HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2017 Perşembe - 16:38

Karşıyaka taksi dolmuşcuları odadan hizmet bekliyor!

Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir taksi dolmuşları araç sahipleri ve şoförleri Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala ile görüştü.

Karşıyaka taksi dolmuşcuları odadan hizmet bekliyor!

Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir taksi dolmuşları araç sahipleri ve şoförleri Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala ile görüştü. Yaşadıkları mağduriyeti anlatan araç sahipleriyle toplantıda bir araya gelen Pala, “Zor günümde yanımda olmayan oda ne zaman yanımızda olacak? Hepimiz oda başkanı da taksi sahibi olarak aynı haklara sahibiz. Bu konuda çözümü bulacak ana mercii ve UKOME kararları alınırken uygulanırken orada olan tek yetkili mercii odadır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka tramvayını hizmete almasının ardından aynı hat üzerinde çalışan Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir taksi dolmuşları hatları iptal edildiği için çalışmayı bıraktı. Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala ile görüşmek isteyen taksi dolmuş hat sahipleri hukuki ve idari konularda görüş alışverişinde bulundu. Karşıyaka Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya katılan taksi dolmuş sahipleri yaşadıkları mağduriyeti ve hayal kırıklığını dile getirdi. Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, mağdur olduklarını araçlarının değerlerinin yüzde 50 düştüğünü yeni maliyetler çıktığını anlatan araç sahiplerini tek tek dinledi. Taksi Dolmuş Durak Başkanı Ersin Biran, “Taksiciliğin birinci amacı kamu hizmetidir. Yaşam alanları dışında ana arterlere uzak yolcuların olmadığı bir alanda çalışmamız isteniyor. Biz yolcularımızın büyük çoğunluğunu tanıyoruz. İnecekleri durakları biliyoruz. 60 yıllık bir durak gelenekleriyle birlikte yok artık. Hattımızın iptal edildiğine dair UKOME(Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı elimize adli tatilde geçti. Adli tatil sonrası başvurumuzu yapmak için bekledik. 60 yıllık durağımız bir kararla iptal edilmiş oldu. Bostanlı-Örnekköy adı altında yeni bir hat oluşturuldu” diye konuştu.

‘Odadan hizmet beklemek hakkımız’

Oda başkanının yanlarında olmadığını söyleyen Taksi Dolmuş Sahipleri, “Sizin gibi bizi yürekten dinleyen bizimle gelişmeleri paylaşan bir oda yöneticisi yok” dedi. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, “Zor günümde yanımda olmayan oda başkanı ne zaman yanımızda olacak? Eylem yapmak çözüm üretmez. Oda sizin adınıza bugüne kadar gerekli girişimleri yapması gerekiyordu. Hepimiz taksi sahibi olarak aynı haklara sahibiz. Oda Başkanı olarak seçilen kişi de sizden benden farksız bu konuda. Yaşadığınız sıkıntının çözümü için oda ile birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu konuda çözümü bulacak ana mercii ve UKOME kararları alınırken uygulanırken orada olan tek yetkili mercii odadır” diye konuştu.

 

 

 
Ödemiş'te uyuşturucu operasyonu
 
Okullara 'yeni polis' geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te uyuşturucu operasyonu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik operasyonlarda ...
Sıcak havalar İzmir'e geri dönüyor!
Hava sıcaklığının Çanakkale, İzmir, Aydın, Manisa'da 3-5, Balıkesir'de ...
Okullarda yeni dönem! 81 ile gönderildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 il valiliği ile emniyet müdürlerine, ...
 
Dün vurulmuştu: Bakın üzerinden ne çıktı!
Mersin’de MİT Bölge Müdürlüğü binası ile yan yana olan 50’nci Yıl Polis ...
İzmir'de skandal görüntü! Bu nasıl şoför?
Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Metro Turizm otobüsünde çekilen ...
Şerif Mardin son yolculuğuna uğurlandı
Prof. Dr. Şerif Mardin için Yeniköy Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor. ...
 
İzmir'de 'zehir' operasyonuna tutuklama
İzmir'in Ödemiş ilçesinde uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik operasyonlarda ...
AYM, iki HDP'li vekilin talebini reddetti
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ...
Emine Erdoğan Arakan'lı sığınmacıları ziyaret etti
Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva