HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2015 Perşembe - 10:40

Karşıyaka’nın ‘Özgür Basın’ ödülü Can Dündar’a…

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4’üncü kez düzenlenen “Basın Özgülüğü Ödülü” 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek törenle, Gazeteci- Yazar Can Dündar’a verilecek. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki ücretsiz etkinlik, saat 20.00’de başlayacak. Başkan Akpınar “Basın ve düşünce özgürlüğünü savunan tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. İGC Başkanı Dikmen de “Özgür basını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka’nın ‘Özgür Basın’ ödülü Can Dündar’a…

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak verilen ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’ bu yıl; toplumu aydınlatan, bilgilendiren ve cesur yazılarıyla gündem yaratan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verildi. Yaptığı haberler ve “Araştırmacı Gazetecilik” anlayışıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan, zaman zaman da eleştiri oklarının hedefi olan Dündar’a, 10 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde düzenlenecek törenle verilecek. Ücretsiz ve halka açık olacak tören için, 19.15’te belediye önünden, 19.30’da Karşıyaka İskele önünden otobüs kalkacak. Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları da törende konuklara görsel şölen sunacak.

“BASKILAR ARTIK DURMALI”
Gazeteciliğin, toplumu aydınlatmaya yönelik kutsal bir meslek olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka Belediyesi olarak, her zaman basın ve ifade özgürlüğünü önemseyen bir tutum içinde olduk. Bir toplumun aydınlanma sürecinde basının ve ifade özgürlüğünün önemini hiç unutmadık. Gazetecinin görevi halka gerçekleri duyurmaktır. Can Dündar da bu temel görevi yerine getirmeye çalışan önemli bir gazeteci ve yazar. Amacı doğru bilgi aktarmak olan “kalemler” özgür olmalı ve susmamalı. Türkiye’de basına uygulanan baskıların artık durdurulmasını diliyoruz” dedi.


OTO SANSÜR TEHLİKESİ
Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “Halkın bilgi edinme, haber alma özgürlüğünün önünde ülkemizde engeller var. Gazeteciler hiçbir baskıya maruz kalmıyorlarsa, düşüncelerini bilgilerini özgürce paylaşabiliyorsa basın özgürlüğünden ve demokrasiden söz edilebilir. Ülkemizde artan baskılar, cezalar, sendikal haklara ilişkin sorunlar, medya kuruluşlarına sansür ve yasaklamalar var. En tehlikelisi oto sansürün yaygınlaşması konusunda mesleğimiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Basın Özgürlüğü Ödülü’nün Can Dündar’a verilmesini çok anlamlı” diye konuştu.

“GURUR DUYDUM”
Karşıyaka Basın Özgürlüğü Ödülü’nün kendisine verilmesinden son derece mutluluk duyduğunu belirten Gazeteci- Yazar Can Dündar da “Benim için oldukça anlamlı bir ödül. Gurur duydum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


GELENEKSELLEŞTİ
Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü 2012 yılında “yazdıklarından dolayı yolu cezaevinden geçen gazeteciler” adına Nedim Şener’e, 2013 yılında “düşüncelerinden dolayı işsiz kalan gazeteciler” adına Ayşenur Arslan’a ve 2014 yılında da Soner Yalçın’a verilmişti.

 
AK Partili Kaya: Milletin partisiyiz
 
Konak’ta e-atık seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı 34 bin öğrenciye çevreci kalem hediye
Gelecek nesile daha yeşil bir çevre bırakmak ve çocuklarda çevre bilinci ...
EGE-ZAV yönetimi Başkan Selvitopu'nu ziyaret etti
Ege Belediye Zabıtları Vakfı (EGE-ZAV) Başkanı Mustafa Can ve yönetim ...
Bornova büyük aşure şenliğine hazırlanıyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da faaliyet gösteren Alevi ...
 
İzmir’de iskele keyfi: 5 ayrı ‘huzur’ durağı!
Kent belleğinde yer etmiş nostaljik ahşap iskeleleri yeniden canlandırmayı ...
Urla'da yüzme yarışı heyecanı
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nca test edilen deniz suyu kalitesi mükemmel ...
Badem’den Büyükşehir’e çöp çıkışı: O bürokratlar hakkında…
İzmir'in Ödemiş İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Badem, çöp transferi işleminin ...
 
Başkan Selvitopu'na esnaf desteği
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bahçelievler Mahallesi'nde ...
Buca’nın pırlantalarına 5. merkez
Buca Belediyesi, ilçedeki pırlanta merkezlerine bir yenisini daha ekliyor. ...
Ulaşım Ana Planı sahada: Büyükşehir 40 bin kapı çalacak
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent içi ulaşımında gelecek 15 yılı şekillendirecek ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva