HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Aralık 2012 Cumartesi - 09:23

Karşıyaka’nın opera tutkusu: Şimdiden 10 bini geçti!

Bu sezon perdelerini 4 Ekim 2012 günü açan, Kasım sonu itibariyle, gerek Karşıyaka Belediyesi etkinlikleri, gerek İzmir Devlet Opera ve Balesi ve özel tiyatroların temsillerinin yer aldığı 28 etkinlik gerçekleştirilen Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde izleyici sayısı şimdiden 10 bini geçti.

Karşıyaka’nın opera tutkusu: Şimdiden 10 bini geçti!

İZMİR - Açılışı 25 Mayıs 2011’de yapılan ve geçen yıl ilk sezonunda 75 gösteride 28 bin sanatseveri ağırlayan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, yeni sezona da hızlı başladı. 2012-2013 sezonuna perdelerini açalı henüz iki ay bile olmamışken, Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştirilen 28 etkinliği 10 bin kişi izledi. Kısa sürede İzmir’de sanat aktivitelerinin merkezi haline gelen salon Aralık ayını da iddialı bir programla karşılıyor.
 
Tenor Ayhan Uştuk, çellist Demet Kıyıcı ve gitarist Kağan Korad’tan oluşan Trio Anka grubu 1 Aralık Cumartesi günü sahne alacak. Kurdukları yeni gruplarıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmak isteyen Ankaralı sanatçılar, “Karşıyaka İçin” adını verdikleri gece için özel bir repertuvar hazırladı. Üçlü, Massenet, Falvo, Cardoso, Ramirez, Falla, Domeniconi, Rodrigo, Guliyev ve Taliaferri’den parçalar yorumlayacak.
 
5 Aralık Çarşamba akşamı, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Derya Kırcalı Gürlük, mezzosoprano Evrim Keskin, şarkılarını, piyanist Tuğçe Özaytekin eşliğinde “Karşıyaka Sevgisi” başlığıyla yorumlayacak. İkili, Mendelshonn, Handel, Offenbach, Mozart, Delibes, Rossini, Puccini, Bizet, Poulenc, Rustemof, Selman Ada ve Guliyev’in yapıtlarından arya ve düetleri seslendirecek.
 
Ankaralı solistlerden İhsan Ekber, Ahmet Tuzlu ve Turgay Coşkun, “Türkmen Üçlüsü” olarak, kanun, ud, kaval, bağlama ve ritim sazlar eşliğinde Kerkük’ten Anadolu’ya uzanan her yöreden türküleri farklı bir konsepte seslendirecek. Türkü Gecesi, 14 Aralık Cuma günü Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde…
 
Borusan Filarmoni Orkestrası başkemancısı Pelin Halkacı Akın, 18 Aralık Salı akşamı Karşıyaka’da… İstanbullu piyanist İris Şentürker ile sahneyi paylaşacak olan Akın, resitalinde Faure, Debussy ve Ravel’den keman-piyano sonatlarını yorumlayacak. “Karşıyaka’ya Yolculuk” adı verilen bu resital merakla bekleniyor.
 

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi tarafından bu sezon başlatılan ve her sezon sürdürülmesi planlanan, piyano repertuvarının atası kabul edilen, Haydn, Mozart ve Beethoven’in piyano parçalarının yer aldığı “Viyana Klasikleri Piyano Resitaller Dizisi”nin birincisi, geçtiğimiz ay Macarların önde gelen piyanistlerinden Gabor Csalog ile gerçekleşmişti. Müzikseverlerden olağanüstü ilgi gören bu resital dizisinin ikincisi 21 Aralık Cuma akşamı… Yine Macarların dünyaca tanınan piyanistlerinden Jozsef Balog, Viyana Klasiklerinin piyano sonatlarını bu kez İzmirliler için yorumlayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vizyonda 6 çarpıcı yapım…
Gerçek bir hikayeye dayanan Ben Affleck'in yönettiği Operasyon:Argo, F ...
Annesi ve tüm kadınlar için sahnede
Narlıdere Belediye Tiyatrosu, kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin ...
Cem Çelebi'den halk müziği ziyafeti
Türk Halk Müziği Sanatçısı Cem Çelebi düzenlenen konserde hayranları ile buluşacak.
 
Trio Anka 1 Aralık’ta sanatseverle buluşacak
Üç sanatçıdan oluşan “Trio Anka” grubu, 01 Aralık 2012 Cumartesi saat ...
Yılın filmi salon bulamıyor
Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü prömiyerinden sonra, 30'un üzerinde ...
‘Ermişler ya da Günahkarlar’ izleyenleri büyüledi
Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde sahnelenen Bornova Belediyesi ...
 
“Asfalt Çiçekleri’’ Sekçuk'ta
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Asfalt Çiçekleri” isimli sinema ...
TAKSAV’dan İzmir’de tiyatro şöleni
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf kentte Aralık ayını tiyatro şölenine çevirecek.
Karşıyaka Filarmoni’den muhteşem açılış
Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası muhteşem bir konserle sezona “merhaba” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva