Çarşamba 08:59

Hat zaten Çiğli izban önünden ve Bölge hastanesi önündeki Atasanayi İzbandan geçiyor. Çiğli ve Ataşehiri bilmeyenlerin burada yorum yapmaları gülünç. Asıl olan Egekent semtinede tramvay olması gerekiyor San Fransisco örneğinde olduğu gibi. Alaybey izban ile bağlantısı olmayabilir ama naldöken durağı yürüme mesafesinde. Herşeyi ayağına isteyenler Çiğli Aktarma Merkezini görmüşlermi acaba? 500metre uzakta izbandan.

Yorumu oyla      11      7  
28 Şubat 2017 Salı 17:14

Hat "şu an için" her iki uçtan da İZBAN' a bağlanmıyor. Mavişehir tarafında bağlanacaktı , bağlanmadı; Alaybey tarafı zaten evlere şenlik. Karşıyaka İskele'den itibaren tersaneye kadar tek hat. Şimdi bu hattı planlayıp uygulama aşamasına geçenler, bu projeyi bu şekilde yapıp neyi amaçladılar? Hat Çiğli'ye uzayacak deniyor. Çiğli uzatmasında hat Çiğli İZBAN-AOSB-Hastane ve oradan da İZBAN Egekent İstasyonu'na bağlanmalıdır. Diğer tarafta Karşıyaka Vapur İskelesi önü araç trafiği yer altına alınıp tek hat çift hatta çıkarılmalı ve hat Bayraklı S.Meydanı-Adliye ve (Bornova- Halkapınar) şeklinde uzamalıdır. Bu şekilde hat(lar) olursa çok sayıda otobüs trafikten kalkar. Öteki türlü yarım yamalak kalacak.

Yorumu oyla      13      7  
Emre 28 Şubat 2017 Salı 11:27

İzmir 'in kendi öz kaynakları ile yaptığı gurur projesi emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler , Karşıyaka ve Uçyol Tramvaylarından sonra diğer ilçelere de Bornova - Buca - Karabağlar hatta Narlıdere de Tramvay projeleri yaşama geçer , en çağdaş ulaşım aracı tum sehrimize yayılır , özellikle yaşlı ve engelli yurttaşlar için mükemmel bir ulaşım aracı.

Yorumu oyla      22      5  
Metehan 28 Şubat 2017 Salı 09:37

K.Yaka tramvay projesinde kopuk kopuk bir inşaat süreci gözlemliyorum.Yani;bir planlama-koordinasyon ve kontrol zinciri yok maalesef.Cehar Dudayev ve Cengiz Topel tarafında şartnameye göre gittiği anlaşılan imalat;Bostanlı-K.Yaka arasında yapılamadı.Bunun en somut örneği 2018 sokak'tan sahile çıkış bölümü(Yıkılan Bostanlı Tansaş'ın olduğu yer).Burası Bostanlı Deresi'nin üzerinden geçecek olan 50-60 metrelik bir bölüm!..Ve geçiş için geçen sene okulların kapandığı 17 Haziran 2016'dan beri yap-boz mantığı içinde,bıktırıcı düzeyde hala inşaat devam ediyor.Bu nasıl bir proje ve imalat mantığıdır? Lütfen bir yetkili bunu izah edebilir mi? 50-60 m.lik bir yer 8 ayı geçmiş bir sürede bitirilemez mi?...

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gölcük Gölü’nde temizlik zamanı
Ödemiş Belediyesi, Gölcük Göl kenarı rekreasyon projesinden sonra, göldeki ...
Flaş! Başkan Kocaoğlu’ndan tarihi karar sonrası ilk açıklama
Başkan Kocaoğlu, 5 yıl süren Büyükşehir davasında tüm sanıklar için beraat ...
Ödemiş'te düğün salonlarına yeni görünüm
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki merkeze uzak mahallelerde düğün salonları ...
 
Başkan Atila’dan Pınarbaşı’na müjdeler!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, mahalle buluşmaları programı kapsamında ...
Ve Kınık Adnan Menderes Köprüsü’ne kavuştu
Kınık ilçesinde eski başbakanlardan Adnan Menderes tarafından yaptırılan ...
Bornova Hocalı Şehitleri'ni unutmadı
Karacaoğlan Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete açılan ‘Azerbaycan Dostluk ...
 
Başkan Arslan'dan pazaryeri mesaisi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan hafta sonunda Çiğli’de kurulan pazar ...
Kınık’ta deve güreşi şöleni: Çaylar ve sucuklar Başkan’dan!
Kınık Belediyesi ve Poyracık Deveciler Derneği tarafından düzenlenen 27.Poyracık ...
Balçova'nın gençleri kupalara ambargo koydu!
Balçova Belediyesi Termal Spor Kulübü’nün üç ayrı takımı liglerinde şampiyon ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva