HABERLER>SPOR
4 Mayıs 2017 Perşembe - 09:30

Karşıyaka stat için ayakta: Meşaleli isyan!

İzmir’de yıllardır kulübe yapılacak yeni stadı bekleyen Karşıyaka’nın taraftarları, eşi görülmemiş bir eyleme imza attı. Yeşil-kırmızılılar, 15 bin kapasiteli yeni stat yapılması planlanan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın arazisinde aynı anda yüzlerce meşale yakıldı.

Karşıyaka stat için ayakta: Meşaleli isyan!

Sosyal medyada, “Stadımızda ilk maçımıza çıkıyoruz, tribünde ilk meşaleleri yakıyoruz” sloganıyla örgütlenen 500 civarında Karşıyakalı, saat 19.45’te stat arazisinde buluştu. Tribün temelleri üzerinde toplanan yeşil-kırmızılılar, saat 20.20’de aynı anda meşaleleri ateşledi. Başkan Mutlu Altuğ ve Asbaşkan Serdar Işıldar da taraftarlarla birlikte eyleme katılıp tezahürat yaptı.

Taraftarlar, meşale şovunun ardından tezahüratlar ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla geceyi inletti. Havai fişek gösterisi de Karşıyakalıların eylemine renk kattı. Başkan Mutlu Altuğ, stadın zaten var olan yerinde yenileneceğini hatırlatarak, “Artık bir an önce stadımıza kavuşmak istiyoruz. Projeye herkesin destek olmasını, engel çıkarılmamasını talep ediyoruz. Her platformda stadımızın takipçisiyiz. Taraftarımızdan ricam, bizi haklı davamızda haksız duruma düşürecek davranışlardan kaçınmaları” dedi.

Daha önce 28 Ocak 2014’te ihalesi yapılan ve altyapı çalışmaları tamamlan statta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrası ihale iptal olmuştu. Karşıyakalılar, yeni ihale ve ruhsat süreçlerini bekliyor.

 
AIDS hastalığı tarihe karışabilir
 
FBI Başkanı: Rusya dünyadaki en büyük tehlikedir
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 5 Mayıs 2017 Cuma 09:12

Karşıyakanın stadını Çiğli'ye yapmayında nereye yaparsanız yapın. karşıyaka yüzünden Çiğli uzun yıllar ihmal edildi. Karşıyaka belediyesine aitken Çiğli'ye çivi çakılmadı. Eski yönetimlerin sorumsuzluğu. Neyseki ilçe statüsüne kavuşunca karşıyaka'dan daha güzel bir yer oldu. Çiğli'ye stad yapılacaksa Çiğli takımları için yapılsın. Çiğli, karşıyakalı değildir. İzmirlidir.

Yorumu oyla      11      5  
onur 5 Mayıs 2017 Cuma 09:04

O stad seve seve YALI'YA yapılacak...O stad 1940'lardan beri orada...Bir kaç kişi rahatsız olacak diye tarihimizden asla vazgeçmeyeceğiz...

Yorumu oyla      11      6  
4 Mayıs 2017 Perşembe 16:05

"koltuktan para kazanma devri 90 larda bitti " bugün dünyada büyük kulüpler kombine ve locadan çuvalla para kazanıyorlar. koltuk geliri bitti altta hamburgerci açalım diye mantık mı olur ? koltuk gelirlerine ilave ek gelir getirecek hamleler yaparsın ancak koltuk gelirleri hala en önemli gelir kaynağıdır. koltuk geliri devri bitti deyip "15 bin kişilik kümesi taraftar olarak istemiyorum" demek de ayrı bir çelişki.

Yorumu oyla      12      6  
efe 4 Mayıs 2017 Perşembe 15:27

Karşıyaka Taraftarıyım ama eleştirilerim var artık stad dediğin koltuktan para kazanma devri 90 larda bitti günümüzde stad altında kiralardan parayı vuruyo herkes hamburger zincirine vericeksin sinemalar açılacak insanlar alışveriş yapıp kombinesi cebindeyken kız arkdaşıyla maçtan önce yemek yicek otoparkına arabasını bırakack 15 bin kişilik kümesi taraftar olarak istemiyorum

Yorumu oyla      12      6  
4 Mayıs 2017 Perşembe 14:02

Zamanında 5 bin kişilik basketbol salonu yapıldı ama şimdi 10 bin kişilik isteniyor. Yapılan salon kaç yıllık ? Aynısı futbolda da olacak. 8-10 yıl sonra Karşıyaka toparlayıp üst liglere çıktığı anda kapasite yetersiz gelecek , büyük stat lazım denecek fakat yapılacak mı, HAYIR. Baştan diğer şehirlere yapılanlar gibi bir stat niye yapılmıyor ? Burası köy mü kasaba mı ? 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Türkiye organizyonu alırsa İzmir 15-20 binlik statlar ile bu organizasyonun dışında kalacak. ( 40 bin ve üstü stat lazım. ) Milli takım "9 yıldır" İzmir' de maç yapmıyor. Konya' da milli takım 40 bin kişilik statta maç yapsın, sen de burada 15 binlik, 3 tribünlü stat için meşale yak. Akıl alacak gibi değil. Buralara ufak stat yapalım , ileride de Atatürk Stadı yıkılır ya da elden geçer burası şehir stadı olur kafasında olanlar var. Öncelikle şehir stadı ufak şehirlerde olur. İzmir Atatürk Stadı benim açımdan beton yığını bir stattır ve şu an şehrin göbeğinde 50 bin kişilik stat atıl durumdadır. Burayı elden geçirelim, milli takım vs. kullanır düşüncesinden vazgeçmek lazım. Ufak semt statları yapılır , burayı da yıkar, 40 bin kişilik bir stat yaparız düşüncesi de doğru değil. Stat yapmak maliyetli ancak işletmesi de maliyetli. Arada sırada kullanılacak 40 bin kişilik stat yapmaya kimse yanaşmaz. Yaparsın Göztepe' ye 40 bin kişilik stat , hem Göztepe hem de milli takım kullanır. Bu şehir 40 bin kişilik bir stadı hak ediyor. Bilmem nereye 35 bin kişilik stat yapıyorlar ancak Türkiye' de en çok vergi veren şehre 15-20 binlik statlar ihale ediliyor.

Yorumu oyla      12      6  
cem polat 4 Mayıs 2017 Perşembe 13:56

Benim kadar ateşli bir taraftar yoktur herhalde. Tamam eleştirelim tamam eylem yapalım da önce kime neye tepki vereceğimizi bilelim. Bakanlık otopark ihtiyacını, itfaiye ya da ambulans giriş çıkışını, trafiğin geleceği durumu göz önünde bulundurmamış, oyuncak maket yapar gibi stat için plan değişikliğine gitmemiş. Şekilsiz, dar alanda, kulübün kalkınmasının üstüne ölü toprağı atacak projeyi almış karşıyaka taraftarını gaza getirmeye çalışmış. Düzenlesinler bakalım, her türlü ihtiyacı kapsayacak düzenleme getirsinler bakalım. o zaman en başta ben desteklerim. Camiamıza leke sürmeye kimsenin özellikle spor bakanlığının hakkı yok. bana yanlış geliyo bu tutumu onların..

Yorumu oyla      14      6  
konuk2 4 Mayıs 2017 Perşembe 13:48

hiç düşünülmüyor orada yaşayan vatandaşların hali bizler yaşlı insanlarız lütfen biraz daha saygı..

Yorumu oyla      15      5  
konuk 4 Mayıs 2017 Perşembe 13:19

Neyin gürültüsü bu, kimi protesto ediyorsunuz? Kaç yıldır sizi stadsız bırakan bakanlık!

Yorumu oyla      16      6  
Bornovalı 4 Mayıs 2017 Perşembe 11:47

O araziye büyük bir basketbol salonu ve yanına küçük antreman basketbol salonları yapılmalıdır- KSK futbol ile batağa saplanacak- basketbol kültürünü de bu gidişle yok olacaktır KSK' nin geçmişi/geleceği basketboldur, önem buna verilmelidir.

Yorumu oyla      17      7  
sezarın hakkı sezara 4 Mayıs 2017 Perşembe 11:27

O meşale yakan taraftarlar ilk önce maçlara gitseydi bugün KSK yeniden 1.lig e dönmüştü .

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz Vural: Kendi beceriksizliğimizin kurbanı olduk
Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, mutlak kazanmaları gereken Sivasspor ...
Göz-Göz kan kaybetmeye devam ediyor: 0-1
TFF 1'inci Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisiyle play off hattının ...
Karşıyaka'da Tayfun beklemede
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Karşıyaka'da sözleşmesi ay sonunda ...
 
Ege'den Bulgaristan'a dostluk köprüsü
Ege'nin değişik il ve ilçelerinin master takımlarında forma giyen 40 yaş ...
Altay avantajlı skor peşinde
Spor Toto 3'üncü Ligi 1'inci Grup'ta normal sezonu 2'nci bitirerek play ...
Bucaspor'da Emre ve Onur süre istedi
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta kümede kaldıktan sonra gelecek sezonun ...
 
Alsancak Stadı'nda ihale tamam: İlk kazma ne zaman vurulacak?
İzmir'de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Ağustos 2014'te maçlara ...
Menemen Belediyespor avantaj peşinde
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta normal sezonu 5'inci sırada bitiren Menemen ...
Basketbolda Ege'den Süper Lig'e iki aday
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) Bornova Beckerspor ve Kırçiçeği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva